Vineri,
23.04.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

Ministrul Economiei: ”Faptul că statul cheltuie bani, pe care nu-i are, are consecințe”

Ministrul Economiei: ”Faptul că statul cheltuie bani, pe care nu-i are, are consecințe”

Claudiu Năsui, ministru USR al Economiei, a declarat în cadrul unui interviu acordat DCNews, legat de bugetul pe anul 2021, că există mari probleme legate de deficit. ”Eu sper să facem lucrurile cât mai rapid. Problemele sunt foarte mari, pentru că o problemă mare pe termen scurt a României este deficitul economic, un deficit foarte mare.” a spus Claudiu Năsui. Întrebat dacă se vor încadra în deficitul de 7%, răspunsul său a fost: ”Sper că da, sper pentru România”, scrie DC News. ”Faptul că statul cheltuie bani, pe care nu-i are, are consecințe. Faptul că facem lei și că BNR va mări masa monetară, adică tipărește lei ca să fie suficient se traduce în inflație, în cursuri de schimb ridicate. Asta înseamnă că sărăcim cu toții. Nu este o soluție bună, nu e optimă. Poate o face o dată pentru că e criză, a început un război, a picat un meteorit, avem o pandemie, bun, fac și alte state, împreună, dar nu e o soluție durabilă să avem deficite atât de mari. În principiu, ar trebui să fim pe zero” a explicat Claudiu Năsui, ministru al Economiei.

Vizualizari: 919

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 2 luni

Tipul m-a lasat masca:In primul rind nu stie ca toate statele lumii cheltuiesc bani pe care nu-i au,generind deficit bugetar(fiscal) nu economic iar apoi ne informeaza ca BNR tipareste lei desi Isarescu ne-a asigurat de contrariu.Abia astept sa explice de ce a explodat pretul carburantilor!
Raspunde

Mini Me

Acum 2 luni

" În principiu, ar trebui să fim pe zero” a explicat Claudiu Năsui, ministru al Economiei...... HA HA HA !!! Si Ceausecu a crezut ca " a fi pe 0 e OK " Va aduceti aminte cum a iesit ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus