Marţi,
20.04.2021
Innorat
Acum
8°C

Ludovic Orban anunță că pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022

Ludovic Orban anunță că pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022, informează Agerpres.

"Există o decizie luată cu privire la pensii. Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea proporţiei de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflaţiei şi, de asemenea, creşterea puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului brut pe economie", a spus Orban, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare, citat de Agerpres.

Întrebat dacă în acest an nu va mai fi o altă creştere a punctului de pensie, decât cea de anul trecut, Orban a spus: "Cu siguranţă, punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022".

Potrivit liderului PNL, "sistemul de a creşte punctul de pensie în iulie - septembrie a provocat foarte multe anomalii şi foarte multe discrepanţe în ceea ce priveşte cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară".

"Sigur, am discutat şi de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să se facă dreptate pentru pensionari, o procedură care începe şi care se va derula într-un ritm cât de alert este posibil. Procedura de recalculare urmăreşte un lucru foarte simplu, şi anume: dacă un pensionar are o contribuţie similară, să aibă aceeaşi pensie, indiferent de anul în care s-a pensionat", a afirmat Orban.

Referindu-se la pensiile speciale, Orban a amintit că în planul Guvernului există ca obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor, care va cuprinde şi reglementări privitoare la pensiile speciale, pensiile de serviciu, pensiile ocupaţionale.

"Există un acord între PNL şi USR - PLUS de a susţine modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor cu scopul de a abroga prevederile care permit acordarea pensiei speciale pentru parlamentari. (...) Problema este că elaborarea prevederilor legale care să permită apropierea pensiilor speciale de (...) un principiu de contributivitate se va face într-o perioadă mai lungă de timp. Din cauza asta noi am votat in BP al partidului în unanimitate să susţinem modificarea, de altfel e şi un proiect de lege depus de PNL, - modificarea statutului deputaţilor şi senatorilor, astfel încât să nu se mai plătească pensii speciale pentru cei care au fost parlamentari. (...) UDMR să vă prezinte punctul de vedere al UDMR, eu vă prezint punctul de vedere al PNL", a adăugat Orban.

El a menţionat că prin bugetul pe acest an, subiect discutat în şedinţa coaliţiei de luni, se doreşte creşterea investiţiilor şi absorbţia fondurilor europene.

Vizualizari: 913

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Toma Toma

Acum 2 luni

Legea 263/16.12.2010 nu va da voie sa dati nici o marire pensionarilor in 2021?Inseamna ca inflatia e zero,puterea de cumparare s-a marit si totul duduie!Sa va fie rusine!Bineinteles ca nici un om normal nu poate pretinde o marire de 40% acordata din motive electorale dar de aici si pana la a nu acorda nimic e cale lunga.Credeti ca veti salva economia cu banutii de inflatie neacordati pensionarilor?Mai ales ca (sunt convins!) nu va veti atinge de nici o pensie speciala sau spor acordat abuziv, din motive de teama si interese.Iar povestile cu recalcularile de pensii sunt atat de uzate incat nu le mai crede nimeni.Cu "multumirile si urarile"noastre!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 luni

Există o replică genială în "Moromeții", magistral spusă de Rebengiuc în film: "Păi dacă n-am, de unde?"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus