Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

A murit Dumitru Tatu, fost comandat al ISU Sibiu: "Drum lin spre cer"

A murit Dumitru Tatu, fost comandat al ISU Sibiu:

Reprezentanții ISU Sibiu anunță decesul fostului comandant al Grupului de Pompieri ”Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, col.(r) Dumitru Tatu. Acesta avea 72 de ani. 

"Drum lin spre Cer, domnule colonel (r) TATU Dumitru! Cu profundă tristețe și nemărginit regret am aflat de trecerea la cele veșnice a fostului camarad de arme și comandant al Grupului de Pompieri ”Căpitan Dumitru Croitoru ” al județului Sibiu, col.(r) TATU DUMITRU!" este mesajul transmis pe pagina de Facebook a ISU Sibiu.

Domnul colonel (r) Dumitru Tatu s-a născut în 17 mai 1949 la Sângătin, județul Sibiu.

Dragostea pentru arma pompieri a deprins-o încă din tinerețe când a urmat Școala Superioară de Ofițeri ”Nicolae Bălcescu” Sibiu – specialitatea ”Pompieri” pe care a absolvit-o cu succes în anul 1970.

În același an s-a alăturat pompierilor sibieni în funcția comandant secție al Grupului de Pompieri ”Căpitan Dumitru Croitoru” Sibiu, urmând apoi îndeplinirea următoarelor funcții:
• În perioada 1973-1974 comandant Pluton;
• În perioada 1975-1979 locțiitor Companie I;
• În perioada 1979-1984 Inspector principal în cadrul Inspectiei de Prevenire;
• În perioada 1984-1992 locțiitor Șef Inspecție de Prevenire.

Potrivit sursei citate, dorința sa constantă de progres și cunoaștere a condus la numirea acestuia în fruntea Grupului de Pompieri ”Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în perioada 15 iulie 1992 - 30 noiembrie 2001.

"În poziția sa de comandant a adus o contribuție imensă la evoluția și dezvoltarea Grupului de Pompieri Sibiu, printre cele mai mari realizări fiind constituirea în anul 1993 în cadrul instituției a Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD).

Ne exprimăm întreaga compasiune și adresăm sincere condoleanțe familiei îndurerate!  
Cu respect, colectivul ISU Sibiu!" se mai arată în mesajul ISU Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3091

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus