Sâmbătă,
04.12.2021
Parțial Noros
Acum
1°C

Firma care a proiectat ”autostrada prăbușită” Sibiu – Orăștie se ocupă și de Ploiești - Brașov

Firma care a proiectat ”autostrada prăbușită” Sibiu – Orăștie se ocupă și de Ploiești - Brașov

CNAIR a semnat cu SC Consitrans SRL  contractul pentru  „Completare/Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru „Autostrada București – Brașov, tronson Ploiești - Brașov”. Firma, singurul ofertant în această licitație și  care va câștiga aproape 10 milioane de euro, fără TVA, a apărut în scandalul demolării Autostrăzii Sibiu-Orăștie scrie Observatorul de Prahova.

Firma Consitrans a mai câștigat recent și contractele de servicii pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi proiectul tehnic  pentru drumurile de mare viteză Ploieşti – Buzău, anunță Bună Ziua Brașov. Valoarea în lei contractului semnat vineri, pentru actualizarea traseului și a documentațiilor pentru tronsonul de autostradă Ploiești – Brașov este de 46.554.284,02, la care se adaugă TVA, obiectivul fiind finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.

Unul din vinovații prăbușirii autostrăzii din Sibiu

Consitrans este una din companiile găsite vinovate pentru eşecul de proporţii înregistrat în cazul Autostrăzii Sibiu- Orăştie, care s-a prăbuşit la scurt timp după inaugurare, în septembrie 2015. Anchetele ulterioare efectuate de experţii CNAIR şi Corpul de Control al Ministerului Transporturilor arătau că „atât inginerul FIDIC Consitrans, cât şi inginerul FIDIC DRDP nu şi-au îndeplinit corespunzător obligaţiile prevăzute de serviciile de supervizare”. „Firma de consultanta CONSITRANS ar fi trebuit să atragă atenţia constructorului Impregilo asupra terenului de fundaţie prin fazele determinante, prin studiile geotehnice analizate şi să nu permită aşternerea saltelei de piatră pe care a emis RNC (Raport de Neconformitate - n. r.)”, se arată în raportul CNAIR asupra cauzelor prăbuşirii Autostrăzii Sibiu- Orăştie.

În noiembrie 2016, ministerul a sesizat DNA cu privire la autostrada prăbuşită, în condiţiile în care construcţia s-a realizat pe baza unui studiu de fezabilitate realizat încă din 2003 tot de Consitrans.

Foto: arhivă

Vizualizari: 5948

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

2cents

Acum 9 luni

Vremea trece, banii (nostri) curg, smecherii raman in varf orice am vota...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus