Directorul Continental Sibiu, Oswald Kolb: ”Ne așteaptă cel puțin încă șase luni grele. Dar avem un viitor frumos împreună”

Reporterul Turnul Sfatului a stat de vorbă cu Oswald Kolb, directorul Continental, companie care cu peste 4000 de angajați este cel mai mare angajator din Sibiu. L-am întrebat despre coronavirus, probleme în producție, șomaj, investiții amânate, majorări salariale, implicare în viața orașului și creșterea economică. La finalul întâlnirii am plecat optimist: anul 2021 dă semne că va fi unul bun pentru economia Sibiului.

2020 a fost un an plin de incertitudine pentru toată lumea, un an pe care nimeni nu l-a putut anticipa. Cum a trecut Continental Sibiu peste acest an și cu ce urmări?

Trebuie să spunem că industria automotive se afla deja într-o fază de transformare, iar grupul Continental trecea printr-o perioadă de transformare înainte să apară problemele cauzate de coronavirus. La nivel corporativ au apărut încă din 2019 planuri de reașezare la noile realități ale pieței. Coronavirusul a venit brusc, imposibil de anticipat, în acest context. Când ne uităm la fabrică avem în vedere volumele, producția, care într-o fază de transformare sunt trecute de la o fabrică la alta în cadrul grupului și nu numai. În unele cazuri crește activitatea, în altele scade. E normal. La nivel macro, anul 2019 deja adusese numeroase discuții cu privire la schimbările profunde pe care anul 2020 urma să le aducă, nu este niciun secret că vorbeam despre o scădere a volumelor. Din acest punct de vedere pot să spun că eram oarecum pregătiți pentru o transformare, o adaptare la nevoile pieței. De la o zi la alta ne-am trezit și cu virusul. La început am observat că nu am primit anumite materiale din China. A fost un prim semnal. Apoi au început să apară problemele în Europa și am văzut că ne așteaptă un șoc puternic. Peste tot volumele scădeau dramatic. Când ne uităm acum la volumele înregistrate în luna aprilie 2020 vedem o scădere masivă. După acest șoc inițial am observat pe urmă că de la o lună la alta, în special din toamnă, volumele încep din nou să crească progresiv. Ba chiar am fost surprinși de o creștere mai pronunțată decât anticipasem noi.

Au început să apară și știrile pozitive.

Da, au început să apară știrile pozitive și deja ne puneam întrebarea cum vom depăși acest impas, cum vom ieși la final? Vedeam o îmbunătățire clară și pe plan internațional, însă nimeni nu putea spune cum va evolua pandemia. Ne-am adaptat planurile la noua realitate și am învățat să reacționăm. Per total, cred că două subiecte principale se desprind de aici: afacerile și coronavirusul. În primul rând, vorbim despre o criză de sănătate publică și de măsurile restrictive care afectează viețile tuturor. Când am primit primele mesaje din China care anunțau probleme din cauza noului virus am stat și ne-am uitat la pachetele pe care le aveam din China în curtea fabricii. Eram extrem de suspicioși. Primeam componente din China și nimeni nu știa să ne spună cu certitudine cum se transmite virusul. A trebuit să gândim măsuri speciale pentru tot ce venea la Sibiu din China. Cred că nu greșesc dacă spun că în general compania Continental s-a mișcat mult mai repede decât s-au mișcat instituțiile publice.

De obicei se întâmplă asta, dacă ne uităm la mediul privat și la autorități. Care au fost primele măsuri concrete pe care le-ați luat?

Când am văzut ce cantități primeam din China, în timp ce coronavirusul se extindea – și nu erau deloc cantități mici, am început să stabilim reguli clare pentru fiecare tip de pachet în parte. Se spunea atunci că virusul moare în trei sau cinci zile, așa că am decis să le punem deoparte. Nimeni nu se atinge de ele. Alții spuneau că virusul moare la temperaturi ridicate, de peste 60 de grade Celsius. Ce era necesar în producție și nu putea aștepta, îl luam și-l băgam la cuptor. Acum, privind înapoi, cred că ne-am descurcat destul de bine, au fost măsuri bune. Același lucru l-am făcut și în privința angajaților. Reguli clare, am interzis vizitele din exterior, am restricționat interacțiunile la minim. Am introdus obligativitatea purtării măștilor, am montat aparate de recunoaștere facială, senzori de temperatură corporală... și totul cât se poate de repede. Departamentul nostru de resurse umane era în contact permanent cu DSP-ul și urmăream tot ce se întâmpla în oraș.

Asta înseamnă că la Continental era deja lockdown cam cu șase luni înainte ca Sibiul să intre în carantină.

În martie, aprilie, avem deja implementate măsuri care urmau să fie aplicate peste tot... nu peste șase luni, dar clar mai târziu. Am reacționat rapid pentru că avem peste 4000 de angajați aici, cea mai mare teamă a noastră era să nu se împrăștie virusul între noi. Dacă eu sunt asimptomatic și pot să dau mai departe? Ar fi fost un dezastru. Dacă se ajungea la închiderea Continental? Am acționat mult, mult mai rapid decât se cerea, am trimis oamenii să lucreze de acasă cu mult timp înainte să devină o măsură generalizată. Mai bine să fim atenți decât să ne pară rău. Am organizat inclusiv schimburile în așa mod încât să nu intre în contact unii cu alții. Dacă un schimb ar fi fost compromis, altul putea să ia locul. Bineînțeles că nu totul a fost perfect de la început, dar a trebuit să ne adaptăm rapid.

A fost aceasta cea mai dificilă perioadă din cariera dvs.?

Nici pe departe (râde n. r.)! Am peste 35 de ani în Continental, am lucrat în diferite părți ale globului. Am depășit mai multe situații de criză. A fost criza economică, au fost crize geo-politice, am avut odată un incendiu în fabrică, am avut altădată o explozie în apropiere și a trebuit să evacuăm întreaga locație. Doar că de data aceasta a existat o diferență majoră. De obicei, când apare o situație de criză ea este limitată într-un anumit interval de timp. Acesta este diferența, criza în care ne aflăm acum imediat împlinește un an și nu știm cât va mai dura. Asta o face să fie dificilă. Însă, din punct de vedere personal, vreau să vă mărturisesc ceva. Am un criteriu simplu după care măsor intensitatea unei perioade dificile. Spun așa: Pot să dorm noaptea sau nu pot? Dacă apare o noapte în care nu pot să dorm, înseamnă că mă aflu într-o situație dificilă.

Atât de simplu? Atunci vă întreb altfel: În 2020 a existat vreo noapte în care nu ați putut dormi?

Nu. Și mai trebuie să menționez că am numeroși oameni în jurul meu, oameni care mă sprijină și mă sfătuiesc, poate și datorită lor am putut dormi bine.

Multe companii din România și din străinătate au oprit sau amânat investițiile planificate în 2020 din cauza pandemiei. Ce investiții a amânat Continental Sibiu și ce planuri de viitor există la Sibiu?

Cu siguranță că dacă te trezești într-o situație neclară, în care nu știi ce urmează, atunci ești atent și îți iei măsuri de siguranță. Nu poți să riști totul fără să știi pe ce te bazezi. Este și cazul Continental, când am văzut că tot mai multe riscuri apar, atunci evident că am redus investițiile la minim. Cum se spune în afaceri, încerci să-ți ții bani în buzunar. Nu știi când vei avea nevoie de ei. Din punct de vedere corporativ, există investiții pe care poți să le amâni, altele sunt legate de proiecte directe pe care nu le poți amâna întrucât clientul vrea produsul la timp. Cam așa stă situația și la noi, cu siguranță că am amânat o parte din investiții, aveam planuri de expansiune legate de infrastructura noastră. Mai mult decât atât, pandemia ne-a găsit după ce în anul 2019 am finalizat cele mai mari investiții ale noastre din ultima vreme, vă reamintesc faptul am construit două clădiri noi. Aceste investiții ne ajută foarte mult acum și ne putem baza pe ele în perioada următoare când ne așteaptă noi proiecte. În multe cazuri volumele dau semne de revenire chiar mai rapid decât ne așteptam.

Observ că sunteți optimist în ceea ce privește relansarea prognozată pentru a doua jumătate a anului.

Optimist, dar realist. Realitatea este că suntem încă într-o stare de criză, tot din cauza pandemiei. Doar că acum ne confruntăm cu o criză a materiilor prime, care lipsesc în numeroase părți ale globului. Sunt fabrici în Asia care produc semiconductori pentru noi și care ne anunță că și-au redus capacitățile foarte mult, sau, mai rău, și-au schimbat capacitățile spre alte produse. Nu e greu deloc să vezi ce se întâmplă în jur. Popoare întregi trebuie să stea acasă, mulți se joacă pe calculatoare, stau pe internet, cererea pentru produse electronice a crescut foarte mult, astfel mulți furnizori și-au schimbat volumele și produsele.

În prezent, pe măsură ce discutăm, producția Continental Sibiu este afectată de criza semiconductorilor?

Nu doar Continental Sibiu, întreaga industria automotive internațională este afectată acum. Volumele revin pe creștere, însă piața semiconductorilor nu livrează pe cât ar fi nevoie, atenția lor este în altă parte. Am putea produce mult mai mult dacă am avea materia primă necesară. Din acest motiv spun eu că sunt optimist, dar realist. Da, volumele, comenzile sunt în creștere, am putea produce mult mai mult, însă încă mai sunt obstacole pe piață care trebuie depășite. Și, bineînțeles, toate acestea se rezumă la bani, sunt tarife speciale și negocieri transfrontaliere. Ne așteaptă cel puțin încă șase luni grele. Grele. Privesc cu ceva mai mult optimism orizontul de timp mediu, următorii doi, trei ani. Consider că peste doi, trei ani vom avea mult mai multe motive de satisfacție și este suficient timp la dispoziție pentru depășirea provocărilor. Noi avem în continuare planuri de dezvoltare și le văd realizabile pe termen mediu.

Ce semnale aveți de la alte fabrici Continental, cele din Germania spre exemplu? Economia Sibiului este strâns legată de cum evoluează economia Germaniei.

Întreg grupul Continental traversează o etapă de transformare. Din acest motiv există locații care au de suferit, unele într-o măsură mai mare, altele într-o măsură mai mică. Când o familie trece printr-o perioadă dificilă toți membri ei resimt asta. Cât privește Continental Sibiu, pe termen mediu pot să vă asigur că viitorul va aduce numai lucruri bune.

Asta înseamnă că sibienii și angajații Continental pot sta relaxați...

Nu-mi place acest termen, eu nu i-aș încuraja să fie relaxați. În afaceri există întotdeauna competiție, concurență pe piață, nu te poți relaxa. Eu i-aș încuraja să fie încrezători, cred că acest termen este mult mai potrivit. Să fie încrezători că va fi bine. Avem motive certe să fim încrezători în viitorul nostru.

Haideți să vorbim atunci puțin și despre angajați. Continental este cel mai mare angajator din Sibiu și în multe privințe impune trenduri, de la înființarea primei grădinițe pentru angajați până la parteneriat cu noua clinică privată ce urmează a fi inaugurată. Cum a afectat perioada dificilă atenția pe care o acordați angajaților? Rămân ei prioritari?

Avem aici trei mari categorii de personal. Prima este dată de cei care lucrează în fabrică, producția. Apoi avem dezvoltarea, centrul de cercetare unde inginerii dezvoltă noi tehnologii și proiecte. Cea de-a treia categorie o reprezintă personalul administrativ. Sunt tot mai multe sarcini administrative care se dezvoltă aici, în unele cazuri ele ajungând pe urmă să fie extinse în tot grupul. De aceea modul în care privim lucrurile s-a schimbat, orizontul nostru s-a lărgit foarte mult. În urmă cu zece ani eram doar o fabrică aproape în totalitate controlată din afară. Departamentul nostru de cercetare și dezvoltare asigură suportul pentru alte departamente de cercetare, unele mult mai mari. Pe măsură ce am crescut ca număr de angajați s-a diversificat mult oferta legată de oportunitățile de carieră pe care le oferim. Pe de altă parte, este un trend pe care îl putem recunoaște oriunde, angajații cer tot mai multe facilități. De aceea am vrut să le oferim o grădiniță, de aceea pregătim acum inaugurarea noii policlinici, de aceea discutăm acum tot mai serios și mai aplicat posibilitatea ca angajații noștri să lucreze de acasă. Avem angajați tineri și noi trebuie să ne adaptăm la cerințele lor.

Nu este ironic? Cu cât oferi mai mult cu atât e nevoie de mai mult pentru a satisface cerințele?

Nu este deloc ironic. De unde vine toată treaba aceasta? Tinerii, astăzi, sunt cetățeni internaționali. Ce este acum un subiect important în România este și în Germania, și în SUA. În afară de mine, care sunt mai bătrân, vârsta medie în companie cred că este în jurul a 31 de ani. Vorbim de oameni tineri care au o altă mentalitate și alte preocupări. Nu putem rămâne blocați într-o mentalitate învechită, lucrurile se schimbă, trebuie să evoluăm și să ne adaptăm continuu. Trebuie să facem asta pentru că angajații noștri sunt cea mai importantă ”materie primă” pe care o avem, este fundamental să ne preocupăm de starea lor de bine în general. De aceea ne-am dorit să avem un centru de sănătate aici, să avem grădinița Continental, pe care plănuim s-o extindem, sau discutăm pentru a folosi cât mai mult munca de acasă în continuare.

Am înțeles că intenționați să extindeți grădinița în viitorul apropiat?

Intenționam să facem asta în 2020, aceasta este una dintre investițiile despre care am vorbit mai devreme când am spus că am fost nevoiți să le amânăm. Știm că această grădiniță este foarte apreciată de angajații noștri și îi ajută să fie mai productivi. Avem o listă de așteptare pentru grădiniță și prin această extindere vrem să o scurtăm semnificativ.

De asemenea, într-o săptămână, Continental va avea și o policlinică, în parteneriat cu Rețeaua Regina Maria?

Sănătatea este tema anului, toată lumea a realizat cât de importantă este sănătatea, mai ales în aceste ultime luni. Prin noul centru de sănătate vrem să oferim o nouă facilitate angajaților noștri. Spațiul este în curs de finalizare și urmează a fi preluat și operat de Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, spre beneficiul angajaților Continental.

Și cu toate acestea, oamenii tot se vor întreba dacă în 2021 vor mai primi creșteri salariale sau beneficii. Ce le transmiteți?

În 2020 a existat o creștere salarială, la început de an. Dacă ne uităm în trecut vedem că întotdeauna a existat o creștere în acest sector, adesea putem nominaliza creșteri procentuale de două cifre. Contextul economic general arată o încetinire, din acest motiv poate că nici creșterile nu vor fi de amploarea celor din trecut. Dar, filosofia noastră este că atâta timp cât crești trebuie să oferi ceva înapoi. În niciun caz nu poți să îngheți salariile și să te aștepți ca oamenii să fie mai productivi sau să vină bucuroși spre tine. Cu siguranță contextul general tinde spre stabilitate și creștere, asta urmând să se resimtă și în rândul angajaților. Totul este legat la un nivel sau altul.

Cât de utile au fost pentru Continental Sibiu măsurile de sprijin economic luate de guvernul României în pandemie? V-au ajutat, dar în mod realist, concret, ori au fost mai mult declarative?

La începutul perioadei de criză a apărut problema șomajului tehnic. Ne-am trezit cu o prăbușire a volumelor, dintr-o dată am ajuns aproape de zero. Mă refer la lunile aprilie, mai și iunie. Au fost alte companii care în această situație au renunțat la un anumit număr de angajați. Noi ne-am dorit să păstrăm intact acest număr, să nu renunțăm la nimeni. Ne-am creat un sistem propriu de măsuri prin care am gestionat timpul de muncă, am folosit zilele de concediu, perioadele libere, astfel încât să nu trebuiască să facem disponibilizări. Pe lângă toate acestea am apelat la măsurile anunțate de guvernul român și le-am folosit cu succes. Banii pe care i-am primit i-am folosit pentru a compensa lipsurile economice. Într-o perioadă când efectiv nu am avut producție am putut trimite oamenii acasă, unde puteau să stea în siguranță, și i-am plătit în acest timp. Evident, am renunțat la sporurile pentru munca pe timp de noapte, spre exemplu, că nu muncea nimeni, însă am putut plăti salariile de bază și nu am dat pe nimeni afară. Cred că această măsură a fost foarte utilă și ne-am putut folosi de ea în mod concret.

O altă măsură a fost ”Kurtzarbeit”, una familiară nouă, fiind preluată din sistemul german. Dacă muncești 70% din timp ești plătit cu 70%. Simplu. Am tot așteptat ca această măsură de devină funcțională, dar ea a intrat în vigoare puțin prea târziu pentru noi. Poate pentru alții este utilă, pentru noi a venit prea târziu, în decembrie, când volumele noastre au crescut. Este o idee bună, o apreciez, dar nu o pot folosi.

Am văzut în ultimii ani o implicare tot mai mare a Continental în viața orașului. Mă gândesc aici la bursele oferite elevilor de la școala profesională, dar și la internetul gratuit din autobuze. Ce planuri aveți cu aceste măsuri, rămân ele?

Noi suntem parte din comunitate. Ca membri ai comunității trebuie să contribuim. Nu putem sta fără să ne aducem aportul. Mai mult decât atât, pentru mine, personal, este foarte important ca atunci când luăm decizia să fim implicați într-o anumită zonă să știe oamenii că se pot baza pe asta. Toate proiectele pe care le-ați enumerat mai sus, plus implicarea substanțială în parteneriatul cu Universitatea ”Lucian Blaga” vor continua fără dubiu. Dacă traversăm vremuri grele, cu siguranță că nu este momentul potrivit pentru a ne extinde într-o direcție sau alta, dar trebuie să-ți respecți cuvântul și să duci până la capăt ceea ce ai promis.

În încheiere, anul 2021 este unul ușor optimist, vedem o îmbunătățire a contextului economic general, trebuie să rămânem atenți, concentrați, este prea devreme să ne relaxăm. Care este mesajul dumneavoastră pentru cei peste 4000 de angajați și pentru sibieni?

În primul rând, mesajul meu este să fie încrezători. Cu siguranță avem un viitor frumos împreună. Până acolo mai trebuie să trecem peste niște luni dificile. E prea devreme să ne relaxăm. Mai sunt unii oameni care spun că în aprilie sau în mai vom scăpa complet de coronavirus, că va trece pandemia. Eu cred că vom mai trăi cu el. Vom depăși pandemia pas cu pas. Pe măsură ce ia avânt campania de vaccinare și vine primăvara, cu temperaturi mai ridicate, numărul cazurilor va fi tot mai scăzut. Până nu ne va mai afecta. Dar asta nu se va întâmpla dintr-o dată.

V-ați vaccinat?

Încă nu, nu mă încadrez în criterii și aștept să-mi vină rândul. Am învățat cu toții în ultimul an că putem trece peste probleme dacă respectăm împreună regulile și ne protejăm unii pe alți.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Carcotel

Acum 1 săptămână

Ati uitat sa precizati CA COntinental este cel mai mare angajator din Sibiu...vorba aia...multi si :D
Raspunde

!Carcotel

Acum 1 săptămână

El este Carcotel. El s-a despartit de Continental pentru ca nu ii place sa munceasca, insa acum Carcotel spune lucruri urate despre Continental. Carcotel nu este inteligent. Nu fi ca Carcotel!
Raspunde

Carclotilda

Acum 1 săptămână

Nu stiu ce sa zic....daca nu iti place sa muncesti nu pleci dela Conti :D
Raspunde

Sibian

Acum 1 săptămână

Felicitari Mr. Kolb. Mare om!
Raspunde

!!Carcotel

Acum 1 săptămână

Unu la mana, nu ca este ironic ca si comentariul tau este ascuns desi are multe voturi pozitive, doar din cauza ca este dat ca si replica la al meu, adica cel care are multe voturi negative? Doi la mana, nu "m-am despartit" de nimeni, pentru ca, spre deosebire de tine, nu am relatii amoroase cu firmele unde lucrez, probabil ca tu ai (nu stiu cum functioneaza asta, dar poate ne explici tu). Trei la mana, asa cum ar putea confirma foarte multi care au facut pasul pe care eu l-am facut, schimbarea locului de munca a fost una din cele mai bune decizii pe care le-am luat d.p.d.v. profesional. Singura diferenta intre altii care au schimbat locul de munca si mine, este ca mie imi place sa agit apele si sa dau comentarii ca cel de mai sus, de aceea si numele ales. PS: Faina cacofonie "CA CArcotel"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus