Duminică,
07.03.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Câmpul cu oase de la marginea Sibiului: Un cioban și-a hrănit câinii de la stână. Primăria Șelimbăr se judecă cu el

Câmpul cu oase de la marginea Sibiului: Un cioban și-a hrănit câinii de la stână. Primăria Șelimbăr se judecă cu el

Autoritățile sibiene au reușit să găsească persoana responsabilă de aruncarea, în două locuri, a numeroase oase și bucăți din animale, pe un câmp aflat la marginea Sibiului.

Conform reprezentanților Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu, dar și celor ai Poliției Șelimbăr, este vorba despre un cioban care are o stână funcțională pe câmpul dintre Cartierul Arhitecților și centrul comercial din Șelimbăr. Se pare că acesta a cumpărat oasele în cantități mari de la un abator și pur și simplu le-a aruncat pe câmp ca hrană pentru câinii pe care îi are de pază la stână. Aceiași câini de care unii cetățeni se plâng că sunt uneori agresivi și lăsați în libertate.

”În data de 5 februarie, comisari din cadrul GNM - CJ Sibiu împreună cu un reprezentant al Poliției Locale Șelimbăr s-au deplasat în teren, în zona indicată în solicitarea dvs., fiind identificate două locații cu deșeuri de resturi animaliere abandonate (respectiv oase provenite din activitatea de abatorizare/tranșare și prelucrare a cărnii), ambele locații sunt situate în imediata vecinătate a unei exploatații agricole (stână) aparținând unei persoane fizice”, au transmis reprezentanții GNM, la solicitarea reporterului Turnul Sfatului.

Pentru faptele sale, bărbatul a fost amendat cu 4000 de lei și are interdicție de a mai arunca deșeuri animale pe câmp.

”Persoana fizică identificată a achiziționat oase din unitate autorizată, cu scopul de a oferi hrană câinilor de la stână, însă nu a supravegheat ulterior starea terenului, generând astfel un impact vizual în zonă. Fapta descrisă contravine prevederilor Ordonanței nr. 24/2016 privind organizarea și desfășurarea activității de neutralizare a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman, art. 7, lit. G – ”abandonarea, depunerea sau depozitarea subproduselor de origine animală în alte locuri decât cele organizate și autorizate în acest scop, constituie contravenție și se sancționează cu amendă”. Pentru nerespectarea prevederilor legale, deținătorul exploatației agricole a fost sancționat cu amendă în valoare de 4000 de lei. Până la data prezentei terenul a fost igienizat iar prin nota de constatare i s-a impus măsură cu caracter permanent prin care ”Se interzice abandonarea/eliminarea deșeurilor de origine animală în afara spațiilor autorizate în acest scop””, a transmis comisarul șef Gărzii de Mediu Sibiu, Elena Daniela Anghel.

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, spune că primăria pe care o conduce se judecă de ceva vreme cu persoana respectivă, din cauza disconfortului creat cetățenilor de creșterea animalelor.

”Nu avem absolut nimic împotriva proprietății private, dar nu poți să crești oi printre blocuri. Aceasta este o practică care, din punctul nostru de vedere, trebuie să înceteze. În primă fază, în urmă cu aproximativ o lună instanța ne-a dat câștig de cauză. Zilele trecute a depus acțiune pentru recurs. Sperăm la un termen scurt și la finalizarea procesului cât mai rapid pentru că, repet, înțelegem și respectăm tradițiile și obiceiurile, dar nu e normal să înființezi o stână între blocuri. Lucru valabil și pentru alte cazuri similare”, a declarat primarul Marius Grecu.

Citește și:

Focar de infecție la marginea Sibiului. ”S-au identificat foarte multe oase, printre care și cranii, provenite de la porci”

Vizualizari: 40567

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tihomir Leluțiu

Acum 1 săptămână

Un nou atac la adresa romanismului si neamului nostru ales! Suntem un popor pastoral si stravechi, lasatine-ti in pace! Sa fim mandri ca suntem romani!
Raspunde

Lehomir Tiluțiu

Acum 1 săptămână

Daca a incalcat legea, de ce i-au mai dat interdictie? Interdictie sa mai incalce legea?
Raspunde

Che

Acum 1 săptămână

Cred ca aici va înșelați stimabile primar cu stana dintre blocuri ,cred ca mai degrabă blocuri lângă stana de oi. Dumneavoastră aveți obligația ca primărie sa va faceți PUG pe zona care nu a mai fost făcut de 11 ani !!!! Așa ca nu sunteți in măsura sa faceți acuzații ...
Raspunde

Ion

Acum 1 săptămână

Corect, au ajuns cu blocuri, vile, până în vârful munților! Așa distrugem tot! Tradiții,...omoram
Raspunde

Paza

Acum 1 săptămână

"câinii pe care îi are de pază la stână" Suntem intre 2 orase si o comuna cu supermarketuri, nu suntem in varful muntelui sa ai caini de paza! Nu vine ursul aici, haita de lupi sau porci mistreti!
Raspunde

Ombl

Acum 1 săptămână

pe campul ala pasc oile de zeci de ani, ar fi culmea sa le interzica acum ca au aparut bisnitarii care contruiesc blocuri.
Raspunde

Dan

Acum 1 săptămână

Nu s-a plans nimeni de oi. Oile nu mananca oase si nici nu ataca oameni. Cainii sunt problema
Raspunde

Ombl

Acum 1 săptămână

nu cred ca ai citit declaratia primarului din selimbar de la sfarsitul articolului.
Raspunde

Stefan

Acum 1 săptămână

Câinii sunt blânzi , nu am văzut vreodată măcar sa latre la cineva sau sa se încaiere cu alte animale de companie.oile curată pajiștea altfel probabil locul ar fi invadat de buruieni.nu văd care este problema.
Raspunde

Gheorghe iom

Acum 1 săptămână

N.ai ce sa ceri de la CiobanLand. Cei care comentați ca îndeletnicirea e de mii de ani, ar trebui sa sa va lasati frumos masinile in garaj si sa va faceti rost de cai si de carute. Ca vorba aia, mii de ani calul a fost mijlocul de transport al omului. Unii ori se fac ca nu inteleg evolutia, ori aleg doar ce vor din ea
Raspunde

Ombl

Acum 1 săptămână

du-te in zona cu pricina si daca tu vezi acolo semnele evolutiei, atunci s-ar putea sa ai o problema
Raspunde

Cosmin Codru

Acum 1 săptămână

Si care-i problema domnule "iom".... tu daca incepi sa mananci un mar frumos, dar gasesti o stricaciune pe partea cealalta si si un vierme, le mananci si pe alea ? Sau musti pe langa ele, eliberezi viermele, arunci stricaciunea si mananci ce e bun ?...Cum faci ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus