Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
7°C

Sibiu Bike City: Primăria Sibiu începe amenajarea a 44 de centre publice pentru închirieri de biciclete

Sibiu Bike City: Primăria Sibiu începe amenajarea a 44 de centre publice pentru închirieri de biciclete

„În maxim 10 luni sibienii vor avea la dispoziție 44 de centre de închirieri de biciclete situate în întreg orașul pentru care vom achiziționa 540 de biciclete produse în Canada și alte 12 triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități produse în Germania. Am semnat astăzi contractul pentru achiziția dotărilor și amenajarea acestor centre. În paralel continuăm crearea de piste mai sigure pentru biciclete: coridorul Ștrand – parcul Sub Arini, pistele de pe str. Podului și Calea Dumbrăvii și urmează să lansăm licitația pentru execuția lucrărilor de amenajare a malurilor Cibinului cu piste pentru biciclete. De asemenea, se lucrează la documentațiile pentru două coridoare de mobilitate pe care vor fi amenajate și piste pentru biciclete: unul pe Calea Șurii Mici și unul pe traseul bulevardul Mihai Viteazu- str. Rahovei”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Contractul a fost semnat cu Asocierea SC Sustainable Urban Mobility Solutions / SC Electronic Security Systems SRL / SC Walhalla Invest Prodcomimpex, în urma unei proceduri de achiziție la care s-au prezentat 3 ofertanți. Valoarea investiției realizate de Primăria Sibiu cu finanțare din fonduri europene este de 9.706.360,48 lei.

Firma contractată va realiza proiectul de specialitate și va furniza următoarele:

  • 540 de biciclete inteligente mecanice, cu computer de bord și modul inteligent de acces, prevăzute cu sisteme de siguranță și monitorizare permanentă prin GPS
  • 8 triciclete pentru seniori
  • 4 triciclete adaptate pentru persoane cu dizabilități
  • 44 de stații inteligente de preluare și predare a bicicletelor în tot orașul, din care 10 sunt prevăzute cu stații de depanare pentru reparații de urgență a bicicletelor
  • terminale inteligente de închiriere și plată cu cardul bancar
  • 5000 de carduri personalizate pentru utilizatorii care aleg această modalitate de plată
  • aplicație mobilă pentru închiriere și plata serviciilor

În cadrul proiectului vor fi achiziționate și 21 de rastele pentru biciclete private care vor suplimenta numărul de parcări pentru biciclete existente deja în oraș.

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Comentarii

10 comentarii

Der Konig

Acum 1 lună

Este bine că ne vom bucura de aceste biciclete care costă 2,5 milioane de euro (bine că măcar acum sifonăm bani europeni și nu pe cei din excedent) fix în decembrie, când sunt cele mai bune condiții de biciclit și plus, că atunci sunt miliarde de turiști. Ok, în fine. Mai departe, excelăm în proiecte care sunt la stadiul de ”urmează să lansăm licitațiile”, ”se lucrează la documentații”, ”se analizează”, ”urmează a se stabili conceptul”, ”vom mai vedea”. Dacă nu se lansează procedura de organizare a referendumului de demitere a primarului, cei 4 ani rămași vor fi cei mai negri din istoria Sibiului de după ciuma bubonică din evul mediu!
Raspunde

Gica

Acum 1 lună

Vad ca primaria inca se incapataneaza sa deseneze pe harta toate asa zisele piste de biciclete care sunt orice altceva, numai nu piste de biciclete nu sunt.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

surprinzator...a iesit din birou "d-na Fodor"...ar fi bine sa iasa la pas prin Sibiu (daca are curaj!) sa vada in ce stare jalnica este orasul!
Raspunde

Radu

Acum 1 lună

540 biciclete importate din CANADA? Cum este posibil asa ceva? Productia de biciclete din Romania este pe locul 2 sau 3 in Europa. La nivelul anului 2019 cifra de afaceri a primilor trei producatori de biciclete din Romania era de peste 1 miliard lei (noi). Cred ca se gaseau 500 de biciclete FABRICATE IN ROMANIA si pentru Sibiu. E absolut jenant si dubios!
Raspunde

Bicicilist

Acum 1 lună

haideti cu bicicletele alea de peste ocean ca nu avem cu ce sa ne dam pe pistele din oras. pacat
Raspunde

Sibian nevotant de rebuturi FDGR si PNL

Acum 1 lună

O invit pe Frau în Ștrand să vadă dezastrul lăsat de prăpădiții de la Comtram, care au făcut 200 m de pistă în 2 ani, între moloz, gunoaie și utilaje părăsite. Într-un oraș normal acestei firme înfiorător de neserioase i s-ar fi retras dreptul de a participa la orice procedură de atribuire lucrări publice, i s-ar fi luat penalități și ar fi fost băgată fix în faliment!
Raspunde

Dani

Acum 1 lună

Sunt pline rigolele, pardon pistele, de noroi. Recunosc ca am vazut masini cu perii, dar cred ca le lipsea apa, ca nu se vede nimic in urma lor in afara de fum si praf.
Raspunde

Adrian

Acum 1 lună

e bine ca le dam de lucru amaratilor de germani si canadieni...noi nu avem nevoie sa fabricam aceste biciclete...suntem deja boieri...bravo primaria Sibiu ( cu p mic )
Raspunde

Lemurianul

Acum 1 lună

Pai pune mana si fa o firma de asamblat biciclete.... ca e usor sa comentam ca le dam la altii de lucru, in timp ce nu facem absolut NIMIC.
Raspunde

Sim

Acum 1 lună

Poate ar fi bine sa fie câteva bicicletele și cu scaunele atasate pentru copii mici. În weekend cred ca ar avea mare căutare
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus