Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Cum se face curățenie în Sibiu. ”Mașina de împrăștiat noroi”

Cum se face curățenie în Sibiu. ”Mașina de împrăștiat noroi”

Cititorii ne-au transmis în ultima perioadă mai multe fotografii în care se ilustrează felul în care arată străzile din municipiu, chiar după ce a trecut mașina care mătură străzile. ”Asta nu e mașină de strâns mizerie, e mașină de împrăștiat noroi”, spune un cititor. Un altul, fotografiază constant cum arată strada Octavian Goga imediat după ce trece mașina care teoretic ar trebui să spele și să perieze asfaltul. ”Vă trimit mostre despre  cum se face curățenie pe bani publici în Sibiu, dacă  vă interesează pentru eventual articol. Strada Octavian Goga, azi-dimineață și întotdeauna...”, ne-a scris sibianul.

Primăria Sibiu a fost sesizată de această situație în 5 februarie. În 24 februarie, s-a transmis un nou mail prin care se cerea un punct de vedere referitor la felul în care arată străzile proaspăt ”curățate”. Deocamdată administrația locală nu a transmis nimic legat de acest subiect.

Curățenia străzilor, incertă din punct de vedere juridic

Demarată de mai bine de un an, cea de-a cincea procedură prin care Primăria Sibiu încearcă să atribuie serviciile de curățenie și deszăpezire a orașului pe o perioadă de patru ani are, în continuare, un final incert. Anulată în august de Primărie sub motivul că toate ofertele depuse sunt neconforme, procedura trebuie reluată după ce Consiliul național de soluționare a contestațiilor a analizat plângerile a trei din cei patru ofertanți.

Estimat la 61,8 milioane de lei, fără TVA, contractul pentru „Servicii de salubrizare – activități de măturat, spălat, stropit și întreținere a căilor publice și curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț, în municipiul Sibiu și stațiunea Păltiniș” este cel mai mare contract de servicii scos la licitație de Primăria Sibiu în istoria sa. Ultima încercare de a încredința aceste servicii își are punctul de pornire în ziua de 26 august 2019, când a fost publicat anunțul procedurii de atribuire a acestui contract, pe o perioadă de patru ani.

Patru firme și asocieri de firme au depus câte o ofertă pentru acest contract: Soma SRL (având Comprest și Rossal drept terți susținători), Brantner Servicii Ecologice, asocierea Polaris M Holding (lider) – Polaris Mediu și, respectiv, asocierea Salubritate SA (lider) – Terra Building SRL. Această din urmă asociere este și cea căreia îi este încredințat deocamdată contractul periodic de curățenie și deszăpezire a Sibiului. Mai multe detalii legate de acest subiect puteți CITI AICI

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3586

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Ion

Acum 1 an

In general maturatoarea nu face față, mai mult imprastie sau ridica in aer. Pe Goga, in zona santierului, atat e de gros jegul ca nu reusesc nici 10 maturatoare sa faca curat. Cei care stau acolo sunt incantati. In mod normal nu ar avea voie sa paraseasca niciun utilaj șantierul cu rotile murdare. Cei de la Vona sunt boemi sau fav economie la apa. Probabil nici primaria nu este foarte exigenta cu acest lucru. Daca se construia in orice oras din vest nu cred ca s-ar fi umplut strazile adiacente denpraf si noroi, ca la noi. Rusinica Cona si rusinica primaria.
Raspunde

Robert

Acum 1 an

Atat timp cat NIMENI nu verifica camioanele pline de noroi care plecaca de pe santierele din oras, nu se poate face nimic concret. Uitati-va momentan cum este prin Strand-cartierul este in lucru, camioanele cara noroiul cateva sute de metrii, iar cand se usuca se transforma in praf. In tarile normale se curata rotile la iesirea din santier...
Raspunde

Birtu

Acum 1 an

De fapt asa se fac majoritatea (TOATE) lucrarilor publice in oras,dar preturile platite sint foarte mari iar asta se reflecta in calitatea de viata a celor care sifoneaza banii publici prin lucrari prost facute si bani multi luati cu acceptul unor persoane publice.
Raspunde

Cora, lasse uns!

Acum 1 an

Frau Cora mai traieste? Nu de alta dar Sibiul se indreapta vertiginos spre orase ca Mizil, Faurei si Filiasi!
Raspunde

E. A. Bieltz

Acum 1 an

situatia e generalizata , in toata zona cu santiere - si pe Bieltz e la fel. Am facut sesizare i-au atentionat cica, dar dupa cateva luni de la avertisment, cand ploua e plin de noroi scos de basculante si masini, pe Bieltz la nr. 89. Si apoi vin autoritati locale cu idei crete cautand pluarea aerului in orice alta parte decat ograda lor!
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

cam asta e situatia de cand au adus "in scena" firma din Hunedoara...cu care au si semnat un MEGA contract de salubrizare...au niste masini vechi care mai mult polueaza decat curata!!! probabil se pricep la altceva mai bine....
Raspunde

Marian

Acum 1 an

Tot orașul e înecat în praf, str Rahovei seamănă cu o uliță desfundate, primăria doarme și încasează sporuri
Raspunde

D

Acum 1 an

Eu trec zilnic pe str. Goga cu masina, mai mult 6-7 secunde nu iti ia sa treci de portiunea respectiva, se exagereaza nu este plina de noroi, urme de noroi sunt, dar nu vad cu ce va deranjeaza asa de tare cat timp treceti cu masina, trotuarul este curat. Cu privire la rotile autoutilitarelor, cam cine ar trebui sa stea sa le curete si cum?? Sunt multe nereguli in oras dar aici nu este cazul.
Raspunde

Birtu

Acum 1 an

Astia ne curata buzunarele,le lasa goale prin preturile practicate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus