Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Angajații RAR Sibiu au verificat anul trecut, în trafic, mai puțin de patru mașini pe zi. O treime aveau probleme

Angajații RAR Sibiu au verificat anul trecut, în trafic, mai puțin de patru mașini pe zi. O treime aveau probleme

Conducerea Registrului Auto Român anunță că angajații din Sibiu au verificat pe parcursul anului 2020 doar 1456 de mașini în trafic. Dintre acestea aproape o treime aveau probleme.

”În județul Sibiu au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 1.456 de vehicule. Dintre acestea, 33,10% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 2 prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 4,98% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,48% aveau probleme legate de identificare și 2,20% aveau ITP fals, expirat sau anulat”, arată reprezentanții Registrului Auto Român, într-un comunicat de presă remis miercuri.

Important de menționat că aceste date nu reflectă starea generală a parcului auto, ”deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în județul Sibiu au fost aplicate în total 479 de amenzi contravenționale și au fost retrase 357 de certificate de înmatriculare.

”În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, mai arată angajații RAR.

Totuși, situația în județul Sibiu pre să fie puțin mai bună decât media pe țară, unde în urma controalelor, ”inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1376

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Gicu

Acum 3 ani

Se verifica si prezenta dispozitivelor necesare pentru ca o masina sa respecte norma de poluare trecuta in talon? filtru de particule sau EGR anulate?
Raspunde

Claudiu

Acum 3 ani

Am dus o masina la o reprezentanta in Selimbar(n am sa spun numele) cu un Check aprins,pt un reset,si mi-au schimbat ambreiaj,si au uitat sa imi puna o garnitura,si s a scurs lichidul de la servo,iar la Scoreiu in curbele alea la coborare am ramas fara ambreiaj,blocat fiind in frana de motor,era cat pe ce sa intru intr o casa...Asa ca si mecanicii sunt partinitori la unele probleme pe care le gasim pe la masini...Si cred ca aceeasi reprezentanta mi a spart DPF ul ca sa repare aceasta cauza.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus