Vineri,
30.07.2021
Cer Senin
Acum
28°C

Ce au învățat autoritățile sibiene în ultimul an? Strategia pentru valul trei

Ce au învățat autoritățile sibiene în ultimul an? Strategia pentru valul trei

„Sibiul este pregătit pentru oricare dintre scenarii” este răspunsul dat de reprezentanții Instituției Prefectului după ce reporterii Turnul Sfatului au făcut o solicitare pentru a afla care sunt scenariile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu în cazul în care crește numărul de cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2 și ce măsuri se au în vedere pentru combaterea unui posibil val trei. În răspunsul primit autoritățile spun că în momentul de față se analizează evoluția cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, pentru a putea fi stabilită strategia care va fi implementată în unitățile sanitare de pe raza județului în perioada următoare. De asemenea, precizează faptul că la sediul Instituției Prefectului a avut loc o ședință în care au fost discutate două posibile scenarii.

În cazul unei evoluții favorabile autoritățile sibiene spun că se va avea în vedere suplimentarea spațiilor de spitalizare, destinate pacienților non-Covid, cu posibilitatea de a reveni la scenariul roșu în termen de 24 de ore, dacă situația o va impune. Pe de altă parte, în cazul creșterii numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, se va menține structura actuală a zonelor roșii din cadrul unităților sanitare. Totodată, toate instituțiile implicate aduc asigurări că Sibiul este pregătit pentru oricare din cele două scenarii, existând resursele materiale necesare, cât și personal medico-sanitar instruit și experimentat pentru intervenții eficiente în situațiile de criză determinate de pandemia COVID-19.

„În județul nostru se analizează la momentul de față evoluția cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, pentru a putea fi stabilită strategia care va fi implementată în unitățile sanitare de pe raza județului în perioada următoare. Pentru aceasta, a avut loc o întâlnire la sediul Instituției Prefectului – județul Sibiu, în data de 25 februarie, cu conducerile Consiliului Județean Sibiu, Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu, Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, luându-se în discuție două posibile scenarii. Dacă evoluția cazurilor de Covid-19 este una favorabilă, iar gradul de ocupare al paturilor din zonele roșii este minim, se va avea în vedere suplimentarea spațiilor de spitalizare, destinate pacienților non-Covid, astfel încât aceștia să beneficieze de servicii medicale de calitate, cu posibilitatea de a reveni la scenariul roșu în termen de 24 de ore, dacă situația o va impune.

Pe de altă parte, dacă dinamica infectărilor cu SARS-CoV-2 va fi în creștere, se va menține structura actuală a zonelor roșii din cadrul unităților sanitare. Menționăm faptul că schimbările organizatorice din cadrul spitalelor Covid vor fi aprobate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în baza unui Protocol de colaborare intra-spitalicesc. Am primit asigurări din partea DSP Sibiu, SCJU Sibiu, respectiv ISU Sibiu, că Sibiul este pregătit pentru oricare din cele două scenarii, existând resursele materiale necesare, cât și personal medico-sanitar instruit și experimentat, factori propice pentru a putea interveni prompt și eficient în situațiile criză determinate de pandemia COVID-19”, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului.

Sursa Foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Ovidiu

Acum 4 luni

Nu au invatat nimic bun. Au invatat sa impuna o dictatura pe baza unor cifre rezultate din teste ineficiente. 1. https://ortodoxinfo.ro/2021/03/03/video-studiu-the-lancet-testele-rt-pcr-raporteaza-90-fals/ 2. https://ortodoxinfo.ro/2021/02/26/masti-cu-particule-cancerigene-autoritatile-din-belgia-avertizeaza-populatia-sa-nu-le-mai-foloseasca/ 3. https://www.activenews.ro/stiri/HOLD-UP-PLUS-si-ACEASTA-NU-ESTE-O-CONSPIRATIE-cele-mai-cautate-interzise-si-disputate-filme-documentare-despre-PLANDEMIE-si-MAREA-RESETARE-traduse-in-ROMANA-165482 4. https://www.activenews.ro/stiri/Unele-femei-injectate-recent-cu-vaccinurile-experimentale-Covid-prezinta-simptome-de-cancer-mamar-165536
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus