Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsoare
Acum
-1°C

Dan Perjovschi, despre implicarea sa în campania pro vaccinare a Ministerului Sănătăţii: Fac desene de mobilizare

Dan Perjovschi, despre implicarea sa în campania pro vaccinare a Ministerului Sănătăţii: Fac desene de mobilizare

Dan Perjovschi, unul dintre cei mai apreciaţi artişti vizuali români, a ales să se implice în campania pro vaccinare derulată de Ministerul Sănătăţii, realizând o serie de "desene de mobilizare", primul care a fost prezentat deja în social media având mesajul "Pupă-mă la vară!".

"Desenele au fost făcute pentru https://observatoruldesanatate.ro şi e o campanie a Ministerului Sănătăţii. Am făcut desene pentru o campanie pro vaccinare. Onorariul a mers la Revista 22 pe care o ajut să supravieţuiască", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Dan Perjovschi.

Ție de ce îți e dor? De o vizită la bunici? De o plimbare pe malul mării la răsărit? De o petrecere cu prietenii? Doar...

Posted by Ministerul Sănătăţii - România on Tuesday, March 2, 2021


În această criză declanşată de pandemia de COVID-19, Dan Perjovschi spune că face desene de mobilizare.

"Nu sunt 'esenţial' în criză (decât să fac desene de mobilizare), dar devin esenţial după criză", a mai spus artistul.

Deocamdată, artistul sibian nu s-a vaccinat, pentru că nu s-a încadrat în grupa de risc prevăzută, însă spune că se va vaccina.

"Nu m-am vaccinat că am doar 60 de ani, nu am boli cronice şi în meseria mea nu am contact direct cu multă lume, exceptând vernisajele. (...) O să mă vaccinez în etapa 3, cât pot de repede ca să pot merge să-mi fac expoziţiile afară", a mai spus Dan Perjovschi.

Dan Perjovschi a devenit cunoscut prin mai multe expoziţii naţionale şi internaţionale, fiind premiat în repetate rânduri. Acesta se remarcă prin desenele şi mai ales asocierile de cuvinte cu puternic mesaj civic. La Sibiu, artistul are un zid al său, cel care delimitează curtea Teatrului "Radu Stanca" de restul străzii. "Ziarul Orizontal" sau zidul lui Perjovschi din Sibiu înseamnă 183 de metri pătraţi de mesaje scrise cu cretă albă, pe un zid vopsit cu negru, asemenea unei table, pe 53 de metri lungime, o distanţă pe care oamenii se pot plimba şi reflecta la mesajele artistului. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Neluțu O

Acum 1 an

Frumos. Decent. Realist.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus