Miercuri,
28.07.2021
Cer Senin
Acum
21°C

Elevii unei clase de a XII-a din Sibiu intră în on line în urma îmbolnăvirilor de COVID

Elevii unei clase de a XII-a din Sibiu intră în on line în urma îmbolnăvirilor de COVID

Un elev, un cadru didactic și o îngrijitoare de la o grădiniță sunt persoanele infectate cu virusul SARS CoV-2 în ultimele 24 de ore. În total, de la redeschiderea școlilor, au fost testați pozitiv 47 de dascăli și 40 de elevi, potrivit datelor oferite de cei de la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.  

Miercuri, 3 martie, din cauza cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 sau a celor de contact direct cu persoanele infectate cu acest virus, conform datelor de la D.S.P. Sibiu, încă un număr de 298 elevi din județul Sibiu au fost trecuți în sistemul de învățare online.

La clasa a XII a A de la Colegiul Economic „George Barițiu” Sibiu, un elev a fost testat pozitiv (29 de elevi învățau în sistem online din 2 martie), la clasa a IV-a de la Școala Gimnazială Șura Mică un cadru didactic a fost testat pozitiv (16 elevi vor învăța în sistem online), la grupele mică și mijlocie de la Grădinița „Rază de Soare” Mediaș a fost testată pozitiv îngrijitoarea de la grupe (42 de preșcolari vor învăța în sistem online), iar la clasa a I-a A de la Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu, un cadru didactic a fost contact direct cu o persoană pozitivă la virus (19 elevi vor învăța în sistem online).

De asemenea, D.S.P. Sibiu a hotărât să suspende cursurile de la clasele a V-a A și B, a VI-a A și B, a VII-a, a VIII-a, a IX-a profesională, a X-a profesională, a XI-a profesională, a XIII-a seral și anul II învățământ „A doua șansă” de la Liceul Tehnologic „Stănescu Valerian” Târnava, din cauza celor trei cadre didactice depistate pozitiv COVID în 28 februarie și 2 martie. Ca urmare a acestei decizii, cei 221 de elevi existenți în aceste clase vor învăța în sistem online.

Astfel, de la debutul semestrului II, un număr de 47 cadre didactice (28 au desfășurat ore față în față) și 40 preșcolari și elevi (32 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.         

Drept urmare mâine, 4 martie, în județul Sibiu un număr de 19 938 elevi (30,82%), din cei existenți în unitățile de învățământ, vor desfășura orele în sistem online.

În ceea ce privește vaccinarea cadrelor didactice, astăzi, în centrul de vaccinare de la Mall Șelimbăr au fost programate, pentru imunizare, 60 de persoane angajate în unitățile de învățământ din județul Sibiu, toate având vârsta sub 55 de ani.

Sursa Foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus