Marţi,
19.10.2021
Parțial Noros
Acum
5°C

Lacul lui Binder, scos iar la licitație. Șanse ”la limită” pentru finalizarea lucrărilor în acest an

Lacul lui Binder, scos iar la licitație. Șanse ”la limită” pentru finalizarea lucrărilor în acest an

Aproape un milion de euro a alocat Primăria Sibiu pentru finalizarea transformării Lacului lui Binder într-o zonă de agrement. Proiectul - al cărui prim termen de finalizare a fost decembrie 2019 – are șanse ”doar pe hârtie” să fie finalizat anul acesta.

4,5 milioane de lei, fără TVA, este bugetul alocat de administrația locală prin intermediul Serviciului de administrare a bazelor sportive și de agrement pentru contractul de finalizare a lucrărilor, scos la licitație. Termenul de depunere ofertelor de către firmele interesate a fost fixat pentru ziua de 16 martie, iar funcționarii Primăriei și-au asumat că vor finaliza evaluarea ofertelor depuse cel mai târziu la sfârșitul lunii mai.

Cum termenul de execuție a lucrărilor rămase de executat este de cinci luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, ar rezulta că – la nivel teoretic – există șanse ca zona de agrement Lacul lui Binder să fie finalizată anul acesta.

Lista lucrărilor rămase de executat

a) Asigurarea utilităților pentru pavilion multifuncțional, clădire de sine stătătoare, amplasată pe malul vestic al lacului. Va adăposti funcțiuni specifice activităților de agrement sportiv nautic, spații publice și private pentru activitățile de ticketing, închiriere material sportiv, zone de loisir, grupuri sanitare, spatii de așteptare, punct de prim ajutor, administrație.

b) Asigurarea utilităților pentru pavilioane (containere prefabricate) pentru adăpostirea funcțiunilor de grupuri sanitare din zona plajei, punct de prim ajutor, depozitare zonă plajă. c. Punct de ticketing/acces zonă plajă, poartă de intrare cu turnichete, infopoint 

d) Instalație de transport pe cablu pentru activități nautice de tip wakeboarding și schi nautic, o instalație in circuit pentru avansați și agrement și una liniară, pentru începători și antrenamente. 

e) Amenajare plajă exterioară, prin amplasarea unui loc de joacă gonflabil plutitor modulat, amplasarea de vestiare, mobilier de plaja și terenuri de sport pentru volei pe nisip, loc de joacă pe nisip.

f) Amenajarea terenului din jurul lacului pentru funcțiuni de loisir public, promenadă, trasee pietonale și ciclistice de plimbare, zone de recreere și odihnă, refacere cadru natural plantat, amplasarea de mobilier urban.

Sursa: caietul de sarcini al procedurii de atribuire a contractului de lucrări

Proiect redus, buget crescut

Lucrările de amenajare a Lacului lui Binder ar fi trebuit finalizate încă din decembrie 2019, conform contractului încheiat de Primăria Sibiu cu societatea Construcții SA, însă după o prelungire, contractul a fost încheiat în august 2020. Când 80% din lucrările necesare - după cum calculau reprezentanții Primăriei – erau finalizate.

În ședința Consiliului Local de luna trecută, conducerea Primăriei a obținut aprobare din partea aleșilor sibienilor să crească bugetul total al proiectului de la 12,6 la 13,6 milioane de lei. Creșterea de buget a fost justificată prin creșterea prețurilor față de anul 2017 când a fost întocmit primul studiu pentru acest proiect, dar și de câteva lucrări suplimentare – trei podețe și un sistem de supraveghere video.

În același timp, însă, dimensiunile proiectului au fost reduse: s-a înjumătățit suprafața pavilionului multifuncțional, a fost redus spațiul alocat toaletelor și punctului de prim ajutor, au fost eliminate cele 360 de panouri fotovoltaice gândite să ofere energie electrică întregului ansamblu.

Citește și Primăria se reapucă de Lacul lui Binder. Crește bugetul și reduce proiectul

Vizualizari: 2612

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Cora, lasse uns!

Acum 7 luni

Dezvoltarea, proiectele si lucrarile din Oradea fata de mizeriile din Sibiu sunt cam ca o masina de Formula 1 fata de un logan obosit din 2003, cu 2 milioane de km la bord si motor pe gepeleu. Sa ne rugam sa nu castige prapaditii nesimtiti de la Comtram. Si de asemenea, sa ne rugam ca chinul cu Frau Cora sa se sfarseasca cat mai curand!
Raspunde

Ghita

Acum 7 luni

Nu votam PSD !
Raspunde

Gabriel

Acum 7 luni

geaba vointa nema putirinta !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus