Joi,
06.05.2021
Innorat
Acum
12°C

Mircea Crețu a fost numit din nou prefect. Depune joi jurământul

Mircea Crețu a fost numit din nou prefect. Depune joi jurământul

După ce astăzi a fost eliberat din funcție, tot astăzi a fost numit din nou. Mircea Crețu va reveni în funcție mâine, iar joi va depune jurământul a anunțat astăzi premierul Florin Cîțu.

Această procedură care la prima vedere pare fără sens a trebuit fi realizată pentru a intra în prevederile ordonanței care a modificat Codul administrativ. În urma unei modificări aprobată de guvern în luna ianuarie, prefecții nu mai sunt înalt funcționar publici, ci demnitari publici, poziție care le permite să fie inclusiv membri de partid. Având un nou statut prefecții a trebuit să fie reîncadrați, în conformitate cu noile prevederi legale.

Guvernul a aprobat la sfârșitul lunii ianuarie modificarea OUG 57/2019 privind Codul administrativ referitor la statutul prefectului şi subprefectului.

Prin această Ordonanță s-a înfiinţat şi funcţia de secretar de general al instituţiei prefectului, realizându-se „o unitate de abordare” cu modul de organizare şi de conducere a ministerelor, la nivelul cărora există funcţii de secretar general, înalţi funcţionari publici, subordonaţi unor funcţii de demnitate publică şi care au ca principală atribuţie asigurarea legăturii operative dintre ministru şi conducătorii compartimentelor din minister.

Vizualizari: 1311

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus