Vineri,
30.07.2021
Cer Senin
Acum
21°C

Neagu: Bugetul pe 2021 păstrează perspectiva revenirii la normalitate

Neagu: Bugetul pe 2021 păstrează perspectiva revenirii la normalitate

Senatorul Nicolae Neagu a anunțat astăzi că față de proiectele inițiale, județul Sibiu va beneficia, în plus, în bugetul pe 2021 de 30,6 milioane de lei. 20 milioane lei au fost destinați modernizării DJ 106 Sibiu - Cisnădie ce va permite fluidizarea circulației în zonă și șapte milioane de lei pentru realizarea documentației necesare pentru Centrul de spectacole și conferințe din Municipiul Sibiu. Alte 3 milioane lei au fost direcționați pentru reabilitare străzi și rețea canalizare pluvial - faza 2 din cartier Aurel Vlaicu, municipiul Mediaș, anunță senatorul liberal. ”Sunt susținute, de asemenea, în credite de angajament și credite bugetare, restul proiectelor, ale administrațiilor locale și ale Consiliului Județean Sibiu, care au fost semnate și derulate în diverse programe guvernamentale anul trecut. Menționez aici prioritatea pentru autostrada Sibiu-Pitești, Centura sud Sibiu sau Centura ocolitoare a Municipiului Mediaș”, precizează Neagu.

Senatorul spune că sănătatea va beneficia în acest an de un buget record după 1989. ”Deși suntem într-un an dificil din punct de vedere economic, ca urmare a efectelor negative generate de criza epidemiologică Sars-Cov 2, în situație de alertă și cu cheltuieli mari necesare susținerii sistemului de sănătate publică, investitiile sunt cu certitudine, soluția de viitor. Cele 61,5 miliarde de lei reprezentând 5,5% din PIB, sunt un record absolut într-un buget de stat post-decembrist. Jumătate din aceste fonduri sunt destinate pentru finanțarea proiectelor din fonduri externe nerambursabile. Susținerea investițiilor publice va trebui însă permanent corelată și cu o politică de eficientizare a cheltuielilor publice, printr-un pachet susținut de reforme în domeniul cheltuielilor de personal, al pensiilor și a operatorilor economici cu capital de stat a căror pondere în cheltuieli este la acest moment foarte mare. Aceasta crează constant o presiune puternică pe deficitul de cont curent și pe cel structural, ca urmare a politicilor populiste, inadecvate realitățiilor economice pe care guvernările PSD le-au făcut din păcate în anii anteriori”, a mai spus senatorul.

În cifre absolute, Bugetul de Stat stabilește venituri de 173,7 miliarde lei, iar la cheltuieli de 261,05 miliarde de lei credite bugetare și 326,407 miliarde de lei credite de angajament, cu un deficit de 87,34miliarde lei (7,16%PIB) în scădere cu 20 de miliarde de lei față de 2020. Creșterea economică preconizată la 4,3%, și valoarea inflației preconizată de 2,4%, ”ne dau speranța revenirii la un deficit de sub 3% în viitorii 2-3 ani. Susținerea mediului de afaceri rămâne o coordonată la fel de importantă ca și susținerea sănătății și a educației”, mai spune liberalul. ”În condițiile date, îmi exprim convingerea că avem un buget realist, care păstrează perspectiva revenirii la normalitate economică și socială”, concluzionează senatorul.

Vizualizari: 717

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus