Luni,
08.08.2022
Partial Noros
Acum
21°C

Viitorul subprefect schimbă componența Consiliului Local Sibiu: Pleacă Theodoru, vine Plesciuc

Viitorul subprefect schimbă componența Consiliului Local Sibiu: Pleacă Theodoru, vine Plesciuc

Consilierul local USR PLUS Laurențiu Theodoru va fi numit astăzi, cel mai probabil, subprefect al județului, iar în locul său va ajunge Ioan Plesciuc.

Astăzi, în ședința de Guvern se află pe ordinea de zi numiri de subprefecți și este de așteptat ca numirea lui Theodoru să se facă în cadrul acestei ședințe. De profesie inginer Electronică şi Telecomunicaţii – Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iaşi, Theodoru a urmat cursuri post-universitare de management, de fiabilitate şi mentenanţă a sistemelor tehnice la Bucureşti şi Geneva. Timp de 30 de ani, a fost implicat în domeniul privat al telecomunicaţiilor, iar în 2017 a intrat în corpul profesional al evaluatorilor autorizaţi. De asemenea, Theodoru ocupă funcția de vicepreședinte al USR Sibiu.

Înlocuitorul său în cadrul Consiliului Local Sibiu, Ioan Plesciuc, a candidat și la alegerile parlamentare, aflându-se pe lista pentru Camera Deputaților din partea Alianței USR PLUS Sibiu. Plesciuc este inginer constructor, are un master în management și este absolvent de program MBA.

Prefecții au fost ”politizați” oficial

Guvernul a aprobat la sfârșitul lunii ianuarie modificarea OUG 57/2019 privind Codul administrativ referitor la statutul prefectului şi subprefectului.  Aceste funcţii au devenit unele de demnitate publică, iar cei care le dețin pot fi membri de partid.  ”În şedinţa de guvern de astăzi a fost aprobată ordonanţa de urgenţă prin care prefecţii devin demnitari. (…) Este un proiect care a fost asumat de către coaliţia de guvernare prin programul de guvernare, iar astăzi am aprobat această ordonanţă de urgenţă (…) Nu este politizare a funcției, este o reașezare a acestei funcții. E un obiectiv asumat în programul de guvernare”, a precizat premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern.

Prin această Ordonanță s-a înfiinţat şi funcţia de secretar de general al instituţiei prefectului, realizându-se „o unitate de abordare” cu modul de organizare şi de conducere a ministerelor, la nivelul cărora există funcţii de secretar general, înalţi funcţionari publici, subordonaţi unor funcţii de demnitate publică şi care au ca principală atribuţie asigurarea legăturii operative dintre ministru şi conducătorii compartimentelor din minister.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Mihai

Acum 1 an

Domnul Plesciuc este un castig pentru CL pentru ca este un om care se pricepe. A fost director tehnic in Primaria Sibiu si era recunoscut pentru pozitia sa transanta. Care pozitie a intrat in conflict cu conducerea Primăriei care l-a determinat sa plece. Poate, din pozitia de consilier, va avea alte parghii sa-si faca treaba. Felicitari!
Raspunde

Teodorescu

Acum 1 an

Un evaluator imobiliar face loc unui proprietar de agentie imobiliara. Ar fi interesant de verificat eventuale contracte de consultanta intre cei doi sau un circuit financiarintre firme pentru aceasta tranzactie de functii. Subprefectul USRPLUS la un prefect PNL este o functie simbolica, cea de consilier local USRPLUS este un vehicul de imagine si influente inclusiv imobiliare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus