Vineri,
30.07.2021
Cer Senin
Acum
21°C

Consilierul județean Gheorghe Sorici, propus pentru administrarea Romgaz. ”Am început deja să mă uit peste situațiile financiare”

Consilierul județean Gheorghe Sorici, propus pentru administrarea Romgaz. ”Am început deja să mă uit peste situațiile financiare”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, propune ca în consiliul de administrație al celei mai mari societăți comerciale din Sibiu să fie numit și Gheorghe Sorici, consilier județean ales pe listele PNL.

Aflat la al doilea mandat de consilier județean, numele lui Gheorghe Sorici se regăsește pe lista întocmită de Ministerul Energiei în vederea completării consiliului de administrație al Romgaz. Societatea cu sediul central la Mediaș este controlată în proporție de 70% de către Statul Român, prin intermediul Ministerului Energiei. Alături de economistul Gheorghe Sorici, ministerul îi mai propune pe Sergiu Nicolescu (jurist) și pe Dan Dragoș Drăgan (economist). Propunerile vor fi supuse votului adunării generale a acționarilor programată pentru ziua de 11 martie 2021.

”Am început deja să mă uit peste situațiile financiare. Propunerea a fost una care m-a onorat. Aștept și confirmarea, deocamdată este o propunere”, declară Gheorghe Sorici, pentru Turnul Sfatului. În afară de optimizarea cheltuielilor societății cu o cifră de afaceri anuală de peste un miliard de euro, Sorici spune că are în vedere și alte obiective. ”Mai ales partea de transparență a ceea ce înseamnă cea mai mare societate, cred, a Statului Român și cea mai profitabilă. Un punct destul de interesant ar fi și partea de digitalizare a tuturor fluxurilor, în care aș dori să mă implic destul de mult având în vedere experiența pe care am acumulat-o în firma de software în care activez”, adaugă Sorici.

În vârstă de 48 de ani, Gheorghe Sorici este administrator și manager de proiecte în cadrul societății sibiene Sobis Solutions.

În toamna anului trecut, Ministerul Energiei îl propunea și pe Virgil Popa pentru acest consiliu de administrație, lucru care nu s-a mai concretizat. Între timp, conducerea executivp a societății a fost schimbată, în locul lui Adrian Volintiru acum fiind director general interimar medieșeanul Aristotel Marius Jude.

Vizualizari: 3153

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Hartibacean

Acum 4 luni

continuati sa promovati olteni,in felul asta inteleg ca nu s-a schimbat unele lucruri rusinoase din iepoca de aur!
Raspunde

Pro adevar

Acum 4 luni

La câți bani a spălat individul cât a fost consilier local la primăria Cisnădie (”dovedit” pentru conflict de interese și ”orientat” spre segmentul de consilier județean), mai contează că își completează veniturile cu zeci de mii de lei de la Romgaz?????
Raspunde

Skunksul Romgaz

Acum 4 luni

Partidul e-n toate ce sint si vor ride miine la soare, e-n hoarda de pile, relatii si neamuri, e-n tot si in toate, e chiar si-n gaze!
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 4 luni

Din pacate partidul meu PNL a devenit mai nou o copie fidela al PSD. Dar asa se intampla cand PNL Sibiu este condus de o moldoveanca pe care o intereseaza doar functile pe care le poate ocupa iar restul din conducere sunt doar niste yesmeni. Ce ma mira este ca mai exista uni oameni foarte buni care tac si ii permit acestei papagalite sa faca ce vrea. Si la fel cum Trif a distrus PSD Sibiu asa va distruge aceasta Turcan PNL Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus