Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
7°C

FOTO – Înainte și după defrișare. Primăria către sibienii care plâng după copacii din spatele blocului: Pentru fiecare arbore recoltat se vor planta trei

FOTO – Înainte și după defrișare. Primăria către sibienii care plâng după copacii din spatele blocului: Pentru fiecare arbore recoltat se vor planta trei

Locuitorii din cartierul Ștrand, aflat în curs de modernizare, sunt supărați că firmele angajate de primărie defrișează copacii din spatele blocurilor. În replică, reprezentanții primăriei le dau asigurări că la finalul proiectului vor avea mai mulți copaci decât au acum.

Odată cu încălzirea vremii s-au redeschis mai multe șantiere în oraș, printre care și cele care prevăd modernizarea cartierului Ștrand. Doar că muncitorii au început cu tăierea copacilor, după cum se poate vedea în câteva imagini trimise pe adresa redacției de un locatar.

”Doresc să semnalez o acțiune de defrișare de către Primărie a copacilor din cartierul Ștrand.  De dimineață a început campania de tăiere a nucilor și castanilor rămași în picioare în curtea interioara a blocului 2 din str. Doljului, în vecinătatea liceului Onisifor Ghibu. Poate, prin sesizarea presei, reușim sa oprim drujbele!

Va trimit atașat fotografii cu copacii doborâți, care urmează să fie înlocuiți de asfalt și țevi de eșapament, alături de centrala în ruină și gunoaie plătite la suprapreț, pe care nu se sinchisește nimeni să le mascheze în vreun fel. În urma proiectului de reamenajare vom rămâne cu un peisaj dezolant și cu gaze de eșapament în locuințe”, spune Dana D., autoarea imaginilor.

Reporterul Turnul Sfatului a arătat fotografiile reprezentanților Primăriei Sibiu. Aceștia spun că nu poate fi vorba nici de o defrișare și nici de o înlocuire a copacilor cu țevi de eșapament, ci că totul face parte dintr-un proiect amplu de modernizare, iar la final locatarii vor avea mai mulți copaci decât au acum.

”Lucrările de modernizare a cartierului Ștrand continuă în zona străzilor Ștrandului, Prof. Ioan Moga, Profesor Aurel Decei și în parcarea dintre str. Maramureșului, Hațegului și Sălajului, în spatele școlii nr. 1. Lucrările includ reabilitarea drumurilor, aleilor și parcărilor, modernizarea rețelelor de utilități, dar și reconfigurarea și revigorarea zonelor verzi. Recoltarea arborilor din zona străzii Ștrandului a fost necesară pentru execuția acestor lucrări și s-a efectuat cu avizul Agenției de Protecția Mediului și Direcției Agricole, așa cum solicită legislația. 

După încheierea lucrărilor, pe noua suprafață reconfigurată, este planificată plantarea de noi arbori. Pentru fiecare arbore recoltat din zonă se vor planta câte 3 arbori, potriviți mediului urban. 

Menținerea și revigorarea zonelor verzi din cartierele sibiene continuă să fie o prioritate pentru Primăria Sibiu, contribuind la calitatea vieții locuitorilor”, au explicat reprezentanții municipalității sibiene.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

19 comentarii

Der Konig

Acum 1 lună

Incapabililor nenorociti! Asta nu ne incalzeste cu nimic!!! Vezi parcarea din spatele strazii Gorjului, colt cu Maramuresului! Intr-adevar, au fost plantati arbori, dar au fost plantati in substrat de pietre, ciment si nisip!!! Nici ochiul boului nu ar creste in astfel de conditii! Vom vedea asta peste 2-3 saptamani, cand 90% din ei nu vor infrunzi! Prapaditilor!
Raspunde

Ovidiu

Acum 1 lună

si in parcarea de la bloc 19 mihai viteazu au plantat 2 copacei care au murit in acelasi an . Bani aruncati aiurea, si atac la aerul sibienilor. Fodor asta nu ar mai trebui aleasa, numai tampenii are in cap. nu consulta cu adevarat cetatenii, face totul cum vrea ea si acolitii ei.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eu

Acum 1 lună

sa inteleg ca locatari din Strand plang dupa noroiul care este intre blocuri.
Raspunde

@Eu

Acum 1 lună

Atat a inteles o euglena! Jos! 3
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Da , da , bun asa , se taie arbori care au crescut in 3 de ani si se vor planta in loc cate 3 bete de un deget grosime care voe ajunge peste 30 de ani cum era cei dinainte , asta dac nu se vor usca sau nu-u vor ruope vandalii. Hai *** primaria Sibiu , Jos astrid fodor!

Raspunde

Carcotel

Acum 1 lună

CORA CORA CORA LASA-NEEE, LASA-NEEEE!!! Auzi, macar incompetentii aia de primari care au fost inainte de era "Iohannis" nu aveau basini dinastea in cap de "reamenajari" care sa distruga zonele verzi. Bine, nici alte proiecte nu aveau, dar macar nu disrugeau zonele verzi. Bunicuta asta, cu proiectele ei de modernizare o sa lase in urma un oras semi-desertic cu dale de beton si banci smart nefolosibile. Sunt curios ce o sa ramana in urma ei, greu de scapat de asa ciuma, greu!
Raspunde

Abrambureala

Acum 1 lună

Care se planteaza 3 ?!?!........ ca de cand au taiat in zona M viteazu si au lasat neterminat, neamenajat, n-ai mai plantat NIMIC ! Si nici nu planteaza. Taie pomi in nestire, dar nu planteaza nimic... probabil pe hartie sunt plantati si au costat ceva zeci sau sute de mii de euro. Probabil acele sute de mii, le vedeti prin casele functionarilor sau masinile cu care umbla.
Raspunde

Una de-acolo

Acum 1 lună

Intre timp au taiat tot din acea curte, inclusiv cei 6-7 nuci, cativa dintre ei mari, cu tulpina mai groasa de 25cm in diametru. La fel si un brad care ajungea pana la etajul 4. I-am intrebat daca au autorizatie, au raspuns in zeflemea ca omul cu drujba e autorizatia. Le-am spus ca nucii au alt regim de taiere, ca sunt protejati. Raspuns: Sunt protezati? Mai ziceti o data, ca nu va intelegem, e prea mare galagia! (nu functiona nici un utilaj in acel moment, nici macar drujba) Ma indoiesc ca vor planta alti copaci acolo. Au taiat cel putin 20 de pomi din curte. Cam cum vor planta ei 60???
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 lună

Nu știu cum e în alte cartiere, dar la Dioda în locul unui crâng care servea de wc public boschetarilor, a apărut un loc de joacă și un părculeț, care după 2 ani arată bine. Pomi, arbuști și tuia plantate cu cap. Dar, bag de seamă, postacii de serviciu nici nu așteaptă să vadă ce se amenajează, darmite să aștepte să vadă vegetația.
Raspunde

Dani ocna

Acum 1 lună

nuc?lemnul de nuc costa e scump,sa replantezi 3 fire de fodorminta e usor castanul?scump si el -ca precis le trebe la unii alesi ai sibiului asa ca taiati baieti- replantati musetel,sunatoare,penibililor
Raspunde

Matei

Acum 1 lună

Bai astia cu drujba si cei care le dati ordin sa taie NUCI, sa nu aveti parte de umbra si aer curat voi si ai vostri, oriunde va veti ascunde inconstientilor! Inca nu am vazut sa se taie un arbore in Sibiu si sa se planteze 3 IN ACEEASI LOCATIE si nu la dracu.n praznic pe coclauri la periferia orasului. Nu puteati sa ii relocati scotandu-i cu radacina ca arborii de pe Calea Dumbravii, ca costa, asa-i? Sa apucati ziua in care sa plangeti dupa o gura de aer curat si sa va amintiti cat de usor ati manuit drujba aia blestemata!
Raspunde

Kopacul

Acum 1 lună

Rog redactia turnul sfatului sa URMAREASCA SUBIECTUL, cu urmatoarele aspecte: - sa ceara primariei comunicarea oficiala a datelor cand se vor planta alti arbori; - tipul si varsta acelor arbori nou-plantati si in cat timp se asteapta sa ofere acelasi efect ca si arborii maturi taiati; - efectiv numararea in teren a arborilor nou plantati, pentru a verifica daca se respecta regula mentionat de primarie. PS: Jos Astrid! Cel mai dezastros primar al orasului din ultimii 30 de ani (da, am zis-o!)
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 lună

vârsta arborilor nou plantați ??? :) te aștepți să planteze de-aia de 20 de ani? :))))
Raspunde

Cetatean

Acum 1 lună

Ca si iarba din dalele inierbate. puneau nisip !!! abonatii de la, ironic, firma pamantului
Raspunde

Birtu

Acum 1 lună

Sigur vor fi plantati alti arbori,dar sigur nu in oras si nici de primarie!!! Observ ca saxonii care au fost la primarie au taiat o multime de arbori in oras si de plantat,mai deloc.
Raspunde

Cetățean

Acum 1 lună

Asta da ecologie. Cum poți inlocui un copac de 30 de ani cu bat cu trei frunze.
Raspunde

Sasu Habarnam

Acum 1 lună

Astrid Fodor mergi acasa si fa-te bucatareasa!
Raspunde

Codruta

Acum 1 lună

AŞA AU FĂCUT ŞI ÎN V. AARON. AU DEFRIŞAT TOȚI TEII DE PE STRADA IEZER SI SALCÂMII DIN FAȚA GRĂDINIȚEI ŞI N-AU MAI REPLANTAT NIMIC ! RUŞINICĂ !
Raspunde

Popdan

Acum 1 lună

Se taie arbori maturi sursa de oxigen si perdea de praf pentru acele blocuri ACUM si se vor planta, poate, arbori tineri la kilometri distanta... Cica global va fi mai bine. Lipsiti de minte! Tot global vorbind, acumulatorii de la autobuzele electrice sunt mai daunatori decat lipsa de poluare locala. (Ca sa nu mai vorbim de neutralizarea acestora dupa ce ies din uz!)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus