Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
10°C

Noul Spital județean va lăsa Primăria Sibiu fără niciun spital în subordine

Noul Spital județean va lăsa Primăria Sibiu fără niciun spital în subordine

După finalizarea primei etape din construirea noului spital județean al Sibiului, pe Calea Șurii Mici, Primăria municipiului Sibiu va rămâne fără nicio unitate spitalicească în subordine. Cel de Pediatrie urmează să fie ”înglobat” în cel județean.

Demararea procedurii de obținere a autorizației de construire a noului spital județean Sibiu duce discuțiile despre viitoarea unitate spitalicească la un nivel mai detaliat. Cum ar fi și cele referitoare la viitorul Spital de Pediatrie din Sibiu.

În prezent, cele 185 de paturi ale Pediatriei sunt împărțite între sediile de pe strada George Barițiu, respectiv strada Pompeiu Onofreiu și str. Transilvaniei, spitalul fiind în subordinea Consiliului local Sibiu. Planurile referitoare la viitorul Spital județean de pe Calea Șurii Mici includ și relocarea celor 185 de paturi de spitalizare continuă, precum și a paturilor pentru spitalizarea de zi. 

În acest context, reprezentanții Consiliului Județean (care gestionează planul noului spital) au în vedere ca, o dată devenit funcțional în noile spații de pe Calea Șurii Mici, Spitalul de Pediatrie să își piardă entitatea juridică. ”Se discută despre o singură entitate juridică.  Va fi un  Spital județean și cu secție pentru pediatrie”, arată Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu. Înglobarea Pediatriei în personalitatea juridică a Spitalului Județean va lăsa Primăria Sibiu fără nicio unitate spitalicească în subordine. Consiliul Județean Sibiu are trei spitale în administrare (cel Județean, cel de Pneumoftiziologie și cel de Psihiatrie), în timp ce la Mediaș, Cisnădie și Agnita, primăriile au în subordine, fiecare, spitalele din localitate.

A mai fost integrat în Județean

Dispariția identității juridice a Spitalului de Pediatrie din Sibiu nu ar fi o premieră. Înființat de sine stătător în 1948 (cu 230 de paturi, dintre care 75 pentru copii suferind de boli contagioase, și cu un vârf de 420 de paturi înregistrat în 1955), Spitalul de copii a devenit secție a Spitalului Județean în 1970, conform informațiilor publicate pe site-ul instituției.

”În anul 1999 redevine Spital de Pediatrie independent cu 185 paturi, având în componență doar secții de pediatrie, chirurgie și ortopedie pediatrică și boli infecțioase”, se mai arată pe site-ul instituției aflate încă în subordinea Primăriei Sibiu. 

Citește și VIDEO Termenul optimist pentru noul Spital județean: anul 2025. Vechiul spital, propus să fie vândut

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 8008

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

BON

Acum 3 ani

Poate rămâne în posesie cu Spitalul Municipal, adică cu clădirile actuale, pe care are timp apoi să le renoveze. De ce nu?!?
Raspunde

Cosmin Codru

Acum 3 ani

E o prostie sa ai spital de pediatrie in acelasi loc cu spitalele pentru adulti..... e daunator psihologic, pentru copii, dar doamna Campeanu si acolitii, neavand creier, ei nu inteleg ce tocmai am scris. Copiii trebuie feriti, pana la o anumita varsta, de problemele adultilor, daca nu vrei sa-i ai traumatizati pe viata.... trebuie sa fie o lume a lor, caci, cineva destept mai demult, nu de prost a facut spitale diferite, doamna Campean ! Dumneata chiar nu intelegi absolut nimic, asa este ? Suferiti de o incompetenta si o inconstienta infioratoare, domni si doamne din consiliile judetene si local, cat si primarie, ca altfel nu va puteati gandi la asa ceva. De ce credeti dumneavoastra, domnilor, ca spitalul militar e la o parte si ala.... pe langa faptul ca e detinut de armata ? Pentru ca in caz de conflict armat, sunt multe cazuri grave sau traumatisme groaznice, provocate de arme.... care daca ar fi tratate la un loc cu celelalte cazuri, ar distruge psihologic pe toata lumea, plus ca ar muta toata atentia acolo cat si eforturile de orice fel. Acelasi efect il are un spital pentru adulti, in ochii copiilor, i-ar marca foarte puternic....... dar daca ati putea gandi, cu neuronul ala singuratic, ce bine ar fi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus