Joi,
06.05.2021
Partial Noros
Acum
11°C

Șapte angajați ai Aeroportului Sibiu vor fi disponibilizați. Alte 13 posturi vacante - desființate

Șapte angajați ai Aeroportului Sibiu vor fi disponibilizați. Alte 13 posturi vacante - desființate

Aproape jumătate de milion de lei va economisi anual Aeroportul internațional Sibiu în urma reducerii personalului, restructurare pentru care solicită votul aleșilor județeni.

Conducerea Aeroportului Internațional Sibiu solicită autorității tutelare Consiliul Județean aprobarea unei noi organigrame de funcționare, în care să fie reduse 20 de posturi, dintre care 13 sunt vacante. Reducerile de personal sunt solicitate de către AIS ca urmare a impactului negativ al pandemiei de Covid-19 asupra veniturilor și traficului aerian. Noua organigramă a fost votată de Consiliul de administrație al Aeroportului într-o ședință care a avut loc pe 11 martie, iar acum va fi supusă votului consilierilor județeni care urmează să se întrunească în ședință ordinară în cursul zilei de joi, 25 martie. 

Numărul total de personal din schema AIS se va reduce, dacă organigrama va fi votată, de la 125 la 105. Din cele 20 de posturi propuse pentru restructurare, 19 sunt de execuție și unul de conducere. Acesta din urmă este cel de șef al Serviciului juridic și resurse umane, post care în prezent este vacant. Serviciul urmează a fi desființat și transformat în compartiment în cadrul Departamentului juridic-administrativ.

”Desființarea următoarelor structuri și posturi:

1. Din cadrul Serviciului Securitate Aeroportuară și Probleme Speciale: patru posturi agent de securitate, din care două vacante;

2. Din cadrul Biroului Dispecerat Securitate și Documente Clasificate: un post inspector documente secrete;

3. Din cadrul Serviciului Siguranță și QMS: un post expert conformitate;

4. Din cadrul Serviciului Marketing și Comunicare: un post specialist marketing;

5. Compartimentul Proceduri Operaționale: două posturi de inspector speciale, vacante;

6. Din cadrul Cabinetului medical și PRM: două posturi vacante;

7. Din cadrul Serviciului pentru situații de urgență: un post cadru tehnic vacant și un post agent salvare aeroportuară și instalații de stins incendii vacant;

8. Compartimentul Aprovizionare: un post de magazioner;

9. Din cadrul Serviciului Financiar: un post casier;

10. Din cadrul Serviciului Mentenanță: un post de inginer vacant și un post de lăcătuș mecanic vacant;

11. Din cadrul Compartimentului Relații Publice: un post funcționar informații clienți vacant;

12. Din cadrul Compartimentului Investiții: un post inginer vacant;

12. Serviciul Juridic și Resurse Umane: un post șef serviciu vacant”.

Sursa: Adresă a Aeroportul Internațional Sibiu către Consiliul Județean Sibiu

Prin reducerea organigramei, conducerea AIS estimează o reducere a costurilor anuale de personal cu 490.000 de lei. Necesară, susțin reprezentanții Aeroportului, având în vedere ”prognoza IATA (Asociația internațională de transport aerian – n.r.) privind revenirea lentă a traficului aerian, urmând ca, abia în 2024, să fie înregistrat un nivel de trafic similar cu cel de dinainte de criză”.

Cea mai recentă reorganizare a organigramei Aeroportului Internațional Sibiu a fost realizată la începutul anului 2020, când schema de personal a fost redusă de la 177 la 125. Această reducere a vizat personalul angajat pentru asigurarea serviciilor de handling, servicii care au fost externalizate. Atunci, cele 52 de persoane vizate de această reorganizare au fost angajate de operatorul de handling către care au fost externalizate aceste servicii.

Vizualizari: 2542

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 1 lună

Recomand celor 7 magnifici,cu o leafa medie de aproape 6000 de firfirei,sa-l caute pe dl ing Bulboaca,acesta tocmai plingindu-se de lipsa personalului calificat!Daca nici la Heathrow-ul Marginimii nu mai gasesti personal calificat atunci unde?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus