Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Ministrul Apărării le-a prezentat parlamentarilor Academia Forțelor Terestre. ”Ne dorim să vă asigurăm o transparență totală”

Ministrul Apărării le-a prezentat parlamentarilor Academia Forțelor Terestre. ”Ne dorim să vă asigurăm o transparență totală”

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-au însoțit astăzi, pe membrii celor două Comisii pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Parlamentul României, într-o vizită la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Scopul vizitei a fost acela de a le prezenta parlamentarilor din cele două comisii felul în care se pregătesc militarii, fiind de altfel prima vizită de acest tip organizată de Ministerul Apărării pentru parlamentari. „Vă aflați acum într-una dintre cele mai moderne instituții de învățământ universitar din România, o instituție de mare valoare. Așa cum mi-am asumat încă de la audierile din Parlament, ne dorim să vă asigurăm o transparență totală a instituției militare, a misiunilor, activității și programelor de înzestrare”, a spus ministrul apărării naționale. ”A fost un moment special pentru mine, atât ca sibian cât și ca om a cărui carieră militară a fost modelată de actuala Academie a Forțelor Terestre. Un moment de maâdrie chiar. Am discutat astăzi la Sibiu chestiuni legate de perspectivele de înzestrare ale Armatei  precum și aspecte referitoare la organizarea și  misiunile Ministerului Apărării Naționale. Pentru mine, pentru colegii din actuala guvernare, susținerea continuă a modernizării Armatei Române este o prioritate, iar colaborarea corectă dintre MApN și Parlamentul României este o condiție esențiala pe acest drum. Din aceste motive, întâlnirea de la Sibiu ca și altele care au avut loc sau care vor urma sunt esențiale pentru evaluarea necesităților reale din teren. Am transmis colegilor din comisii preocuparea mea deosebită ca pașii de la Sibiu în contextul Comandamentului NATO (HQ MNC-SE) să fie parcurși conform calendarului și cu maximă responsabilitate” a declarat președintele comisie de Apărare a Camerei Deputaților, Constantin Șovăială.

AFT, prezentată parlamentarilor din comisiile de Apărare ale celor Senatului și Camerei Deputaților

Pe timpul vizitei, parlamentarilor le-au fost prezentate misiunile, prioritățile și programele de înzestrare ale Armatei României – în derulare și de perspectivă. De asemenea, membrii celor două comisii au fost informați despre misiunea, obiectivele, programele și strategiile de dezvoltare ale Academiei Forțelor Terestre și le-au fost prezentate facilitățile de învățământ și cazare pe care instituția militară de învățământ superior le pune la dispoziția cadeților în procesul de formare.

Președinții celor două comisii parlamentare, senatorul Nicoleta Pauliuc și deputatul sibian Constantin Șovăială, au mulțumit gazdelor, în numele parlamentarilor prezenți la Sibiu, și au apreciat efortul depus de academie, „o instituție puternică, capabilă să anticipeze schimbările și să ofere o educație de înaltă calitate, centrată pe student”.

În ultimii ani, Academia Forțelor Terestre a trecut printr-un amplu proces de modernizare, prin care s-a reuşit crearea unui campus militar integrat cu facilităţi de instruire, pregătire academică, sportivă, de cazare şi petrecere a timpului liber adaptate cerinţelor mediului educaţional actual.  Academia dispune de o bibliotecă digitalizată, cu spaţii şi echipamente moderne, care gestionează şi întreţine fondul de carte, asigurând studenţilor accesul liber la dotările informatice necesare documentării rapide şi eficiente asupra surselor bibliografice. De asemenea, academia dispune de un centru de modelare- simulare care are ca misiune formarea profesională a studenţilor prin asigurarea expertizei şi capabilităţilor tehnologice impuse de transformările în domeniu.

Muzeul instituţiei este complet digitalizat, istoria şi tradiţiile primei şcoli militare româneşti fiind puse în valoare prin intermediul unor panouri şi InfoDesk-uri digitale, proiecţii interactive bilingve care descriu obiectele expuse, vitrine cu hologramă 3D şi colecţii de armament pe care, de-a lungul timpului, elevii şi studenţii instituţiei l-au utilizat în formarea educațională.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4219

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ochiu

Acum 3 ani

Dar haleala, ? Unde s-a dat haleala ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus