Sâmbătă,
08.05.2021
Innorat
Acum
8°C

Poveștile oamenilor în vârstă din Copșa Mică, transmise mai departe prin proiectul „Mărturii”

Poveștile oamenilor în vârstă din Copșa Mică, transmise mai departe prin proiectul „Mărturii”

Începând din această lună, primăria orașului Copșa Mică dă startul proiectului numit „Mărturii”. Proiectul presupune înregistrarea audio a diferitelor povești ale oamenilor în vârstă din oraș, a amintirilor și a evenimentelor care au o însemnătate aparte pentru aceștia.

În paralel, vor fi scanate și poze ale persoanelor intervievate, iar apoi atât înregistrările, cât și pozele vor fi stocate într-o arhivă electronică, astfel încât toate aceste amintiri să rămână vii.

„Ne-am gândit să identificăm oameni în vârstă care vor să povestească evenimente din viața lor pe care ei le consideră importante și care i-au marcat. Câțiva colegi vor merge acasă la acești oameni și le vor asculta poveștile. Dacă aceștia vor avea și poze care să ilustreze evenimentul respectiv, le vom scana și le vom  păstra pe toate într-o arhivă electronică. Amintirile lor vor fi păstrate și ascultate de viitoarele generații”, spune primarul orașului Copșa Mică, Daniel Tudor Mihalache.

Proiectul este coordonat de Adrian Mohan și Iuliu Domșa.

 

Vizualizari: 1224

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus