Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

O familie din Sibiu și-a transformat pasiunea pentru design interior în afacere. „Mozaiq Studio este despre starea de bine pe care fiecare o simte altfel”

O familie din Sibiu și-a transformat pasiunea pentru design interior în afacere. „Mozaiq Studio este despre starea de bine pe care fiecare o simte altfel”

De aproape un an, Mozaiq Studio este alături de sibieni atunci când vine vorba de amenajarea spațiilor interioare. Deschis exact după încheierea stării de urgență în România, în mai 2020, Mozaiq Studio este proiectul de suflet al Andrei Simuț, care, ajutată de familie a reușit să-și transforme pasiunea pentru design interior în afacere. Ideea de a deschide Mozaiq Studio a pornit după câțiva ani în care a adunat experiență în proiectele de construcții, atât pe partea de structură de rezistență, cât și pe partea de arhitectură.

„Ideea de a demara acest proiect a venit într-un moment în care ne-am dorit să ducem la un alt nivel pasiunea pentru design interior, dar în care ne lipsea partea creativă și interacțiunea directă cu oamenii. Construcțiile, mai ales cele industriale, nu au această latură estetică iar noi ne dorim acest lucru. Aveam deja în acel moment câteva proiecte de amenajări interioare finalizate, prin intermediul cărora am simțit gustul frumosului și satisfacția de a da viață unui spațiu.  Până la MOZAIQ studio a mai fost doar un pas mic”, povestește Andra Simuț.

Andra spune că numele showroom-ului a venit natural, era proaspăt întoarsă dintr-o excursie în Maroc, unde a găsit inspirație și a avut timp să reflecte la planuri pentru viitor: „De fapt, MOZAIQ Studio este despre starea de bine pe care fiecare o simte altfel și care ține de noi, de lucrurile mici pe care le facem pentru noi înșine, zi de zi. Create your own cozy corner, e unul din principiile noastre. Mozaicul, pe de altă parte, este o tehnică de artă decorativă alcătuită din multe piese mici și colorate. Presupune o muncă foarte migăloasă, pasiune și atenție la detalii, dar rezultatul este întotdeauna impresionant. Presupune, de asemenea, diversitate și combinații neașteptate uneori. Vorbim de alăturarea metalului și a lemnului, care este combinația noastră preferată”.

De la produse realizate de meșteșugari locali până la produse de inspirație scandinavă

Mozaiq Studio acoperă două direcții principale. În primul rând, există colaborări cu producători locali, mari sau mici, precum și meșteșuguri tradiționale. Din această categorie fac parte producătorii de mobilier din lemn masiv, corpuri de iluminat artizanale, ceramică lucrată manual, textile naturale, împletituri și accesorii pentru casă, obiecte de decor precum terarii, toate produse cu drag și multă pricepere în Transilvania.

Cea de-a doua direcție este de inspirație nordică și promovează un stil confortabil. Acesta este obținut prin alăturarea formelor simple cu materiale naturale, cu texturi contrastante, culori neutre, nuanțe calde, de o calitate superioară. Toate acestea se regăsesc în combinația dintre designul scandinav și cel olandez și sunt disponibile la Mozaiq Studio prin  intermediul furnizorilor din Danemarca, Olanda, Belgia, Suedia, dar și Germania și Polonia.

Totodată, cei de la Mozaiq Studio oferă o gamă largă de produse, de la mobilier până la decorațiuni sau articole pentru copii.

„Principalele produse pe care le oferim sunt piese de mobilier standard sau care pot fi personalizate (canapele, fotolii, paturi, mese, scaune, corpuri de depozitare, măsuțe de cafea și mobilier de exterior), decorațiuni pentru casă (textile, vaze și ghivece, decorațiuni de perete), corpuri de iluminat, ceramică și accesorii de bucătărie și nu în ultimul rând, articole pentru copii (mobilier, jucării, decorațiuni, articole de servire a mesei)”, explică Andra.

Pe lângă acestea, clienții pot alege și mobilier de bucătărie executat la comandă, de partenerii Euphoria Kitchen Studio. De asemenea, multe dintre modelele de canapele se pot personaliza în funcție de nevoi și preferințe, iar proiecte personalizate de tâmplărie și mobilier în stil industrial pot fi realizate cu sprijinul atelierelor de producție și partenerilor locali. Cei interesați pot vizita showroom-ul unde pot vedea toate aceste produse.

„Dincolo de produse, oferim și servicii de design interior și consultanță”

Echipa Mozaiq Studio este formată din Andra și familia sa, fiecare membru având un rol bine stabilit în cadrul afacerii. Andra este responsabilă pentru partea tehnică a proiectelor, de viziune și de latura estetică, Alina este economist și organizează toată partea operațională: de la derularea vânzărilor până la gestiune și prezentarea pe website. Tot ea se asigură că fiecare comandă va ajunge cu bine la clienți.

„Sergiu este cel care vine întotdeauna cu o abordare nouă și cu energia de care avem nevoie atunci când ne blocăm într-o situație. O parte foarte importantă a echipei sunt colegii de la atelierele de producție, de la depozit și echipa de montaj. Radu, Ioana și Alin se ocupă de prezența noastră online. Cristi ne completează activitatea cu idei creative, interdisciplinare  din  experiența dobândită în urma numeroaselor proiecte organizate prin MyTransylvania. Am lăsat la urmă poate cel mai important membru al echipei: e vorba de tatăl și partenerul meu, Mihai, care ne susține necondiționat”, detaliază Andra.

Fiecare colțișor din showroom este amenajat încât să ofere clienților inspirație și o experiență plăcută, nu doar produse așezate ordonat pe rafturi. Totul este realizat de echipă, de la finisaje, până la mobilierul din showroom, iar produsele sunt alese cu grijă, din colecțiile furnizorilor, astfel încât să se integreze în stilul pe care echipa de aici îl promovează.

„Așadar, tot ce se vede, se poate realiza și cumpăra, la un moment dat. Aici avem un plus: faptul că avem echipe de producție, cu ajutorul cărora putem executa proiecte custom. Dincolo de produse, oferim și servicii de design interior și consultanță specializată, prin intermediul studiourilor de design partenere. Astfel, pachetul de servicii este complet, de la idee, până la implementare”, adaugă aceasta.

Cum îi găsiți pe cei de la Mozaiq Studio și cum puteți comanda produsele

Showroom-ul se află în Sibiu, pe Calea Dumbrăvii, numărul 40. Produsele de mici dimensiuni se pot cumpăra pe loc, iar pentru cele voluminoase se poate plasa comanda. Este asigurată livrarea la domiciliu în două-patru zile lucrătoare, iar la cerere se oferă și servicii de montaj. De asemenea, întreaga ofertă de produse se poate găsi în magazinul online, www.mozaiq-studio.ro și, tot aici găsiți și datele de contact ale echipei.

„Pentru cei care nu au reușit încă să ajungă la noi, îi invităm la showroom sau ne pot vizita magazinul online pentru început. Acum au un motiv în plus să o facă: reamenajăm showroom-ul, iar până la sfârșitul lunii martie, oferim 20% discount la orice produs achiziționat din stoc. Încheiem cu îndemnul pe care îl transmitem mereu clienților noștri: Nu uita, trăiește frumos!”, concluzionează Andra.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus