Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

După plantat de copaci fără mască alături de Cîmpean și Turcan, Adrian Bibu a fost internat cu Covid-19

După plantat de copaci fără mască alături de Cîmpean și Turcan, Adrian Bibu a fost internat cu Covid-19

Adrian Bibu, administratorul județului, a fost internat la Spitalul Județean Sibiu, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. Acum trei zile, el a participat la o acțiune de plantat copaci în cadrul căreia, după cum rezultă din fotografiile făcute publice mai apoi, mulți dintre participanți nu au purtat masca de protecție. Printre aceștia s-au numărat și președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, dar și ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Actualizare miercuri, 31 martie. Unii dintre participanții la eveniment susțin că toți voluntarii care au participat la plantarea de copaci erau testați. ”În urma unui articol apărut în presa locală, în care sunt prezentate fotografii de la acțiunea de împădurire, de sâmbătă, care s-a desfășurat în zona montană, la care am participat împreună cu doamna Ministru Raluca Turcan și doamna Daniela Câmpean, menționez că  am avut testul antigen făcut, evident negativ, atât eu cât și colegii din echipa de voluntari, dat fiind faptul că mai mereu participăm la acțiuni umanitare și de voluntariat, motiv pentru care înainte de fiecare acțiune fiecare își face acest test pentru a fi in siguranță atât noi, cât și cei cu care intrăm în contact. Probabil am greșit că am muncit o zi întreagă, împreună cu echipa de voluntari, să împădurim! Surprinzător că despre sutele de persoane de aseară care mărșăluiau pe străzi fără mască nu a sesizat presa nimica”, a fost publicat pe pagina de Facebook Alina și Sorin Huciu, a doi dintre liberalii care participă la o serie de acțiuni de voluntariat.

Pe aceeași pagină a mai apărut și faptul că o fotografie publicată pe data de 18 februarie 2021 – care s-a răspândit și în mass-media națională și ilustrează mai mulți liberali care s-ar fi întâlnit la o petrecere la cabana din Păltiniș – este, de fapt, o fotografie mai veche. ”Exact, era o poză mai veche de grup”, scrie pe pagina Alina și Sorin Huciu, drept răspuns la un comentariu pe acest subiect.

Această fotografie, răspândită în mass-media națională, e făcută în trecut, susțin cei care au făcut-o publică

Știre inițială: Administratorul județului Sibiu, Adrian Bibu, a fost internat cu Covid-19 pentru a fi ținut sub monitorizare timp de șapte zile, având în vedere rezultatul analizelor făcute la plămâni, spune el pentru Turnul Sfatului. Internarea sa a fost făcută după ce, în cursul zilei de sâmbătă, a participat la o acțiune la care au participat mai mulți liberali sibieni, în cadrul căreia au fost plantați copaci în zona montană a orașului Tălmaciu.

După cum rezultă din fotografiile publicate prin intermediul Facebook de unii dintre participanții la această acțiune, în multe ipostaze masca de protecție nu a fost purtată. Nici de Adrian Bibu, dar nici de Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, și nici de Raluca Turcan, ministru al Muncii și președintă a organizației județene a PNL Sibiu. ”Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să se poarte masca. Acum, referitor la acțiunea aceasta, care a avut loc în aer liber, n-am văzut chiar așa de strict lucrurile... Important e să nu stai lipit unul de celălalt”, apreciază Adrian Bibu.

În fotografiile făcute publice de la acțiune, însă, sunt surprinse și ipostaze în care masca nu este purtată chiar dacă numărul persoanelor lipite una de cealaltă este de șapte: este vorba de o fotografie în care, în remorca unei mașini, printre persoanele înghesuite una în alta sunt și Daniela Cîmpean, și Raluca Turcan.

”Trebuie să respectăm regulile”

”Oamenii trebuie să ia în serios lucrurile și să respecte ceea ce spun autoritățile”, transmite acum Adrian Bibu. Declarația lui este făcută și în contextul în care, de duminică noaptea, la Sibiu și în toată țara, au fost organizate o serie de proteste împotriva noilor restricții impuse pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2. ”Aceste proteste mi se par total nepotrivite și cred că lumea trebuie să vadă ce este aici, în spital, și cum oamenii așteaptă la rând pentru a primi oxigen. Lucrurile sunt delicate. Trebuie să respectăm regulile, lucrurile trebuie luate în serios. Iar lumea, din punctul meu de vedere, nu respectă ceea ce cer autoritățile. Dacă s-ar respecta, cred că totul ar fi în regulă”, adaugă Adrian Bibu.

Turnul Sfatului a încercat să ia legătura și cu Daniela Cîmpean și cu Raluca Turcan. Până la publicarea acestui material, nu am primit nicio reacție la solicitările pentru o declarație.

Actualizare 20:20 Ulterior publicării acestui articol, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat pentru G4Media.ro, că fotografiile nu sunt reprezentative pentru acțiunea de sâmbătă, înaintea căreia fiecare ar fi făcut un test antigen. ”Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen. De asemenea, la locația din aer liber au fost disponibile măști si dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se afla la șase km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile pe care le invocați nu sunt reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ cinci ore petrecute în aer liber. Distanțarea a fost în general respectată, iar măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a declarat Raluca Turcan, citată de G4Media.ro.

Primarul din Tălmaciu: ”am avut patru cutii cu măști”

Potrivit regulilor în vigoare impuse la nivel național pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2, masca de protecție trebuie purtată în toate spațiile publice, indiferent că este vorba de spații interioare sau exterioare. Și trebuie purtată chiar și de către persoanele care au fost vaccinate ori au avut deja Covid-19, din cauza posibilității de reinfectare cu SARS-CoV-2. Ioan Oancea, primarul liberal al orașului Tălmaciu și organizator al evenimentului de sâmbătă, arată că fotografiile în care apare el fără a purta mască sunt doar în care este aproape de familia sa. ”Eu tocmai ce am ieșit din izolare”, spune primarul, care recent a fost confirmat și el cu Covid-19. ”Acțiunea de împădurire a avut loc pe o zonă extinsă, de aproximativ patru hectare. Deci nu știu cât de aproape au putut sta unul de celălalt cei care au participat. Și în fotografii se vede că s-a păstrat distanța între oameni. Majoritatea participanților au avut măști, în portbagajul mașinii am adus patru cutii cu astfel de măști. Acum, nu am stat lângă fiecare în parte”, declară Ioan Oancea, primarul orașului Tălmaciu.

În unele din imaginile făcute publice, participanții la acțiune poartă masca de protecție. În altele, nu

Sursa fotografiilor: Facebook / Daniela Cîmpean, Ioan Oancea, PNL Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 19757

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

24 comentarii

Mihai

Acum 2 ani

Sper ca toti iau amenda!
Raspunde

Patri

Acum 2 ani

amenda nu ia niciunul,nici chiar cei citiva ,am numarat 8,care sint transportati in spatiu de marfa fara protectie soferul ce zice avea voie sa ii duca pe vremea lui ceasca asa ne duceau cei din orlat cu tractorul si remorca la campania agricola,unii ipasisti acum pensionari isi mai amintesc
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lasati Ne

Acum 2 ani

Fake news. Lasa ti ne ca ne ati plictisit idiotilor!

Raspunde

Eu

Acum 2 ani

cum mama draq sa mergi la plantat de copaci in camasa? e ca si cum m-as duce la spalat cotetu la porci cu cravata
Raspunde

Costel Radu

Acum 2 ani

In ultima vreme asistam la o tragicomedie. Cu noi actorii principali.
Raspunde

Dan

Acum 2 ani

S-a infectat la plantat in aer liber sau in spatiu inchis gen restaurant unde e ok sa stai fara masca?
Raspunde

Marcian Radu

Acum 2 ani

No acuma... Regulile sunt pentru altii măi, nu pentru ei...
Raspunde

Gigi Meserie

Acum 2 ani

Adica noi purtam masti in aer liber ,dar la Turcana si Campeanca nu se aplica .Ca noi este mai fraieri. 8 insi in remorca unei masini+copil.Unde e siguranta rutiera ? Pai legile sunt pentru toti sau doar pentru ponei ? Sa fim seriosi....eternul candidat si fost viceprimar nu a luat Covid in aer liber. A luat Covid de la targul de chiloti si boarfe din sala Transilvania.
Raspunde

BON

Acum 2 ani

AMENDAAAAAA!!!
Raspunde

Jethro

Acum 2 ani

1. Purtarea mastii in aer liber este o aberatie in condițiile in care nu stai buluc intr-o remorca. 2. Daca nici politicienii de la guvernare nu respectă regulile atunvi de ce le-ar respecta populatia, care mai si este amendata sau saltata cu duba. 3. Bibu este un papagal. 4. De ce a fost internat? A fost grav? Daca oamenii stateau la rand pentru internare si Bibu a fost internat doar pentru monitorizare...Sper ca nu s-a bagat in fața. 5. TS incetati cu articolele astea care induc un anumit tip de comportament. Stiti voi la ce ma refer. 6. Sănătate la toata lumea.
Raspunde

Che

Acum 2 ani

Guvernanți de doi lei !!! Și când sunteți fotografiati ,ca socializati arat de aproape unii de alții fără masca ,voi mințiți cu nerușinare ca ați păstrat distanta. La voi nu exista nici un gram de speranța ca ne revenim in vre-un fel sau altul !
Raspunde

Alin

Acum 2 ani

mai mult fard decat transpiratie, asa da
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

Te apuca râsul : domnul la cămașă albă, pantaloni la dunga sapa gropi sa planteze copaci. Câtă fățărnicie !
Raspunde

Luca

Acum 2 ani

De cand este permis sa transporti ministri in portbagaj ? Politia se poate sesiza in acest caz ? Sau au nevoie de camere omologate ?!
Raspunde

Mihai

Acum 2 ani

Ha, ha, ha!!! Virusul zburdand pe camp i-a ochit din departare, a pandit momentul si cum si-au dat putin masca jos, pac! i-a infectat :))) Scenarii de Bollywood. PLANdemonia mediaca este in floare. Speriati-va dragi cititori. Purtati tot timpul jegul ala de botnita sa nu sara covidul pe voi. Si in casa, si la masa, si la baie si in pat. Chiar daca nu aveti covid, cu siguranta paranoia asa se manifesta. Cata prostie, fantastic, asa ceva nu am crezut sa citesc vreodata. Bravo Turnul Sfatului. Ziaristi de exceptie ce sunteti :)
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

acuma ca s-au dus la plantat sau ca ar fi stat la terasa, unde nu trebuie sa porti masca, tot aia era. si probabil pt ca a fost in aer liber, bibu nu a infectat pe nimeni. desi cu inghesuitul in camioneta au cam exagerat, da-o incolo :) nebuni, ce sa mai.
Raspunde

Apolitic W

Acum 2 ani

Actiunea asta imi aduce aminte de Ponta urcat in barca de Dragnea si impins pe strazile inundate din Teleorman ca sa fie decredibilizat. N-am crezut ca Bibu poate fi asa de intrigant , in schimb la doamna Campean si Turcan nu am asteptari , sunt sub orice critica, slabe , fara intuitie, fara simtul politic ce defineste un adevarat lider. Sa-ti faci selfie-uri fara masca in timpurilea astea ...... Low IQ!
Raspunde

Mortadell

Acum 2 ani

vor zice ca-s vaccinati ca au pastrat distanta in rest ca bla bla, dar de fapt ce nu-si dau ei seama e ca sunt toti niste nesimtiti care in loc sa conduca prin puterea exemplului se comporta ca o elita superioara (ceea ce cam sunt, din pacate). Prost e cine mai are incredere si asteptari de la ei.
Raspunde

Bogumil Agușteriței

Acum 2 ani

Iti dai seama ce mari politicieni a generat PNL Sibiu? Ia priviti-i! Imi place cum o ard ei intre ei ca suingării ghftuiți pe salarii grase fără sa faca nimic toata viata lor trista!
Raspunde

Nonick

Acum 2 ani

Daca n-ar fi rasuflat programarea "din greseala" a celor de la CJ, dl. Bibu ar fi scapat.
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Am mai spus-o: dna Turcan e piaza rea a judetului. O mai votati?
Raspunde

Vasile ot vasile

Acum 2 ani

7 inși în bena camionetei? Puliția doarme...
Raspunde

Lemurianul

Acum 2 ani

Acest Bibu nu dezamageste niciodata... va dati seama daca era si primar ? Cosmarul era complet. Nu ca sunt fan Fodor, a nu se intelege gresit, dar Bibu cu toata suita asta de "vanatori de imagine"... era mai jale. Partidul galben, ce sa mai... o splendoare. Tocmai au anuntat ca 9 KM de autostrada, se vor face in 4 ani :D
Raspunde

Elena Udrea Mop

Acum 2 ani

Imi aminteste de Elena Udrea, cand dadea cu mopul....cam tot aia e. Parca si Boc planta niste pomisori, acum vreo 10 ani ! Atata pot, acesti indivizi.... e maximul potentialului lor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus