Duminică,
27.11.2022
Parțial Noros
Acum
6°C

Dan Barna i-a întrebat astăzi pe parlamentarii AUR: „Dormiți bine noaptea după ce le-ați zis medicilor că sunt criminali?”

Dan Barna i-a întrebat astăzi pe parlamentarii AUR: „Dormiți bine noaptea după ce le-ați zis medicilor că sunt criminali?”

Astăzi, în Parlamentul României - Camera Deputaților, a fost dezbătută și adoptată o declarație prin care condamnă rasismul, xenofobia, violențele și atacul antisemit îndreptat împotriva actriței Maia Morgenstern și împotriva Teatrului Evreiesc de Stat. Viceprim-ministrul Dan Barna a declarat că antisemitismul n-are ce căuta în această țară și că am ajuns aici pentru că adesea considerăm antisemitismul, și rasismul în general, probleme secundare, marginale și „atunci când suntem indiferenți, tolerăm intoleranța. Și așa se nasc monștrii și în anii ‘30 și astăzi.  Din indiferență, din iresponsabilitate și din oportunism.”

Dan Barna, viceprim-ministru și co-președinte USR PLUS, le-a adresat întrebări parlamentarilor AUR: „Dormiți bine noaptea după ce le-ați zis medicilor că sunt criminali? Sunteți mulțumiți că oamenii care vă salvează prietenii și rudele de la moarte trebuie să facă față și potopului de injurii și blesteme pe care l-ați încurajat și lansat împotriva lor? Vă simțiți împliniți? Simțiți că ați realizat ceva în aceste luni de mandat?  Asta vreți să faceți și în următorii patru ani? Liste cu dușmanii din mințile voastre înfierbântate? Ce ținte mai aveți? Cine urmează? Poate ne spuneți acum, să ne pregătim și noi.

Dacă asta vreți să faceți, poate a venit vremea să vi se spună că deși ați fost aleși democratic n-ați înțeles nimic nici din democrație, nici din libertate și nici din privilegiul de a reprezenta oamenii acestei țări. Poate a venit vremea ca în jurul dumneavoastră să fie pus un cordon sanitar (știu că vă place cuvântul ăsta). Poate a venit vremea să vă spună cineva că extremismul nu va fi tolerat. Intoleranța, doamnelor și domnilor de la AUR, nu va fi tolerată.

Pot accepta că sunt oameni care își mai pierd temporar cumpătul. Nu e ușor să faci față unei crize și mulți români suferă în aceste zile dar, domnilor și doamnelor colegi de la AUR, când v-ați pierdut și sufletul? Ce demon vă stăpânește de ați ajuns să vedeți criminali în salvatori, dictatura în mască și conspirație în vaccin? Cum ați ajuns aici? Și cum puteți fi salvați? Dacă aveți nevoie de ajutor, spuneți. Îl veți primi. Sunteți la o răscruce. Nu o luați pe un drum de care copiilor și nepoților dumneavoastră să le fie, în câțiva ani, rușine. Pentru că, dragi colegi, prima condiție a civilizației e să vezi omul din celălalt. Se numește toleranță. Voi n-ați reușit încă. Și prima condiție pentru a primi respect este să oferi respect”, a spus Dan Barna în cadrul ședinței de plen a Camerei Deputaților.

 

Declarația completă poate fi urmărită aici:

https://www.facebook.com/DanBarnaUSR/videos/275993684017646/

Declarația adoptată astăzi privind unele manifestări cu caracter antisemit din România și tentativele de reabilitare a criminalilor de război: https://bit.ly/3fxAznQ.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3569

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ricky

Acum 1 an

Una e sa le zici criminali, alta este sa le dai foc.
Raspunde

Șteviana Gonac

Acum 1 an

Dan Barna a adresat o intrebare. Gata activitatea sa parlamentara pe 2021! Asta e de departe cel mai inutil personaj!
Raspunde

Noneim

Acum 1 an

Intrebare pertinenta si pt cititorii TS. De ziaristi nu mai zic. Ma mir ca nu ati aparut pe la proteste.
Raspunde

Trist

Acum 1 an

Barna= Iliescu 2 - după teroriști avem fasciști și huligani ... toată activitatea lui de penal rise proiect .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus