Duminică,
16.05.2021
Innorat
Acum
14°C

De 100.000.000 de lei au nevoie primarii județului, iar CJ Sibiu a avut de împărțit 27. Un primar n-a cerut niciun leu

De 100.000.000 de lei au nevoie primarii județului, iar CJ Sibiu a avut de împărțit 27. Un primar n-a cerut niciun leu

Consilierii județeni au decis, într-o ședință extraordinară care a avut loc joi, sumele care vor fi distribuite fiecărei localități a județului, din fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean Sibiu pe anul în curs.

Este vorba de împărțirea cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a fi încasat anul acesta de Fisc, o sumă aproximată la 27,1 milioane de lei. Acești bani se constituie într-un fond din care Consiliul Județean împarte sume pentru ”susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii”.

La începutul acestei luni, CJ Sibiu a solicitat primăriilor din județ să prezinte cereri pentru alocarea de sume din cele 27 de milioane de lei estimate anul acesta. După primirea tuturor cererilor, a rezultat că primarii județului Sibiu ar avea nevoie de 100,3 milioane de lei pentru susținerea proiectelor din localitățile pe care le administrează. 
Cele 27 de milioane de lei au fost, în cele din urmă, împărțite în baza unui algoritm care a avut în vedere numărul locuitorilor (pondere 50%), suprafața din intravilan (48%) și lipsa drumurilor de interes județean (2%). Pentru municipii sumele au fost plafonate la 1,5 milioane de lei, iar pentru orașe – 1,3 milioane de lei.

Pentru trei localități (Ocna Sibiului, Slimnic și Biertan) au fost alocate în afara acestui algoritm sume separate pentru proiecte considerate prioritare, în valoare de 592.000 de lei. Cea mai mare parte a mers către Primăria Ocna Sibiului, unde au fost alocate 500.000 de lei pentru remedierile necesare unui drum afectat de alunecări de teren.

O singură primărie nu a solicitat niciun leu din aceste fonduri aflate la dispoziția CJ Sibiu. Este vorba de administrația comunei Șelimbăr, se arată în rapoartele care însoțesc proiectul de împărțire a fondurilor către localitățile județului. Proiectul a fost adoptat în unanimitate de către consilierii județeni care au participat la ședința extraordinară.

Vezi mai jos sumele alocate fiecărei localități în urma ședinței de joi:

Foto: arhiva TS

Vizualizari: 5670

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus