Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Papa Francisc, mesaj de Paște: ”Dumnezeu poate să construiască o operă de artă, chiar şi din resturile prăfuite ale umanităţii noastre”

Papa Francisc, mesaj de Paște: ”Dumnezeu poate să construiască o operă de artă, chiar şi din resturile prăfuite ale umanităţii noastre”

Suveranul Pontif i-a îndemnat pe credincioși la slujba oficiată la Vatican, sâmbătă seara, să nu își piardă speranța „în aceste luni întunecoase de pandemie”. Anul trecut, Papa Francisc a vorbit despre reducerea sau chiar anularea datoriei țărilor sărace. „La ceas de întuneric, când omenirea se confruntă cu pandemia şi alte boli, creştinii trebuie să pună la inimă mesajul de Paşte al îngerului ca să nu se teamă”, a spus Papa Francisc, în bazilica Sfântul Petru, relatează Agerpres, citat de Digi24.ro. Un mesaj al Paştelui, a spus el, este acela că întotdeauna este posibil să începi din nou. Chiar şi din dezastrele istoriei umane, Dumnezeu a creat ceva nou. „Chiar şi din ruinele inimii noastre - fiecare le ştie, îşi cunoaşte ruinile inimii -, Dumnezeu poate să construiască o operă de artă, chiar şi din resturile prăfuite ale umanităţii noastre, Dumnezeu pregăteşte o istorie nouă”, a adus aminte papa Francisc. „În aceste luni întunecoase de pandemie, îl auzim pe Domnul Înviat care ne invită să începem din nou, să nu ne pierdem niciodată speranţa”, a mai spus el.

Circa 200 de credincioşi şi clerici s-au alăturat liturghiei. Numai un număr limitat de persoane au avut voie să participe ca măsură de precauţie pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Suveranul pontif i-a îndemnat pe credincioşi „să împrospăteze zi de zi începutul drumului, uimirea primei întâlniri” cu Domnul „şi, modeşti, să ne lăsăm surprinşi de căile lui Dumnezeu”. „Dumnezeu nu poate fi încadrat în amintirile copilăriei, ci e viu, mereu surprinzător. Înviat, El nu sfârşeşte niciodată să ne uimească. Credinţa nu este un repertoriu din trecut, Isus nu este un personaj depăşit. Merge alături de tine zi de zi, în situaţia pe care o trăieşti, în încercarea prin care treci, în visele pe care le porţi cu tine. Chiar dacă totul ţi se pare pierdut, te rog, deschide-te cu uimire la noutatea sa: te va surprinde”, a spus suveranul pontif.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1182

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus