Luni,
17.05.2021
Parțial Noros
Acum
15°C

Arteziana din piața Aurel Vlaicu, la licitație: arhitectura blocurilor din zonă se impune a fi preluată

Arteziana din piața Aurel Vlaicu, la licitație: arhitectura blocurilor din zonă se impune a fi preluată

Administrația locală a scos la licitație contractul de întocmire a documentației în vederea modernizării fântânii arteziene din sensul giratoriu aflat la intersecția bulevardului Mihai Viteazul cu Calea Dumbrăvii.

50.000 de lei, fără TVA, a alocat Primăria Sibiu contractului de întocmire a documentației de avizare a lucrărilor, a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție pentru modernizarea uneia dintre primele fântâni arteziene amenajată în Sibiul postrevoluționar. Respectiva arteziană a fost pusă în funcțiune în mijlocul sensului giratoriu în 2004, iar potrivit reprezentanților Primăriei a mai trecut printr-o reparație mai amplă în 2009. ”Actualmente aspectul fântânii este afectat de deteriorările apărute la placaje, de repetatele disfuncționalități ale sistemului de iluminat și pompelor, a căror reparație este tot mai dificilă datorită vechimii și a lipsei pieselor de schimb”, se arată în caietul de sarcini aferent licitației tocmai lansată de Primăria Sibiu.

Caiet de sarcini care indică faptul că administrația locală sugerează ca proiectul de modernizare să aibă în vedere arhitectura noilor clădiri ridicate în zonă. ”În vecinătatea sensului giratoriu, noile construcții, cu destinația spații de servicii, birouri sau locativă, au un aspect modern, cu forme și linii noi, realizate din beton și sticlă, elemente de arhitectură care se impun a fi preluate și în privința modernizării fântânii arteziene”.

Pe lângă întocmirea documentației necesare lucrărilor – care trebuie livrată în aproximativ cinci luni – contractul prevede și asistența pe perioada derulării lucrărilor efective, pentru care va fi organizată o nouă licitație. Iar conform actualei licitații, lucrărilor vor dura între șase și 12 luni.

Termenul de depunere a ofertelor pentru contractul de întocmire a documentațiilor a fost fixat pentru ziua de 26 aprilie.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Kokos

Acum 1 lună

Intre 6 si 12 luni ca sa repari/modernizezi o amarata de fantana arteziana???? Pe bune???
Raspunde

Sddghdg

Acum 1 lună

asta este cea mai mare problema a orasului? o arteziana? dar strazile care arata ca dupa razboi, lipsa spatiilor verzi, trasarea pistelor de biciclete si a drumurilor nu sunt importante? administratie facuta cu fundul...
Raspunde

Der Konig

Acum 1 lună

Cu tot respectul, asta (și nu numai) mi se pare o investiție doar de dragul de a se cheltui mulți bani aiurea, vorba aia...la ce excedent avem, ne permitem să plătim pe un fir de mușcată 17000 euro. Lucrările absolut necesare trenează grație constructorilor mizerabili sau nu există.
Raspunde

Codru

Acum 1 lună

@ toti astia care ati comentat inainte. Daca mergeti intr-un oras si vedeti o fantana arteziana faina undeva in centru sau pe vreo strada, va place, nu ? Sunteti incantati si aveti o atitudine mai pozitiva, privind localitatea respectiva. Daca toata lumea ar avea ingustimea mintii voastre, am trai toti in pesteri, ca nu conteaza ! Intotdeauna sunt probleme mai mari, dar una dintre cele mai mari probleme e atitudinea si starea de spirit in care se afla oamenii... iar la asta contribuie o constructie publica, atractiva..sau nu. Acum... sa speram ca va fi atractiva, nu facut pe genunci de incompetenti, dar aia e alta discutie. Intentia e buna, felicitari primaria.
Raspunde

Nonick

Acum 1 lună

Daca tot se reface Calea Dumbravii mi se pare logic sa fie modernizata si fantana. Ati fi preferat sa se faca strada si apoi sa o sparga pentru reparatii la arteziana?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus