Duminică,
09.05.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Reclamațiile din cartierul Arhitecților au convins CJ Sibiu: se reduc exproprierile pentru lărgirea drumului

Reclamațiile din cartierul Arhitecților au convins CJ Sibiu: se reduc exproprierile pentru lărgirea drumului

Drumurile de acces în cartierul Arhitecților nu vor mai fi modernizate conform planurilor inițiale, ca urmare a nemulțumirilor exprimate de proprietarii de terenuri din zonă.

La nici trei luni de la declanșarea procedurilor de expropriere a terenurilor necesare lărgirii la trei benzi a drumului județean 106C în zona cartierului Arhitecților, autoritățile județene propun reluarea procedurilor. În sensul aprobării unei noi hotărâri referitoare la coridorul de expropriere care, de această dată, să afecteze ”considerabil” mai puțini proprietari de terenuri.

”Din cauza numeroaselor reclamații din partea proprietarilor de terenuri, s-a decis reducerea culoarului de expropriere prin renunțarea racordării străzilor laterale care intersectează drumul județean DJ106C. Astfel, numărul proprietarilor afectați de exproprieri s-a redus considerabil, iar străzile, fiind de categorie inferioară drumurilor județene, vor fi racordate la drum de către Primăria Orașului Cisnădie”, se arată într-un raport care însoțește proiectul de hotărâre referitor la ”noul” culoar de expropriere.

Prin faptul că renunță la amenajarea racordării străzilor din cartier la drumul județean modernizat, numărul terenurilor expropriate se reduce de la 66 la 51, iar suprafețele necesar a fi expropriate, de la 4.700 de mp la 3.700 de mp.

Lucrările de lărgire a drumului sunt în curs de derulare și au drept termen de finalizare luna noiembrie a acestui an.

Vizualizari: 14811

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Carcotel

Acum 3 săptămâni

AHAHHAHAHAHAHA ce povesti vanatoresti: pai cum ar putea sa faca expropierea diferit fata de cum au facut-o pana acum? Nu tot de-alungul drumului existent va fi si urmatorul "coridor" de expropiere? Sau a 3-a banda o bagati prin cimitir?
Raspunde

Eu

Acum 3 săptămâni

A circulat cineva cu masina in interiorul Cartierului Arhitectilor pentru a vedea ca esti obligat sa ajungi de pe o strada pe alta doar iesind la DJ 106C? Are cunostinta CJ de PUZ-urile emise in continuarea cartierului in vederea construirii a multor locuinte colective care vor aglomera traficul in urmatorii 2-3 ani? Se impune si amenajarea urgenta a variantei inspre Dedeman.
Raspunde

Raluca

Acum 3 săptămâni

Cei mai nemulțumiți dintre pământeni...
Raspunde

EU

Acum 3 săptămâni

Da! Un cartier dormitor, cu peste 8000 de locuitori fara nicio minima facilitate urbana ( fara scoala, gradinita, transport in comun, fara spatii verzi., fara obiective de utilitate publica: dispensar, bancomat etc)Copiii sunt treziti la ora 6 pentru a ajunge la unitatile de invatamant din Sibiu si parintii la serviciu.Daca nu dispui de masina nu poti ajunge cu copiii la gradinitele si scolile din orasul Cisnadie ai caror locuitori sunt si unde platesc taxe si impozite. Cartierul a fost reglementat prin PUZ ca zona rezidentiala cu locuinte individuale si dotari aferente: gradinita , scoala, spatii verzi, locuri de joaca pentru copii, terenuri de sport,spatii comerciale si obiective de utilitate publica. Cine este curios poate accesa site-ul Primariei Cisnadie unde este publicat PUZ aprobat prin HCL 12/2006- plansa reglementatoare si Regulamentul Local de Urbanism si PUG/2015 - pe plansa reglementatoare este inscris ca in care cartierul este zona de locuinte individuale -conform legendei si in care se regasesc si celelalte dotari -in prezent inexistente. Despre calitatea vietii locuitorilor ( adulti si copii), doar acestia pot vorbi.
Raspunde

Democratu'

Acum 3 săptămâni

Așa și ? Ați dat în judecată Primarul din Cisnădie ? In fața noii sale case a avut grijă să-și pună două reduceri de viteza, să nu fie deranjat, iar pentru cei din Arhitecților nici transport, nici grădinița, nici școala, nici poșta, nici politlinica...nimic.
Raspunde

Tihomir Leluțiu

Acum 3 săptămâni

Doamnele Cîmpean și Fodor își dispută locul 1 în clasamentuil celor mai imbecili conducători de instituții publice! Cred că departajarea se va face la mustață.
Raspunde

Satanael

Acum 3 săptămâni

Cu Partidul vostru-n frunte vom avea necazuri multe! Consecinta placerii masochiste de a vota aceiasi incompetenti la primariile din Cisnadie si Selimbar si la Consiliul Judetean! Partidul e-n toate ce sint si vor ride miine la soare, e-n ambuteiaje, strazi cu noroi, e-n spagi, e-n presiune scazuta la apa, dar e si-n gunoaie!
Raspunde

Razvan

Acum 3 săptămâni

Dar cand au dat autorizatiile sa se construiasca intreg cartierul nu s-au gandit ca ar trebui largit drumul? Ce vrajeala e asta cu exproprierile?? Terenurile pe care stau acum mii de locuinte erau camp inainte si se putea face un drum cu mai multe benzi inainte sa se termine constructiile . Rusine celor care au fost partasi la autorizarea cartierului si bravo proprietarilor care nu se lasa. Mita cred ca a fost la ordinea zilei si apoi "las ca vedem cum ii mutam pe astia daca nu avem loc sa circulam"...cum sa nu ...
Raspunde

Lucrator in Sibiu

Acum 3 săptămâni

Tot mai trist.Speri in fiecare an ca ultimii venti sa miste ceva pentru aceasta zona ! Ce concluzie sa tragem, daca acum cand cele 3 entitati administrative Consiluiul Judetean, Primaria Cisnadie si Primaria Selimbar, au aceiasi culoare poolitica si nu sunt in stare sa faca un lucru asa cum trebuie facut ? Inainte se motiva nerealizarea acestei probleme reale si tot mai stringenta prin faptul ca "ceilalti" nu dau concursul ca sunt din "barca" cealalta etc. De ce se mai emit autorizatii de construire pentru ansamblurile de blocuri pe aceste zone ? De ce se mai ia impozite atata timp cat, cat autoritatea publica locala nu se implica activ, in mod real ? Se circula bara la bara zeci de minute pe 2 km, mai ales cand scoala functioneaza normal si cand ploua .Vede cineva vre-un autobuz care sa lege Cisnadia de Sibiu ? Ar fi fost prima , cea mai realizabila si cea mai ieftina solutie pentru navetisti si elevii / studenti., pana vor resusii sa lege DJ106C de Selimbar. Ori nepasare ori incompetenta, altceva ce sa crezi ? Este bine de tinut cont in viitor la ce facem cu dreptul nostru !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Haha

Acum 3 săptămâni

Pacalicii din arhitecti . Va place in coada sa stati dimineata ? va meritati soarta !!
Raspunde

John doe

Acum 3 săptămâni

Cum poate merge un lucru bine cand sunt implicate personaje ca huja, cimpeanu sau partide ca penelache?
Raspunde

Catre locuitorii din Arhitectilor

Acum 3 săptămâni

Go back to Valencia, in circles!
Raspunde

Ion

Acum 3 săptămâni

Numai incompetenți , atât la CJ, la Primăria Cisnădie, Sibiu, Selimbar. Sau puturoși sau absolut dezinteresați de problemele cetățenilor, sau politruci pe post de păcălici. Un lucru mai de doamne ajută nu au făcut cei enumerați mai sus , și culmea realeși. Să continuați sibieni să-i realegeri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus