Vineri,
30.09.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Raluca Turcan vrea pace cu USR PLUS: ”Coaliția trebuie să revină cât mai repede la lucrurile importante pe care le-a promis”

Raluca Turcan vrea pace cu USR PLUS: ”Coaliția trebuie să revină cât mai repede la lucrurile importante pe care le-a promis”

Președinta PNL Sibiu, Raluca Turcan, le-a transmis astăzi un mesaj liderilor USR PLUS în care le cere să continue activitatea în coaliție, alături de liberali și UDMR. ”Coaliția trebuie să revină la normal și la funcționalitate cât mai repede. Știu că oamenii așteaptă de la politicieni să nu spună lucruri care se știu foarte bine, însă aici suntem, după 30 de ani în care lucruri necesare care trebuiau făcute au fost amânate.  Suntem în punctul în care există un singur lucru de spus pe care îl știe toată lumea: coaliția trebuie să revină cât mai repede la lucrurile importante pe care le-a promis, la eliminarea inechităților din salarizare, la realizarea pensiilor bazate pe contributivitate, la schimbarea felului în care statul acționează în domeniul asistenței sociale, la digitalizarea administrației”, susține Raluca Turcan.

”Am suficientă experiență politică să știu că nu există parteneriate politice perfecte

Ministrul Muncii spune că deși nu există parteneriate perfecte, ”USRPLUS și UDMR sunt cei mai buni parteneri posibili pentru PNL”. ”Sunt priorități arhicunoscute pe care și le-a asumat această coaliție și sunt priorități pe care PNL le va realiza, iar premierul Florin Cîțu are tot sprijinul PNL.

Am suficientă experiență politică să știu că nu există parteneriate politice perfecte. Întotdeauna vor fi dispute, tensiuni, înțelegeri diferite asupra aceluiași lucru, simplu la prima vedere. Cu toate acestea, USRPLUS și UDMR sunt cei mai buni parteneri posibili pentru PNL. Un guvern minoritar trebuie evitat și orice sprijin al PSD exclus. Am beneficiat de sprijinul colegilor din USRPLUS și, chiar în ciuda momentelor în care am avut puncte de vedere diferite, sper să ne sprijinim în continuare, pentru că avem niște lucruri promise de realizat. Îmi doresc și le doresc colegilor mei să trecem cât mai repede peste tensiuni și să revenim la ceea ce oamenii așteaptă și noi ne-am asumat să facem”, a încheiat Turcan.

Voiculescu: ”Nu există un singur loc în Sănătate care să nu fi fost afectat de politizare”

Negocierile din cadrul Coaliției continuă și astăzi, oficial neexistând până în acest moment nicio variantă oficială care să reglementeze relațiile dintre PNL și USRPLUS în urma demiterii ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta a avut astăzi o conferință de presă în care a declarat că cea mai mare problemă din sistemul sanitar este politizarea. „Da, în această perioadă am oprit în Guvern, alături de câţiva colegi, şi banii către presă, în plină criză sanitară, cu un buget al Sănătăţii care nu ajunge până la sfârşitul anului, în condiţiile în care avem cheltuieli fulminante legate de vaccinare, de testare şi nu numai, nu cred că era oportun să prelungim ceva ce s-a întâmplat anul trecut şi asupra căruia nu vreau să mai comentez. Nu există un singur loc în Sănătate care să nu fi fost afectat de politizare. Am avut, acum două săptămâni, evaluarea directorilor de DSP. Vă pot spune că nivelul profesional al unei părţi a acestui corp profesional nu ne face să fim mândri, nu e un lucru cu care să ne mândrim”, a declarat Voiculescu, într-o conferinţă de presă la Parlament.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Rammstein

Acum 1 an

Cred ca are experiență, dar la altceva !!!..Nu vă uitați cum arată??..se vede inteligența de la o poștă...
Raspunde

Satanael

Acum 1 an

Printesa Gunoaielor, operata, mumificata, mereu se descurca: in sforarii priceputa, peste Sibiu ca o ciuma venita, pe toate le face, le desface, pe toate le-ncurca! In functii politice tot mai inalte ea urca! Ca curca urca! Si urca curca...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus