Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Directorul general al Wenglor Sibiu, Herbert Oprea: Avem în plan investiții de peste 1,5 mil. de euro și creșterea numărului angajaților

Directorul general al Wenglor Sibiu, Herbert Oprea: Avem în plan investiții de peste 1,5 mil. de euro și creșterea numărului angajaților

Compania Wenglor, unul dintre primii investitori germani în Sibiu, dă semne clare de revenire după perioada incertă provocată de pandemie. Cu peste 300 de angajați, care tocmai au primit o majorare salarială, Wenglor pregătește investiții în următoarele 18 luni de peste un milion și jumătate de euro, precum și noi recrutări. Reporterul Turnul Sfatului a stat de vorbă cu directorul Wenglor, Herbert Oprea, despre toate aceste detalii, dar și despre starea economiei sibiene în acest moment.

Herbert Oprea: Cei doi piloni ai economiei Sibiului, industria și turismul, sunt la poli opuși în acest moment, cred eu. Din ce văd și la alte companii, industria este într-o perioadă de revenire. Și la noi, la Wenglor, se vede foarte bine acest lucru, avem foarte multe comenzi, facem angajări, aducem utilaje, pregătim noi investiții. Din punct de vedere al turismului cred că încă nu stăm foarte bine, mă refer la Sibiu în general aici. A fost foarte greu în aceste domenii, nu știu cât și cum au supraviețuit pandemiei. Noi încercăm pe cât putem să sprijinim economia locală și avem câteva proiecte de viitor pentru a ajuta comunitatea și incercăm să achiziționăm mai mult local, pe cât putem.

Putem spune că Wenglor a fost în criză în 2020, așa cum s-a întâmplat cu cea mai mare parte a economiei, iar în 2021 a depășit acest moment?

Herbert Oprea: Wenglor a fost în aceeași oală cu toată industria, toți s-au speriat, iar în acel moment s-au blocat și activitățile. Lunile aprilie, mai și iunie au fost, să le spune așa, semi-dezastruoase. Am stat acasă cam o zi pe săptămână, am mai închis câte o săptămână, ne-am redus activitatea, iar acum luna aprilie se anunță o lună record, deci da, dacă a fost o criză, Wenglor a ieșit cu siguranță din ea.

Acum ați ajuns să lucrați la capacitate maximă, la 100%?

Herbert Oprea: În ritmul nostru 100% înseamnă să lucrăm de luni până vineri, două schimburi. Dacă asta înseamnă 100%, atunci acum lucrăm undeva la 130%. Avem multe comenzi, nu este un secret faptul că sunt probleme cu stocurile la nivel mondial, încercăm pe cât posibil să le oferim clienților noștri un stoc cât mai bun, să ne diferențiem puțin față de concurență. Avem un stoc de materiale destul de bun, am pornit în această primăvară cu rezerve bune, putem spune că am subestimat nivelul de comenzi pe care îl avem acum, ceea ce nu pot spune că nu ne bucură. Realizăm asta cu ajutorul tuturor angajaților noștri, care fac o treabă foarte bună: sunt foarte flexibili, vin pe rând și sâmbăta, fac eforturi și e greu și pentru ei în condiții de pandemie, cu schimburi decalate, cu purtarea măștii opt nouă ore pe zi, dezinfectanți, reguli stricte... Nu le este ușor, este foarte greu, sunt convins că lumea s-a săturat de restricții, trebuie să îi apreciem și să le mulțumim că fac față cu stoicism.

Încurajați vaccinarea în rândul angajaților?

Herbert Oprea: Sigur, chiar încurajăm vaccinarea și începem un program prin care vrem să înscriem angajații la vaccinare pe sistem de voluntariat, cine dorește să se înscrie. Credem că așa putem depăși acest moment, să ajungem cât mai repede la o normalitate. Experții în domeniu spun că dacă se desfășoară bine vaccinarea putem să scăpăm de această pandemie în vară spre toamnă, lucru care ar fi ideal. Toată lumea își dorește asta și atunci încurajăm pe cât posibil acest lucru.

Aveți planuri de dezvoltare pentru viitorul apropiat? Vă gândiți poate la majorări salariale?

Herbert Oprea: Aici trebuie să menționez că deja am efectuat o mărire salarială anul acesta, sperăm că reflectă aprecierea noastră față de eforturile de anul trecut pentru că, deși nu am avut atât de mult de lucru, această incertitudine combinată cu regulile pe care trebuie să le respectăm și-au pus amprenta, a fost un an foarte greu, plus lupta continuă cu virusul. Și la noi au fost cazuri de Covid, nu vreau să ascund asta, dar am reușit din fericire să nu devenim focar deoarece angajații au respectat cu strictețe regulile, au purtat masca.

Am arătat aprecierea față de angajați, chiar de 1 martie am mărit salariile și avem în plan angajări destul de multe pe toate domeniile, vorbim de  un plus de 30-40 de persoane, inclusiv ingineri, și din punct de vedere al investițiilor avem în plan achiziționarea de  utilaje  pentru următoarea perioadă, în următoarele 12-18 luni. Estimăm o investiție de peste un milion jumătate de euro până la finalul anului 2022.

Totodată ne pregătim să scoatem pe piață produse noi, gama de senzori PNG Smart se va produce la Sibiu, lucru care ne va extinde portofoliul. Trebuie să ne pregătim și cu utilajele aferente exploziei de comenzi pe care o avem, credem că încet, încet, totul se stabilizează, este o  nouă normalitate, lumea a început să investească, industria s-a așezat, și-a găsit direcțiile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 9268

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gigi

Acum 2 ani

ce e baieti ? probleme ? va da cu virugla ? Vai de capu' vostru de mari stapani de sclavi! Ce se intampla? ce pb aveti ? nu mai gasiti oi ? nu mai vin pt un ban gaurit ? nu mai trag la saiba si nu mai fac norma ? ati venit cu productia in oras, si ati distrus orasul, si voi si altii cu nume de-astea de saracii nemtesti! Marsh acasa, marsh sa va munceasca turacaletii si araboii cum vreti voi! Marsh de-aci!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus