Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
8°C

Sibian dat jos din mașină și taxat cu 5,5 lei pentru că a cerut șoferului să dea manelele mai încet. ”Se întâmplă un fenomen”

Sibian dat jos din mașină și taxat cu 5,5 lei pentru că a cerut șoferului să dea manelele mai încet. ”Se întâmplă un fenomen”

Un sibian acuză o firmă de taxi din Sibiu pentru modul agresiv în care a fost tratat de un taximetrist din oraș.

Constantin M. spune că în cursul nopții de marți spre miercuri a solicitat un taxi prin intermediul unei aplicații mobile de taximetrie. Pentru că șoferul asculta manele la un volum ridicat, bărbatul a cerut să le dea mai încet, sau să le oprească. În acel moment șoferul l-a dat jos din mașină, reacționând agresiv, în plus clientul fiind taxat și cu suma de 5,5 lei.

”Am comandat un taxi prin intermediul aplicației FreeNow și am avut neplăcerea de a fi dat jos din mașină pentru ca l-am rugat pe șofer să dea muzica, manelele mai exact, mai încet. Sau să o oprească. Mai mult decât atât, am fost taxat cu 5,5 lei pentru că, practic, noi nu am dorit să-i ascultăm lui "muzica". Am luat legătura cu firmele de taxi din Sibiu, 953, respectiv 942, ca să identificăm numele persoanei și se pare că nici una din aceste firme nu recunoaște ca șoferul ca fiind al companiei lor, dimpotrivă patronul firmei 942, de unde cred că și este șoferul, încearcă să ascundă acest lucru. Cred că este totuși o opțiune rezonabilă de a nu asculta manele, dacă un client care plătește această cursă nu dorește acest lucru”, a declarat bărbatul nemulțumit, care a și trimis redacției Turnul Sfatului o dovadă în susținerea celor relatate.

”Regret profund că există în Sibiu asemenea oameni în munca și transportul cu persoane. Menționez faptul că prejudiciul nu constă în acei bani, ci în felul și atitudinea arogantă cu care unii indivizi înțeleg să se poarte în transportul nostru, pe banii noștri. Sper cu toată încrederea că Primăria Sibiu o să ia niste măsuri legate de acești indivizi numiți șoferi de taxi, care practic se comportă total în afara deontologiei profesionale de taximetrist”, concluzionează bărbatul.

Reporterul Turnul Sfatului a luat legătura cu reprezentanții firmei de taxi 942, prezentându-le situația descrisă mai sus. Conducerea firmei a explicat faptul că știa de acest caz, însă dă asigurări că șoferul respectiv nu lucrează pentru ei.

”La 942 avem doar dispeceratul. Domnul respectiv a făcut comandă folosind o aplicație care are legătură cu dispeceratele de taxi. Ce se vede în aplicația aceasta este numărul de înmatriculare al mașinii, iar mașina nu este la firma noastră în dispecerat, ci la o altă companie din oraș. Cei 5,5 lei pe kilometru au fost luați dintr-un motiv simplu. Aplicația aceasta are propria ei politică, funcționează după anumite reguli. Ei au stabilit în politica aceasta a firmei că dacă un client renunță la cursă în cinci minute, i se iau automat 5,5 lei din cont, sistemul funcționând cu plata online. Noi am vorbit de mai multe ori cu domnul acesta la telefon, am vorbit inclusiv cu proprietarul mașinii, și putem să spunem că se întâmplă un fenomen. Cei care au gândit aplicația aceasta cer niște acte celor care vor să lucreze cu ei. Proprietarul mașinii ne-a spus că datele care apar în aplicație nu coincid cu numele șoferului care circulă cu mașina. Printre actele pe care aplicația le cere se numără și o autorizație albastră eliberată de primărie, care se numește ”OT”, adică Operator de Transport, care vine cu un număr unic. Fără acest act ei nu se pot înscrie în aplicație și atunci șoferii de taxi au găsit o soluție. Pentru că nu au acces la acest act, nefiind un document care trebuie păstrat asupra mașinii la un control – este un act al firmei deținut de administratorul societății, șoferii apelează la cei care dețin actul. Să zicem că un administrator are o singură mașină și 50 de prieteni, șoferi de taxi. El poate să-i ajute, să-și dea numele lui, să-și dea OT-ul lui și înscrie orice mașină. Cei de la aplicație nu cer și taloanele să vadă dacă mai și corespunde OT-ul cu talonul, adică proprietarul”, au explicat reprezentanții firmei de taxi.

În aceste condiții, bineînțeles că următoarea întrebare a fost dacă este legal ca în baza unei autorizații deținută de un Operator de Transport să circule mai multe mașini în oraș?

”Este legal pentru că sunt operatori care au zeci, poate chiar o sută de mașini. Fiecare mașină în parte prezintă același OT, doar că numărul de înmatriculare bineînțeles că este altul. Ce se mai întâmplă în practică este și faptul că un operator se înscrie în aplicație și plătește pentru o anumită mașină, dar poate peste câteva zile lasă mașina respectivă și pleacă pe altă mașină. Astfel, în aplicație figurează tot cu numărul de înmatriculare vechi, că așa și-a făcut contul când s-a înscris în aplicație. Oamenii, clienții, sunt liberi să aleagă ce vor, să circule cu cine vor, dar o siguranță mult mai mare este dacă apelează la dispecerat. E greu să spui la ora unu noaptea a cui era mașina, după o aplicație. Dacă solicitarea era făcută prin dispecerat, noi puteam ști exact ce șofer a fost, cu ce mașină, ce acte deține și așa mai departe”, a mai detaliat conducerea firmei de taxi.

Nu în ultimul rând, sibianul dat afară din mașină spune că a luat legătura și cu reprezentanții companiei 953, aceștia dându-i asigurări că șoferul respectiv nu lucrează pentru ei.

În concluzie, spun reprezentanții firmei 942, mașina respectivă nu le aparține, șoferul nu lucrează pentru ei, iar dezvoltarea aplicațiilor mobile de taximetrie deschide calea apariției în oraș a unor noi categorii de șoferi care pot sau nu să răspundă pentru atitudinea lor în relația cu clienții.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 7273

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

John doe

Acum 2 ani

Asta e nivelul taximetriei din Romania. Orice paduche care nu are chef de munca, nu a ajuns pe la scoala sau nu stie sa faca nimic in afara de spartul semintelor, se apuca de taximetrie. Macar niste nume de strazi o fi el in stare sa tina minte...
Raspunde

WLF

Acum 2 ani

cu SB-xx-WLF am vazut mai multi soferi de la 924, nu 942
Raspunde

Rostogan

Acum 2 ani

Hermannstadt a devenit Cocalarstadt...
Raspunde

Genoveva Frecățeanu

Acum 2 ani

Bă Rostogane, meri bă la tine la Drăgășani sau la Novaci și lasă-ne că poate te reținem din treabă! Ascultăm ce vrea peleul nostru, nu ce vrei tu!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mironela Sângătin

Acum 2 ani

Foarte bine a procedat taximetristul! Pasagerul o fi fost vreun zolot din ăla userist care sanchy nu ascultă manele! Toată lumea stie că după ce se imbată cu smoothie de rubarbă, orice hipster pensat bagă o manea de suflet!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus