Marţi,
29.11.2022
Parțial Noros
Acum
-0°C

Sibianca Cristina Ropotin a adus magia pe scena „Românii au Talent”

Sibianca Cristina Ropotin a adus magia pe scena „Românii au Talent”

Cristina Ropotin i-a făcut mândri pe sibieni când a urcat pe scena emisiunii „Românii au Talent” și a interpretat într-o manieră sensibilă melodia Gloomy Sunday de la Billie Holiday. Jurații au ascultat-o fermecați. Fata este din Sibiu, iar toți cei care o cunosc au doar cuvinte de laudă la adresa ei. Profesorii ei din liceu au urmărit-o cu sufletul la gură. Vineri, 23 aprilie, a fost seara sibienilor la emisiunea de talente, având în vedere că, în aceeași seară a fost difuzat și momentul lui Iliuță Beschiu, un băiat de 12 ani din Jina.

Cristina Ropotin este absolventă a Colegiului Pedagogic „Andrei Șaguna” din Sibiu, iar în prezent este studentă în anul II la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Fata spune că iubește muzica dintotdeauna. Când era mică organiza spectacole cu verișoara ei și își invita părinții în public. A cântat ori de câte ori a avut ocazia. În școală a cântat în cor și la flaut. Talentul Cristinei este cu atât mai autentic cu cât nu a luat lecții. Spune că doar înainte de prezentarea la emisiune a avut câteva ore de canto, pentru a fi sigură se simți pregătită.

Experiența de pe scena „Românii au talent” a fost unică.

„A fost ceva unic. N-am mai trăit o experiență de genul acesta. Am mai cântat în corul școlii, dar nu se compară cu sentimentul pe care l-am avut când am urcat pe scena Românii au Talent. Am avut mari emoții, pe care le-am stăpânit cu greu, dar mă bucur că am reușit să duc melodia până la capăt”, povestește tânăra.

Cristina își dorește să ajungă în învățământ, fie profesoară, fie învățătoare. Iubește și fotografia, chiar dacă, în ultimul timp, din cauza programului de la facultate nu a reușit să mai facă atât de multe poze cum obișnuia. În aceeași măsură îi place să și picteze. Nu a renunțat la aceste pasiuni și speră ca în scurt timp să le poată relua la intensitatea cu care dorește să le facă.

În ceea ce privește muzica, Cristina spune că este o persoană deschisă și ascultă foarte multe genuri de muzică. Este atrasă, însă, foarte mult de jazz și blues.

„Mă atrag genurile muzicale care transmit ceva. Îmi plac melodiile care au un mesaj. Pot spune că îmi plac melodiile triste. Paradoxal, mă fac fericită”.

Jurații au avut doar cuvinte de laudă

Cei patru jurați ai emisiunii de talente au privit-o fermecați pe toată perioada interpretării. „Cântă bine de tot”, „pansament”, „Superb, foarte frumos”, au fost cuvintele rostite de ei în timp ce Cristina cânta.

„Emoție, talent și multă pasiune într-o interpretare impresionantă a Cristinei Ropotin. Alegerea muzicală spectaculoasă cu care i-a ridicat în picioare pe jurați: Absolut superb!”, este mesajul scris pe pagina de facebook a emisiunii scrisă sub videoclipul cu prestația Cristinei.

Profesorii își amintesc de ea cu drag

Reporterii Turnul Sfatului au vorbit cu o parte dintre profesorii și cu învățătoarea Cristinei pentru a vedea cum își amintesc îndrumătorii fetei de ea și ce a însemnat pentru ei să o vadă pe scena „Românii au Talent”.

„Pentru mine a fost o surpriză, sincer. Mi-o amintesc o elevă foarte timidă, conștiincioasă, dar foarte timidă. A fost o surpriză plăcută și mă bucur enorm pentru ea. A fost într-adevăr minunat cum a cântat și îi doresc mult succes în continuare”, spune Alma Egri, învățătoarea Cristinei de la Colegiul Pedagogic.  

Diriginta Cristinei își amintește cu drag de tânără, iar prestația ei de aseară a lăsat-o cu un suflet plin de bucurie și împlinire.

„Cristina este frumoasă, fără doar și poate, talentată, deșteaptă, sensibilă, creativă și empatică și...poate credeți că exagerez, dar sunt convinsă că toți cei care o cunosc sunt de acord cu mine.

Cristina sau Ropo – așa o alintau colegii de la Pedagogic - era și cireașa de pe tort la fiecare manifestare culturală: cu glasul eI superb ne-a încântat nu numai pe noi, colegii și profesorii ei din Pedagogic, ci și pe toți cei are au avut bucuria să o asculte. Am fost fericită când am aflat de participarea ei la concursul Romanii au Talent, cu atât mai mult cu cât prezența ei a impresionat la toate nivelurile: registru muzical selectat – dificil de abordat chiar și pentru interpreți experimentați - ținuta excepțională, sensibilitatea și magia pe care a creat-o. Felicitări, dragă Cristina și te susținem în continuare”, a spus Gabriela Albu, profesor de Limba Română și diriginta Cristinei de la Pedagogic.

Cornel Popesc, profesorul de muzică din liceu al Cristinei este mândru de evoluția fetei. Îi cunoaște cel mai bine calitățile muzicale și spune că prestația tinerei a fost extraordinară.

„Cristina a fost întotdeauna un copil implicat. Am lucrat patru ani împreună și din clasa a IX-a s-a evidențiat cu calități muzicale deosebite. A fost o elevă preocupată de pregătirea profesională și a excelat la orele de pregătire muzicală. Mi-a fost foarte ușor să lucrez cu ea. Prestația ei pe care am văzut-o aseară a fost extraordinară, notabilă, având în vedere că ea și-a ales piesa și este o piesă foarte grea, de o dificultate tehnică incredibilă. Are o voce sensibilă, un timbru vocal deosebit și sper să nu se oprească aici. Piesa i s-a potrivit ca o mănușă. Și-a putut pune în evidență calitățile vocale. Cristina este o mândrie pentru Colegiul Pedagogic. Ea a făcut parte din corul Peda Sonora, corul colegiului. Cântăm alături de Corul Madrigal în urma unei colaborări minunate”, spune Cornel Popesc, profesorul Cristinei de muzică, din liceu.  

Citește și „Iliuță, fiul primarului din Jina, i-a fermecat cântând din fluier pe jurații de la Românii au Talent”.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus