Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cardiologul Gabriela Eminovici a decedat. Era transferată la spitalul din Oradea

Cardiologul Gabriela Eminovici a decedat.  Era transferată la spitalul din Oradea

UPDATE

Doctorul Gabriela Eminovici a decedat astăzi la Spitalul din Oradea, în urma unui edem pulmonar. ”Din păcate este adevărat, doamna doctor a decedat. Terapia ECMO nu a putut suplini faptul că ambii plămini erau grav afectați de infecția cu SARS CoV-2”, a declarat managerul Spitalului CLinic Județean, Florin Neag.

Articolul inițial:

Medicul Gabriela Eminovici, Șefa Secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, nu era vaccinată împotriva COVID-19, potrivit managerului instituției, Florin Neag. În momentul de față aceasta a fost transferată, la cererea familiei, în spitalul din Oradea, pentru a putea beneficia de terapia ECMO (un „plămân artificial” care poate substitui activitatea plămânilor în cazurile extrem de grave de COVID). Starea medicului cardiolog este, în continuare, gravă. 

Citește și UPDATE. Gabriela Eminovici, Șefa Secției Cardiologie 1 Sibiu, în stare gravă la ATI COVID. Familia se luptă pentru transferul la o clinică din Germania

Contactat telefonic de reporterul Turnul Sfatului, Florin Neag, managerul Spitalului Județean a declarat că medicul Gabriela Eminovici, Șefa Secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, nu era vaccinată împotriva COVID 19. „D-na doctor nu era vaccinată”, a spus Florin Neag, managerul Spitalului Județean. Acesta a menționat faptul că medicul cardiolog se află în acest moment, în spitalul din Oradea, la cererea familiei.

„Vă spun sincer că nu m-am ocupat eu, s-a ocupat d-l dr. Cipăian. Nu cred că a existat un motiv anume. Pur și simplu au văzut că starea ei de decompensează și s-au gândit și la alte soluții. Știu doar că d-l Cipăian a venit și m-a anunțat despre starea ei și că familia cere transferul. Este un formular specific care a trebuit completat, deși recomandarea a fost să nu fie transferată, pentru că starea de sănătate poate fi alterată în timpul transportului, dar familia a dorit asta și noi nu avem ce face. Deci, n-am o precizare în acest sens. Pur și simplu, familia a cerut transferul”, spune managerul Florin Neag.

Directorul medical spune că motivul transferului este terapia ECMO

Călin Cipăian, directorul medical al Spitalului Județean a declarat pentru Turnul Sfatului că principalul motiv al transferului în cazul medicului Gabriela Eminovici a fost terapia ECMO. Acesta a precizat că terapia va fi făcută în spitalul din Oradea și că, în momentul de față, nu se mai discută despre un transfer în Germania. Transferul șefei Secției de Cardiologie 1 s-a făcut în siguranță. Acesta a fost supravegheată de medicul Bogdan Csillag.

„Principalul motiv al transferului a fost încercarea cu terapie cu ECMO, acest tip de terapie era baza și este o alternativă terapeutică pe care noi nu o avem. În momentul de față se află transferată la Spitalul din Oradea pentru a putea face această terapie. Deocamdată nu se mai are în vedere transferul în Germania. Nu am nicio nouă informație în acest sens. La Oradea a ajuns aseară, iar transferul s-a desfășurat în condiții bune. Medicul Csillag (n.r. medicul Bogdan Csillag) a supravegheat-o, nu au fost probleme”, spune dr. Călin Cipăian, directorul medical al Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Medic primar cardiologie Gabriela Eminovici are 55 de ani și este șefa Secției de Cardiologie I din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Aceasta a fost diagnosticată cu COVID-19, iar în data de 20 aprilie a fost internată pe secția de Boli Infecțioase. Din păcate, starea ei s-a agravat și a ajuns pe Secția ATI Modular a spitalului. Familia a cerut transferul, inițial, la un spital din Germania. Locul a fost însă, ocupat și nu a mai fost posibil transferul. În cele din urmă, cardiologul a fost transportată la spitalul din Oradea.

Persoane vaccinate din sistemul sanitar, de la începutul campaniei

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, până miercuri, 28 aprilie, în Județul Sibiu au fost administrate 7.918 de doze pentru angajații în sistemul de sănătate (personalul din spitale și unități ambulatorii, respectiv personalul medico-sanitar, personalul auxiliar, personalul administrativ, securitate și pază și alte categorii). Dintre acestea 4.016 au fost pentru cei care s-au vaccinat cu prima doză și 3.902 pentru ceu cu a doua doză. De asemenea, s-au administrat 1.024 de doze pentru persoane care fac parte din personalul de urgență (personalul din sistemul de medicină de urgență: ambulanță, SMURD, IGSU, IJSU, camere de gardă, CPU, UPU). Dintre acestea, 520 au fost pentru cei care s-au vaccinat cu prima doză și 504 pentru cei cu cea de-a doua doză.

În unitățile sanitare ale ministerelor, cu structură medicală proprie, în județul Sibiu s-au administrat 110 doze, dintre care 56 pentru persoanele care s-au vaccinat cu prima doză și 54 pentru cele care s-au vaccinat cu cea de-a doua doză. În ceea ce privește medicii rezidenți, elevii și studenți cu profil medical, aici avem 1.180 de doze utilizate dintre care 609 pentru cei vaccinați cu prima doză și 579 pentru cei cu a doua doză. O altă categorie este și cea a paramedicilor și alți voluntari care își desfășoară activitatea în unități sanitare. Aici sunt 159 de doze, din care 86 au fost administrate pentru cei care au primit prima doză și 73 pentru ceicare au primit și cea de-a doua doză.

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

27 comentarii

Ion Iliescu

Acum 2 ani

In titlu scrieti: "nu era vaccinată" / In text: "Florin Neag, managerul Spitalului Județean a declarat că medicul Gabriela Eminovici, Șefa Secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, era vaccinată împotriva COVID 19" ... iar apoi cand il citati scrie: „D-na doctor nu era vaccinată”, a spus Florin Neag, Deci .... batutul in taste stim ca nu e punctul forte pentru pseudo-ziaristii sibieni ... dar macar fiti atenti la coerenta
Raspunde

Newman

Acum 2 ani

Un astfel de aparat (ECMO)a fost pus la dispozitia spitalului judetean, anul trecut de catre POLISANO.Dar cei de la judetean au gasit diferite motive sa nu il foloseasca.
Raspunde

Gimilică

Acum 2 ani

Le trebuiau morți, mulți morți. Și acum aveau nevoie de cineva din domeniul medical, că tot e săptămâna europeană a vaccinării și perioada prepascală, merge ca alunele la bere. Doamna doctor a avut prea multă încredere în colegii ei, naivitate tipică unui fan Șoșoacă.
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Ciudat! De ce nu s-o fi vaccinat? Si unde s-a infectat? Cum de nu lupta organismul unei persoane tinere si care isi ingrijeste sanatatea?
Raspunde

John

Acum 2 ani

"Contactat telefonic de reporterul Turnul Sfatului, Florin Neag, managerul Spitalului Județean a declarat că medicul Gabriela Eminovici, Șefa Secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, era vaccinată împotriva COVID 19. „D-na doctor nu era vaccinată”, a spus Florin Neag, managerul Spitalului Județean" deci era sau nu era? proofread...
Raspunde

Jethro

Acum 2 ani

Inca un episod care confirmă inca o data incompetenta sau lipsurilee de la SJS. Cum spunea cineva mai sus, Polisano le-a oferit un "plaman artificial" (chiar a fost un articol pe tema asta) si nu l-au folosit pe motiv ca bla bla bla. Dar stati pe pace, totul e perfect.
Raspunde

Marin

Acum 2 ani

Acum ca s-a confirmat ca nu era vaccinata vine intrebarea urmatoare: a tratat pacienti recent? Pentru ca daca a facut-o, e de o inconstienta criminala. Prin refuzul ei de a se vaccina, i-a expus pe pacientii ei vulnerabili, deja bolnavi de inima, acestui virus arat de periculos. Lucrurile astea pur si simplu nu ar trebui permise. Esti cadru medical care intra in contact cu pacienti, te vaccinezi, fara nicio discutie. Daca refuzi, pierzi dreptul de a profesa pe perioada epidemiei. Nu se poate sa fii cadru medical si sa refuzi un tratament pe care toti expertii in medicina il recomanda si toata populatia e incurajata sa il urmeze. E ca si cand ai fi preot si ai zice ca nu crezi ca rugaciunile ajuta. E dreptul tau, dar atunci lasa-te de meserie daca crezi ca nu e buna.
Raspunde

Marius

Acum 2 ani

Perfect adevărat ce spui și aproape literă de lege, însă nu la noi. Întâmplarea face că o rudă apropiată a fost internată la cardiologie recent și ghici cum a plecat de acolo!? Exact, cu Covid. Fac această afirmație în urma testelor, la internare test PCR negativ, iar la 3 zile după externare test PCR pozitiv. Însă este vaccinata, a trecut cu bine peste această cumplită boală. Rămâne, din păcate, decesul doamnei și inconștiența incredibilă a multor medici care încă își sfătuiesc pacienții sa nu se lase vaccinați... INCREDIBIL!!!
Raspunde

Ruda de bolnav cronic

Acum 2 ani

Urmasii medicilor ucisi de Covid si nevaccinati (din motive de optiune, nu de sanatate) NU ar mai trebui sa primeasca acea pensie de urmas legiferata la inceputul pandemiei, pe vremea cand nu exista vaccin. Poate asa s-ar vaccina mai multi medici. E inadmisibil sa te duci la spital ca sa te insanatosesti, iar un medic bolnav de Covid sa te omoare.
Raspunde

Ada Abrudean

Acum 2 ani

Nu prea inteleg logica asta de a cere Ministerului Sanatatii sa "rezolve" un transfer in Germania. E de inteles acest demers in cazul "marilor arsi" sau a celor care au nevoie urgenta de o interventie chirurgicala care nu se poate efectua in Romania. Dar in cazul de fata e vb de un pacient infectat cu COVID, atat si nimic mai mult. La ATI sunt cam 1300-1400 de pacienti in aceeasi situatie cu a doamnei doctor. Ca ce chestie apeleaza familia la MInisterul Sanatatii pt un transfer in Germania? Pana si chestia cu aparatul ECMO din Oradea e cam dubioasa. Cu peste 1000 de bolnavi in stare grava aflati la ATI, cum se face ca aparatul respectiv este liber si la dispozitia doamnei doctor? Ii doresc insanatosire grabnica si completa.
Raspunde

Anonim

Acum 2 ani

Din pacate doamna doctor a murit azi.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Camelia

Acum 2 ani

Cautati-o pe d-na Flavia Grosan daca tot sunteti la Oradea.E un medic exceptional, chiar pune oamenii pe picioare.E un medic sufletist , foarte bun profesionist iar in pandemia asta a demonstrat - o.Doamne ajuta!
Raspunde

Alzara1918

Acum 2 ani

Nu au sesizat ironia !
Raspunde

Pinca

Acum 2 ani

Mă rog pentru d-na Eminovici Gabriela. O să se facă bine. Vă aștept la cabinet! Cu încredere! Doamne ajută!
Raspunde

Dani ocna

Acum 2 ani

va rog nu piblicati poze si diverse comentarii necorespunzatoare acum doamna a decedat,sa aiba odihna in ceruri
Raspunde

Me

Acum 2 ani

D-zeu sa o odihneasca!!! Mare pacat, era o persoana decenta, la locul ei.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marioara

Acum 2 ani

Groaznic! Dumnezeu s-o odihneasca! Ce-i cu medicii astia de n-au fost in stare sa salveze viata unui coleg?!
Raspunde

Alzara1918

Acum 2 ani

COVID-19 încă nu are tratament curativ decât uneori Complicațiile . Doar tratament profilactic : vaccinarea !
Raspunde

Luca

Acum 2 ani

Dzeu Sa o odihneasca in pace ... e grav daca medicii sibieni se transfera in alte spitale ...
Raspunde

Fuck covid

Acum 2 ani

Ce mai conteaza ce si cum... Din pacate s-a dus. Dumnezeu sa o odihneasca...
Raspunde

Pop

Acum 2 ani

Darwin awards. Oare pe cati i-a mai influentat ? Medic antivaccinist, noaptea mintii. Na, semeni ce culegi. RIP
Raspunde

Théo

Acum 2 ani

Era fan al senatoarei Sosoaca, are pe FB la mentiunea like la paginile conspirationiste ale "doamnei" senator.
Raspunde

Che

Acum 2 ani

R.I.P.
Raspunde

Io ma men

Acum 2 ani

militant antivaccin? intreb si io...
Raspunde

Théo

Acum 2 ani

Din pacat a platit pretul fiind fanul pe FB al doamne Sosoaca, ii urmarea doua pagini ale celebrei avocate senatoare.
Raspunde

Raissa

Acum 2 ani

daca s-a vaccinat n-a fost bine,daca nu s-a vaccinat iar n-a fost bine...stia dumneaei ce stia,in ambele cazuri
Raspunde

Ovidiu

Acum 2 ani

Curios este faptul ca a fost transferata la Oradea. Sa intelegem ca nici macar cadrele medicale din Sibiu nu au incredere in Spitalul din Sibiu, in colegii lor, in sistemul medical judetean Sibiu? Dumnezeu sa o odihneasca!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus