Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

ING: București, Argeș și Sibiu – județele cu cele mai multe solicitări pentru IMM Invest în 2020

ING: București, Argeș și Sibiu – județele cu cele mai multe solicitări pentru IMM Invest în 2020

Conform datelor companiilor finanțate de către ING Bank România în cadrul IMM Invest în 2020, județele cu cea mai mare absorbție de fonduri sunt București, Argeș și Sibiu. ”Aceste județe echivalează cu aproximativ 30% din valoarea totală a creditelor acordate. În ceea ce privește domeniile în care activează antreprenorii finanțați, comerțul, industria prelucrătoare și construcțiile s-au plasat pe primele trei locuri”, anunță ING, citat de Gandul.ro.

Dintre companiile finanțate anul trecut, aproape jumătate sunt microîntreprinderi (până în nouă salariați), urmate de întreprinderi mici (până în 50 de salariați) și întreprinderile mijlocii (până în 250 de salariați). 54% din fonduri au fost alocate întreprinderilor mici, urmate de microîntreprinderi (29%) și întreprinderi mijlocii (17%). În ceea ce privește valoarea medie a finanțărilor acordate pe categoria de companie, microîntreprinderile au solicitat, în medie, aproximativ 370.000 de lei, în timp ce întreprinderile mici au solicitat aproximativ 750.000 de lei, iar întreprinderile mijlocii 1.800.000 de lei. Totodată, pe parcursul ultimelor trei luni din 2020, timpul de aprobare la FNGCIMM s-a îmbunătățit considerabil, ajungând la un timp mediu de sub 10 zile calendaristice.

În 2020, ING a primit 7.500 de cereri și a aprobat împrumuturi de peste un miliard de lei, după ce banca a obținut triplarea plafonului de garantare în luna august, pe fondul volumului ridicat de credite aprobate. Anul acesta, ING are alocat până acum un plafon de 1,1 miliarde de lei în cadrul programului.

Pașii necesari pentru obținerea unui credit prin IMM Invest și condițiile de acceptare rămân aceleași ca și anul trecut, anunță ING. În schimb, se modifică perioada de timp pentru verificările necesare și intră noi categorii de companii și industrii. Astfel, programul se adresează acum și întreprinderilor mici, cu capitalizare de piață medie: 250-500 angajați și cifră de afaceri mai mică de 100 de milioane de euro sau un bilanț anual care nu depășește 86 de milioane de euro.  Valoarea cumulată a creditelor acordate unei astfel de întreprinderi nu poate depăși 10 milioane de lei, din care pentru capital de lucru se acordă maximum cinci milioane de lei și pentru investiții maximum 10 milioane de lei. De asemenea, au fost adăugate noi industrii pe lista celor eligibile pentru finanțare în program, de exemplu producția de băuturi alcoolice.

Pentru anul 2021, plafonul total al garanțiilor ce pot fi acordate în cadrul programului IMM Invest se ridică la 15 miliarde lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 943

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus