Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Mitropolia Ardealului: Programul liturgic de Învierea Domului

Mitropolia Ardealului: Programul liturgic de Învierea Domului

Un sobor de preoţi şi diaconi condus de vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în Sâmbăta Mare, la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a sfinţit pâinea şi vinul numite „paşti” care vor fi împărţite credincioşilor în Noaptea Sfintelor Paşti, în timpul slujbei de Înviere oficiată la Catedrala mitropolitană din Sibiu, pentru a evita aglomeraţia şi pentru a se păstra distanţarea fizică şi celelalte măsuri de siguranţă sanitară în această perioadă de pandemie.

La miezul nopţii, ierarhul şi soborul slujitor vor oficia Slujba Învierii, iar de la ora 1.30, vor oficia Sfânta Liturghie pascală. Slujba Vecerniei din Duminica Paştilor, numită şi „A doua Înviere” va fi oficiată la Catedrala mittropolitană de la ora 13.00 şi va fi urmată de Procesiunea Învierii în jurul locaşului de cult.

Ca în fiecare an, Sfânta Lumina va fi adusă şi la Sibiu în seara Sâmbetei Mari.

Programul liturgic din Noaptea Învierii

 Ora 23.30 - Canonul Sâmbetei Celei Mari

Ora 00.00 - Veniți de luați lumină! Slujba Învierii.

Ora 1.30 - Sfânta Liturghie Pascală

Ora 12.00 - Vicernia „A doua Înviere”

Ora 13.00 - Procesiunea Învierii

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus