Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Mulți sibieni încă nu știu că trebuie să poarte mască. Zeci de amenzi în ultimele ore

Mulți sibieni încă nu știu că trebuie să poarte mască. Zeci de amenzi în ultimele ore

Prefectura Sibiu anunță într-un comunicat de presă remis marți că în ultimele ore au fost amendați aproape 30 de sibieni pentru că nu purtau mască, deși suntem la mai bine de un an de la declanșarea pandemiei.

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 87 de polițiști.

”Au fost verificate 613 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 52 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 170 de mijloace de transport, din care 2 mijloace de transport în comun”, se arată în comunicatul citat.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 de lei, dintre care:

-           1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei, aplicată unui bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Alțâna, revenit din străinătate;

-           29 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

-           11 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.250 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 3 mai a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare au fost aplicate 4 avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

”Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur”, transmit autoritățile locale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1535

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus