Vineri,
02.12.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

COVID în școli: 32 de copii au început grădinița în sistem online

COVID în școli: 32 de copii au început grădinița în sistem online

Două cadre didactice testate pozitiv au făcut ca 32 de preșcolari din Sibiu să înceapă școala, după vacanța de o lună pe care au avut-o, în sistem on line, deși ar fi trebuit să meargă la grădinițe. În total, în județ, sunt peste 18.700 de elevi care au început școala de acasă.  

Astăzi, 5 mai, elevii au început școala după vacanța de o lună dată de Ministerul Educației. Potrivit informațiilor primite de la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, în prima zi de școală, 32 de preșcolari din județul Sibiu au început cursurile în sistemul de învățare online, deși trebuiau să fie prezenți fizic la ele, fie din cauza cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 fie a celor de contact direct cu persoanele infectate cu acest virus.

Orele se desfășoară on line la grupa mică de la Grădinița cu Program Prelungit „DiddleLand” Sibiu, acolo unde un cadru didactic a fost confirmat pozitiv și nouă preșcolari învață în sistem online și la grupa mijlocie A de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 16 Sibiu unde tot un cadru didactic a fost confirmat pozitiv. Aici, 23 de preșcolari vor învăța în sistem online.

De la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021 (luni, 08.02.2021), un număr de 131 cadre didactice (68 au desfășurat ore față în față) și 130 preșcolari și elevi (87 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2, transmit cei de la IȘJ.

În județul Sibiu un număr de 18.716 de elevi (31,94%) desfășoară orele în sistem online.

Sursa foto: Arhiva TS

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus