Duminică,
05.02.2023
Ninsoare
Acum
-4°C

Hip Hop, Streetdance și Breaking la Campionatele Naționale, alături de Dansul Sportiv

Hip Hop, Streetdance și Breaking la Campionatele Naționale, alături de Dansul Sportiv

Premieră în România! Pentru prima dată în istoria campionatelor naționale de dans sportiv vor fi introduse probe de Breaking, Hip Hop și Streetdance.

Campionatele naționale de Dans sportiv, Standard & Latino, vor avea loc în acest an între 7 și 9 mai. În același weekend se vor desfășura și probele nou introduse, de break dance, hip hop și street dance.

 

Ziua de 8 mai va rămâne în istoria dansului sportiv românesc, întrucât Timișoara va fi gazda primului Campionat Național de DS Breaking din România și va organiza primele seminarii pentru pregătirea arbitrilor, antrenorilor și dansatorilor în vederea participarii la Jocurile Olimpice ce vor avea loc la Paris în 2024 și, până în acel moment, la Campionatele Europene și Mondiale de profil.

Federația Română de Dans Sportiv se află în acest moment în expansiune, dorind să aducă cât mai multe stiluri de dans în această mare familie a dansului sportiv, de aceea se depun toate eforturile pentru a crea cele mai bune condiții pentru toți participanții la Campionatul Național. Într-o sală de poveste plină de lumini, culoare și eleganță, participanții vor evolua în fața publicului din toate colțurile lumii, întrucât întreg evenimentul va fi transmis live. Competiția este programată să aibă loc în Complexul Senator din Ghiroda, Timișoara, între 7 și 9 mai.

 

Campionat de Breaking, Hip Hop și Street Dance cu 3 jurați din 3 țări

 

Perechile de top ale României se vor întrece în nu mai puțin de 17 de categorii, primele două poziții din clasament în aceste categorii urmând să reprezinte România la Campionatele Mondiale și Europene. Evenimentul este structurat în două secțiuni, standard și latino-american, ambele secțiuni fiind structurate pe categorii de vârstă, la start urmând să se alinieze concurenți între 6 și 54 de ani. În total, competiția va fi arbitrată de 20 de arbitri din 15 țări ale lumii.

Cu numeroase perechi din top 50 mondial, Campionatul Național de Dans Sportiv al României se anunță extrem de disputat. La categoria standard publicul va avea ocazia să vadă performând live perechile Rareș Cojoc – Andreea Matei, Marco Sirochi – Dora Kilin și Paul Rednic – Roxana Lucaciu. La categoria latino Paul Moldovan – Cristina Tătar, Alexandru Miculescu -  Andra Păcurar , dansatori din elita sportivă mondială.

Open-urile Standard și Latino vor fi structurate pe mai multe categorii de vârstă: juvenil – copii I între 6 și 9 ani, juvenil copii II între 10 și 11 ani, juniori I, 12-13 ani, juniori II între 14 și 15 ani, tineret între 16-18 ani, adulți între 19 și 34 de ani, seniori I, între 35 și 44 de ani și seniori II între 44 și 55 de ani senior III peste 55

Concursurile vor fi transmise live în fiecare zi pe platforma livestreamromania.ro și pe site-ul Federației Române De Dans Sportiv www.dancesport.ro, vineri 7.05.2021 începând cu orele 12:00 – 18:00 Hip Hop și Street Dance, sâmbătă și duminică 8 – 9.05 2021 8:00 – 12:00 Breaking 12:00 - 20:00 Dans Sportiv. Noile probe introduse în competiție vor fi jurizate de câte 3 jurați provenind din 3 țări diferite. Campionatul Național de Dans Sportiv este organizat de Federația Română de Dans Sportiv cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus