Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Un tânăr a fost amendat pentru că nu a vrut să stea în carantină. Alte 60 de amenzi pentru lipsa măștii și ieșiri pe timpul nopții

Un tânăr a fost amendat pentru că nu a vrut să stea în carantină. Alte 60 de amenzi pentru lipsa măștii și ieșiri pe timpul nopții

Polițiștii sibieni au aplicat și ieri mai multe sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat măsurile impuse în contextul stării de alertă. Majoritatea au fost pentru cei care au ieșit din casă după ora 22, fără un motiv întemeiat sau fără declarație pe propria răspundere.

În total, ieri au fost verificate 710 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 50 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 163 de mijloace de transport, din care 33 de mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.250 de lei. Dintre acestea, o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei a fost pentru nerespectarea măsurii carantinei, aplicată unui tânăr în vârstă de 23 de ani, din Sebeșu de Jos, revenit din străinătate. De asemenea, au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 34 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. 

Jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării tuturor activităților de verificare a fost aplicat un avertisment scris pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat opt controale la unități de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Cu această ocazie a fost aplicată o sancțiune contravențională in valoare de 10.000 lei, pentru funcționarea unei unități neînregistrată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus