Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

În Sibiu a început vaccinarea cu serul produs de Johnson&Johnson

În Sibiu a început vaccinarea cu serul produs de Johnson&Johnson

Peste 151.800 de doze de vaccin au fost administrate de la începutul campaniei de vaccinare, în județul Sibiu, anunță reprezentanții DSP Sibiu. Pe de altă parte, oamenii continuă să meargă la centrul drive-through. Peste 246 de doze au fost administrate la Cazarma 90, în ultimele 24 de ore. Noutatea pe care o transmit autoritățile este că în județul Sibiu a început, din 10 mai, vaccinarea cu serul Janssen, de la producătorul Johnson&Johnson. 33 de persoane au fost imunizate cu acest ser.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 151.819 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I și etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 92.985 persoane cu prima doză de vaccin și 58.834 persoane cu cea de-a doua doză.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinați împotriva Covid-19 un număr de 2.548 sibieni, din care 173 cu vaccin AstraZeneca, 33 cu vaccin Johnson&Johnson, 60 cu vaccin Moderna și 2.282 cu vaccin Pfizer.

De asemenea, începând cu data de 10 mai a fost demarată campania de vaccinare împotriva Covid-19 și în cabinetele de medicină de familie din județul nostru. Vaccinul Janssen, de la producătorul Johnson&Johnson, a fost livrat în cabinetele de medicină de familie care au solicitat vaccin și până în acest moment au fost vaccinate 33 de persoane.

În perioada 31.12.2020 - 10.05.2021 au fost raportate 53 cazuri de reacție adversă post-vaccinală în primele 15 minute de la administrarea serului imunizant, din care 46 pentru vaccinul produs de Pfizer, 6 pentru vaccinul produs de AstraZeneca și 1 pentru vaccinul produs de Moderna.

Autoritățile menționează faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 - Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

 

Distribuția administrărilor pe centre

 

CASA DE CULTURĂ CISNĂDIE -                                        34 doze AstraZeneca + 30 doze Moderna

SHOPPING CITY ȘELIMBĂR -                                            40 doze AstraZeneca + 30 doze Moderna

CENTRUL REDAL EXPO SIBIU -                                         99 doze AstraZeneca

COLEGIUL TEHNIC “A.T. LAURIAN” AGNITA -                    78 doze Pfizer

LICEUL TEORETIC “GH. LAZĂR” AVRIG -                        210 doze Pfizer

CENTRUL REDAL EXPO SIBIU -                                       384 doze Pfizer

ȘCOALA GENERALĂ NR. 2 TĂLMACIU -                          192 doze Pfizer

SALA DE SPORT “OCTAVIAN ȘERBAN” MEDIAȘ -          138 doze Pfizer

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 5 MEDIAȘ -                            186 doze Pfizer

SALA DE SPORT DUMBRĂVENI -                                       54 doze Pfizer

CONTINENTAL ȘI REGINA MARIA -                                  410 doze Pfizer

SPITALUL MILITAR DE URGENȚĂ SIBIU -                           24 doze Pfizer

SPITALUL MILITAR DE URGENȚĂ SIBIU -                         360 doze Pfizer

PARCARE CAZARMA 90 SIBIU  -                                        246 doze Pfizer

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Munteanu

Acum 2 ani

Vaccinati-va ca primiti o zi libera! Nu le-ar fi rusine guvernantilor sa propuna asa o lege!
Raspunde

Valeanu

Acum 2 ani

Și pe tine ce anume te deranjează aici? Nu-ți mai ouă ție găinile dacă alții se vaccinează?
Raspunde

Atentie:

Acum 2 ani

Și dacă donezi sânge primești o zi libera! E lege. De ce n-ar fi buna o astfel de lege și în cazul vaccinării? Asta ar încuraja oamenii sa vina sa se vaccineze. Toate pandemiile lumii au fost învinse prin vaccinuri. La fel ca și acum, vaccinurile pe atunci erau elemente noi, nemaincercate, ptr populație. Asa a dispărut de exemplu poliomielita, difteria, tetanosului și munte alte boli. Noi la ora actuala, încă de la naștere facem deja o grămadă de vaccinuri care ne apară de foarte multe boli grave de-a lungul vieții. Singura diferența între vaccinurile pe care toți le-am făcut și acestea de acum, este ca acestea de acum sunt noi nouțe, ptr ca și boala, coronavirusul, e o boala nou nouta!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus