Vineri,
18.06.2021
Parțial Noros
Acum
25°C

Se caută director la Direcția pentru Cultură Sibiu. Din ianuarie există un nou interimat

Se caută director la Direcția pentru Cultură Sibiu. Din ianuarie există un nou interimat

Valentin Delcă (foto), directorul care și-a câștigat poziția în urma unui concurs organizat de Ministerul Culturii a fost detașat anul trecut în județul Vrancea, iar după câteva luni a demisionat din cauza acestei situații. Marius Oltean a fost detașat de la Consiliul Județean la conducerea instituției, însă nu a rămas în funcție decât 3 luni, până la demisia din sistem a lui Delcă. ”Din 21 decembrie am revenit la Consiliul Județean, pentru că domnul Delcă și-a dat demisia, iar eu practic îl înlocuiam pe el. Din momentul plecării sale și detașarea mea s-a încheiat”, a explicat fostul director interimar Marius Oltean. În locul lui Oltean a fost numit director interimar Ciprian Toroczkai, fost consilier în cadrul Direcției. Această numire, însă, nu a fost anunțată public de nicio instituție.

Ciprian Toroczkai a apărut ca reprezentant al Direcției pentru Cultură în componența Comisiei de Dialog Social Sibiu, aflată în subordinea prefectului, din 11 ianuarie, însă în dreptul lui nu apare nicio funcție. Comisia de Dialog reunește instituțiile deconcentrate aflate în subordinea Instituției Prefectului și se reunește o dată pe lună.

Până în 31 mai se pot depune dosarul de candidatură

Ministerul Culturii a anunțat ieri că în județul Sibiu și în alte 11 județe se organizează concursuri pentru ocuparea funcției de director al direcțiilor pentru cultură.

Potrivit Ministerului, în perioada 10 – 31 mai 2021 se depun dosarele. Acestea se depun în intervalul orar 8.30 – 17.00 luni – joi, 8.30 – 14.30 vineri, la Compartimentul Resurse Umane din cadrul Ministerului Culturii (camerele 417, 419, etaj 4 din clădirea Aula din Bd. Unirii nr. 22, sector 3, Bucureşti). Selecţia dosarelor de înscriere va avea loc în maximum 5 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a dosarelor. Proba scrisă va avea loc în data de 14 iunie 2021, ora 11.00, iar interviul va avea loc în maximum 5 zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise.

Condițiile specifice pentru ocuparea acestor posturi sunt studiile universitare de licență absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă; studiile universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice sau cu diplomă echivalentă și minimum 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice.

Mai multe detalii legate de acest concurs se pot găsi site-ul Ministerului Culturii.

Ministerul Culturii: Delcă a fost detașat pentru că se poate

Mutarea lui Valentin Delcă din Sibiu în Vrancea a avust substrat politic, susțin surse din cadrul instituției. Chestionat de Turnul Sfatului legat de motivul pentru care directorul de la Sibiu a fost mutat în Vrancea, Ministerul Culturii a răspuns vag. ”În calitate de funcționar public, domnul Delcă Valentin îi sunt incidente dispozițiile Titlului II – Statutul funcționarilor publici din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare. În Acest sens, în condițiile art. 502 alin 1 lit b, coroborate cu cele ale art. 505 din OUG 57.2019, conducerea Ministerului Culturii a dispus detașarea domnului Valentin Delcă, director executiv graful II al Direcției Județene pentru Cultură Sibiu pe o perioadă de maximum 6 luni pe funcția publică de conducere vacantă de director executiv, gradul II al Direcției Județene pentru Cultură Vrancea, pentru a asigura conducerea acesteia din considerente ce țin de îndeplinirea olului și a obiectivelor Ministerului Culturii în asigurarea gestionării eficiente a sistemului său instituțional specific, cuprinzând inclusiv serviciile publice deconcentrate” se arată în răspunsul semnat de ministrul Culturii. Articolele de lege amintite în răspuns fac referire strict la detașare, fără a se preciza și motivul pentru care aceasta se poate realiza. Cu alte cuvinte, s-a realizat această detașare ”pentru că legal se poate”. Și atât.

S-a mai scris despre acest subiect aici și aici.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

JON

Acum 1 lună

Ce fain sa fi popa de meserie , functionar public cand apuci si sa faci si pe MUZEOGRAFUL daca se poate. NU?
Raspunde

Momeală

Acum 3 săptămâni

Se cauta director? Nanu se întoarce. Simplu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus