Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Studenții sibieni și-au propus să-i „dezvețe” pe șoferi să mai parcheze pe locurile persoanelor cu dizabilități

Studenții sibieni și-au propus să-i „dezvețe” pe șoferi să mai parcheze pe locurile persoanelor cu dizabilități

15 studenți vor transforma un proiect primit la facultate într-o acțiune de conștientizare a șoferilor care parchează pe locurile persoanelor cu dizabilități. Evenimentul va avea loc sâmbătă și duminică în parcarea Shopping City Sibiu. Tinerii își doresc să atragă atenția asupra modului în care se parchează în Sibiu, de multe ori, cu indiferență. 

Sâmbătă, 15 mai și duminică, 16 mai, 15 studenți de la Facultatea de Științe Economice vor organiza un eveniment prin care să atenționeze șoferii care încalcă regulile de bun simț în ceea ce privește ocuparea abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități de către alte persoane fără acest drept, dar și a locurilor în care oprirea/staționarea este interzisă. Tinerii spun că totul a început după ce profesorul de Managementul proiectelor în afaceri, din cadrul facultății, le-a dat ca temă acest subiect.

Evenimentul va avea loc în parcarea Shopping City Sibiu începând de la ora 14:00 și până la ora 18:00. Studenții vor împărți pliante cu reguli de parcare corectă și cu o poezie compusă special pentru șoferi și le vor atrage atenția celor care nu parchează corect.

„A fost un proiect dat de unul dintre profesorii noștri, iar noi l-am gândit ca pe o acțiune. Așa am ajuns să avem evenimentul din acest week-end. Am vorbit cu cei de la Shopping City Sibiu și au fost bucuroși să ne sprijine. Din păcate, în Sibiu, sunt mulți șoferi care parchează, cu indiferență, pe locurile persoanelor cu dizabilități sau în locuri nepermise, blocând astfel circulația sau îngreunând vizibilitatea pentru ceilalți șoferi. Noi ne-am gândit să le atragem atenția și să încercăm să-i conștientizăm”, spune Melisa Giura, una dintre studentele care va participa sâmbătă la acțiunea din parcarea Shopping City”.

Tinerii au și o pagină de facebook „Parcați corect, nu indiferent”, pe care postează, sistematic, reguli de bun simț cu privire la parcarea mașinilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Ionut

Acum 1 an

ce actiune inutila...astea se combat cu amenzi, nu cu pliante. cine parcheaza pe locurile alea fara drept o face pentru ca e bombardier, nu pentru ca nu stie.
Raspunde

B

Acum 1 an

La Cluj acum mai bine de 10 ani: sub panoul cu "loc de parcare pt persoane cu dizabilitati" era inca o placuta "daca-mi iei locul ia-mi si handicapul".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus