Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Au apărut primele cireșe în Piața Cibin. 100 de lei kilogramul

Au apărut primele cireșe în Piața Cibin. 100 de lei kilogramul

Primele cireșe din acest sezon au apărut ieri în Piața Cibin. Sunt aduse din Grecia, iar sibienii le pot cumpăra în două variante, la kilogram sau la caserolă. Un kilogram de cireșe costă 100 de lei, iar caserolele variază între 20 și 30 de lei, în funcție de cantitate.

Astăzi, în Piața Cibin, cireșe se găseau doar la un singur comerciant. Acesta spune că de ieri a început să vândă fructele și că sunt aduse din Grecia. „Primele cireșe le-am adus ieri. Sunt aduse din Grecia și le vindem la kilogram sau la caserolă. În comparație cu Bucureștiul sau Clujul, aici prețul este mai mic. Momentan, am avut câteva gravide care au cumpărat fructele, dar în următoarele zile prețul va scădea”.

În această perioadă, sibienii găsesc în Piața Cibin fructe și legume de sezon. Un kilogram de căpșuni costă între 10 și 15 lei, merele sunt 5 lei, roșiile românești variază între 15 și 20 de lei, castraveții sunt 5 lei, salata 3 lei, iar o legătură de usturoi verde costă 2 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3412

Comentarii

6 comentarii

Petru

Acum 2 ani

Nu stiu daca mi se pare mie dar toate sunt mult prea scumpe pentru cat de calitatvie sunt
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

Mult prea scumpe ! Cât e salariul minim pe ora ? Cât e pensia minimă ? Aceștia nu au voie să mănânce cireșe/ roșii ,etc. ?
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Bunica avea o vorba: ''Nu-i prost cine minca sapte pite ci ala care i le da !''
Raspunde

Marcel

Acum 2 ani

Parcă ar fi poleite cu aur. Nu merită decât 15-20 lei kilogramul. Am avut cireși. Nu necesită îngrijire specială. Dai cu var pe tulpini primăvara. Nucile, căpșunile, zmeura,etc. sunt mai greu de crescut și sunt mai ieftine. Sunt preturi umflate, de nesimțiți! Nu ar trebui să cumpărăm cam o săptămână când apar. Se strică marfa și sunt obligați să reducă preturile! Trebuie informați oamenii că sa nu cumpere o perioada și să vedeți că prețurile vor scade!
Raspunde

McD

Acum 2 ani

...nu cumparati ca nu muriti pana apar cele autohtone...am trait 9-10 luni fara cirese mai putem rabda 2-3 saptamani...oricum adaosul comerciantilor este intre 200-300% pierderile fiind calculate...si vorba lui Petru, parca mancati iarba, ca aroma si gust nici vorba...
Raspunde

Mihai

Acum 2 ani

sa si le bage undeva...borfasii aia din piete se pare ca nu au invatat nimic despre comerț
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus