Parte dintr-un copac căzută peste gardul unui loc de joacă din Piața Cluj. Primăria va extrage restul copacului și va înlocui spațiul rămas gol, la toamnă

Ramificația principală a unui copac aflat într-un loc de joacă recent renovat din Piața Cluj, s-a rupt și a căzut peste gard, pe trotuar. Autoritățile intervin în acest moment pentru a îndepărta creanga și apoi pentru a extrage copacul cu totul.

Actualizare. Primăria Sibiu a trimis la fața locului un echipaj de la Serviciul Parcuri și Zone Verzi, care a eliberat zona de resturile copacului, iar mâine va fi extras restul copacului. 

„În urma verificărilor din teren s-a stabilit că arborele în cauză s-a uscat și astfel, în contextul vitezei ridicate a vântului, s-a desprins o parte din coroană și din trunchiul superior. Serviciul Parcuri și Zone Verzi a eliberat calea pietonală de resturi urmând să recolteze partea rămasă din arbore în cursul zilei de mâine. În toamna acestui an, atunci când este posibilă operațiunea din punct de vedere al repausului vegetativ, în locul rămas gol se va planta un arbore tânăr, dintr-o specie mai rezistentă la intemperii și la mediul urban”, a transmis Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

Știre inițială. În urma unui apel pe numărul de urgență 112, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a transmis pentru Turnul Sfatului că „s-a luat legătura cu Poliția Locală și Primăria Sibiu pentru remedierea situației”. Conform persoanelor aflate la fața locului, copacul va fi tăiat în totalitate, întrucât a rămas doar o mică parte din el, după ce s-a produs ruptura. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Turnul Sfatului (@turnulsfatului)

De asemenea, reporterul TS a luat legătura cu Primăria Sibiu dar și cu firma care s-a ocupat de amenajarea spațiului verde din acest loc de joacă, urmând ca reprezentanții celor două instituții să transmită un punct de vedere oficial.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Cora, lasse uns!

Acum 2 ani

Avea dreptate Frau Fodor cu distrugerea a tot ce inseamna spatiu verde!
Raspunde

Lassie Come Home

Acum 2 ani

Da, am uitat ca madame Cora Astrid Fodor este responsabila pentru toata creatia, vegetatie si vreme inclus. Mai tango cu pianul criticilor pe scara, nu faceti decat sa o ridicati la rang de zeitate. Ce-n biscuitele meu are treaba Primaria cu vantul puternic si vegetatia batrana/ depasita. Degraba urlatorii de Serviciu au treaba, altfel Primaria ar fi inlocuit acest copac posibil pericol, cu ceva tanar. Dar sa nu taiem ca ''zghiara'' urlatorii de serviciu. Felicitari.
Raspunde

Mister

Acum 2 ani

De taiat este una de toaletat este responsabila primaria. Avand in vedere ca e parc renovat nou trebuia facuta si o toaletarea a copacilor de catre specialisti dar specialistii lipsesc cu desavarsire in primaria sibiu.
Raspunde

Simona

Acum 2 ani

Ce toaletare?? Acolo s-a rupt jumatate de copac! Nimeni nu poata sa prevada aceste lucruri, se intampla lucruri de genul acesta peste tot in lume, nu doar in Sibiu, ce sa vezi......
Raspunde

Lucica

Acum 2 ani

Pai daca au betonat toate radacinile pomilor, la ce ne putem astepta? Vor cadea rand pe rand, toti copacii. Minunata conducere, in curand respiram... betonul!
Raspunde

Ada Abrudean

Acum 2 ani

Referitor la titlul articolului. Cum naiba poate fi inlocuit un spatiu gol?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus