Joi,
18.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Grup de lucru la CNAIR pentru ca Transfăgărășanul să rămână deschis: ”Sunt perioade când a fost închis fără a se lua în considerare vremea”

Grup de lucru la CNAIR pentru ca Transfăgărășanul să rămână deschis: ”Sunt perioade când a fost închis fără a se lua în considerare vremea”

Conducerea Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a anunțat în cadrul unei întâlniri cu operatorii turistici din zona Transfăgărășanului, că se ia în calcul organizarea unui grup de lucru care să găsească soluții pentru asigurarea traficului pe DN 7C, în condiții de siguranță.

Reprezentanții DRDP București și Brașov, în a căror administrare se afla DN 7C, prezenți la întâlnire, și-au arătat deschiderea pentru găsirea unei soluții optime pentru toate părțile implicate.

”Mă bucur că ne-am întâlnit în această formulă. Vreau să reiterez interesul CNAIR pentru dezvoltarea comunităților din zona Transfăgărășanului. Ne propunem să venim în întâmpinarea mediului de afaceri cu o infrastructură calitativă. În acest sens, am decis să inițiem un amplu program de întreținere pe Transfăgărășan, și, în paralel, expertize tehnice în baza cărora să se poată decide reparațiile capitale în zonă. Important e că începem anul acesta și asigurăm partea de întreținere.

Astăzi am discutat posibilitatea elaborării unor amendamente la Normativul privind  circulația  rutierǎ  pe  drumurile  montane, Drumul Național – DN7C „Transfăgărăşan”,  în sensul măririi perioadei de trafic de-a lungul întregului an calendaristic, în funcție de condițiile meteo. Pentru aceste amendamente se așteaptă atât propunerea domnilor deputați, cât și a operatorilor economici.

Vrem să ajutăm mediul de afaceri menținând, bineînțeles, siguranța participanților la trafic”, a explicat Mariana Ioniță, director general CNAIR. 

”Transfăgărășanul este un simbol al României și, totodată, un obiectiv turistic pentru străini. Sunt perioade când drumul este închis în mod obiectiv, însă sunt perioade când a fost închis fără a se lua în considerare vremea. Vrem ca drumul să fie deschis atât cât permite vremea. Transfăgărășanul este vital pentru români și reprezintă unul dintre cele mai frumoase locuri din țară” a precizat Dan Grecu, unul dintre operatorii turistici din zonă.

”Am participat la toată existența Transfăgărășanului încă de la proiectare. Am 45 de ierni ca experiență în această zonă și consider că una dintre soluții, așa cum s-a aplicat și în alte state cu condiții geografice similare, e de a organiza grupuri mixte de monitorizare a zonei pentru a decide când efectiv să se închidă/deschidă Transfăgărășanul”, a subliniat Adrian Dăscălescu, Salvamont Curtea de Argeș.

Deputatul Ionuț Moșteanu a subliniat nevoia de dialog între operatorii turistici și CNAIR, pentru a spori dezvoltarea  zonei cuprinsă între Argeș și Sibiu intens tranzitată de turiști străini și români.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 7112

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus