Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Sprijin financiar pentru proiectele tinerilor sportivi și artiști sibieni. Înscrierile în program se fac până în 19 iunie

Sprijin financiar pentru proiectele tinerilor sportivi și artiști sibieni. Înscrierile în program se fac până în 19 iunie

Performanțele tinerilor sportivi și artiști din România sunt susținute și în acest an printr-un program special MOL și Fundația pentru comunitate. Ajuns la a 16-a ediție, scopul acestui program este de a oferi susținere financiară în valoare totală de 560.000 de lei pentru achiziția de materiale, echipamente sau acoperirea cheltuielilor de participare la concursuri. Înscrierile se pot face până în data de 19 iunie. La Sibiu, pe parcursul celor 15 ediții anterioare au fost finanțate 24 de proiecte cu suma totală de 42.800 lei în beneficiul a 14 de tineri sportivi și artiști.

 „Ne bucurăm că prin susținerea oferită în cadrul celui mai longeviv concurs de proiecte din țară în acest domeniu am contribuit inclusiv la pregătirea unor sportivi care au ajuns să facă parte din Echipa Olimpică a României. Programul MOL de promovare a talentelor este un excelent exemplu prin care se văd rezultatele  anilor de muncă în sprijinul talentului și performanței. Dorim să le arătăm tinerilor minunați din comunitățile în care ne desfășurăm activitatea că prin muncă, perseverență și consecvență se dezvoltă talentul, se pot schimba  perspective și chiar destine”, a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL România, într-un comunicat de presă.

Totodată, patru sportivi calificați la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au fost susținuți prin Programul MOL de promovare a talentelor la începutul carierei.  Este vorba despre Szocs Bernadette,  Robert Glință, Daniel Martin și David Popovici, se arată în comunicatul de presă.

Înscrierile se pot face online până la data de 19 iunie 2021 inclusiv, pe pagina de internet a Fundației Pentru Comunitate – www.pentrucomunitate.ro. De asemenea, pot fi înscrise atât proiecte individuale, cât și de echipe sportive sau ansambluri artistice.

„Având în vedere numărul redus de concursuri și festivaluri la care au putut participa tinerii sportivi și artiști în ultimul an, recomandarea antrenorilor, profesorilor, federațiilor sportive și organizațiilor artistice din domeniul în care tinerii solicitanți de finanțare își desfășoară activitatea capătă un rol mai accentuat în susținerea proiectelor depuse. Oferim informații celor interesați pe tot parcursul perioadei de înscriere de o lună de zile. Recomandăm tinerilor să înceapă din timp procedura de înscriere, una destul de simplă, și să ne contacteze dacă doresc informații suplimentare față de cele cuprinse pe website-ul www.pentrucomunitate.ro, unde găsesc anunțul și formularul de înscriere online”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Cererile trebuie însoțite de o descriere a rezultatelor solicitanților, de recomandările profesorilor și antrenorilor pregătitori, o listă cu obiectivele de viitor, nevoia actuală și bugetul necesar pentru realizarea proiectului, se mai arată în comunicatul de presă.

Fondul total de sponsorizare alocat ediției 2021 este de 560.000 lei, fiind accesibil tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între 8 și 18 ani, respectiv celor din categoria de peste 18 ani, care au nevoie de susținere în scopul participării la concursuri. Pe parcursul  celor 15 ediții ale Programului au fost susținuți 2.766 de tineri prin finanțarea unui numă de 2.223 de proiecte la nivel național, bugetul total alocat fiind în cuantum de 4.900.000 lei. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus