Luni,
28.11.2022
Parțial Noros
Acum
1°C

VIDEO Noul stadion al Sibiului a ajuns la 20%. ”Luna viitoare începem finisajele la interior”

VIDEO Noul stadion al Sibiului a ajuns la 20%. ”Luna viitoare începem finisajele la interior”

Până la jumătatea lunii viitoare, șantierul de modernizare a stadionului municipal va ajunge la un stadiu care va permite și demararea lucrărilor la interior. Cu o valoare estimată la 24 de milioane de euro, modernizarea stadionului este cea mai mare investiție publică în derulare în municipiul Sibiu.

”Lucrările sunt în graficul pe care ni l-am propus, ne-am atins toate țintele pe care le aveam stabilite pe partea de structură”, spune Andreea Karakaplan, managerul de proiect din partea Con-A, societatea sibiană de construcții angajată să realizeze modernizarea stadionului.

Avansul lucrărilor în urma cărora stadionul va putea primi 12.300 de spectatori este aproximat la 20%. ”Apreciez că șantierul a avansat foarte bine, mai ales dacă avem în vedere că până acum am avut parte de foarte multe ploi. Vremea capricioasă ne-a împiedicat să avem un avans mai mare”, arată tânăra care conduce cel mai mare șantier aflat în derulare în Sibiu, șantier deschis din luna septembrie a anului trecut.

Urmează și finisajele

Structura noii tribune oficiale, cea dinspre strada Octavian Goga, a fost finalizată. ”Mai avem de lucru la structura metalică a acestei tribune, pe care o vom finaliza până la mijlocul lunii viitoare. La plăcile superioare vom realiza un sistem de hidroizolație, până prin 14-15 iunie, apoi vom începe finisajele la interior. Vom începe cu pereții de rigips-carton”.

Structurile pentru peluza sud și peluza nord sunt aproape integral realizate, urmând a mai fi aduse în șantier pentru montaj. ”Pentru aceste peluze nu am realizat doar fundații, ci și piloți de susținere pentru ambele. Acum începem montajul structurilor”, arată reprezentanta Con-A.

Forma finală a stadionului – care urmează a fi îmbrăcat integral în tablă – se va mai lăsa așteptată. ”Noi nu vom putea monta tabla pe o singură clădire, ci pe tot stadionul. Și asta pentru că după montarea structurii metalice care va fi suportul acestei învelitori, vom realiza o scanare tridimensională a acestei structuri. Iar pe baza acestei scanări se face panotajul de tablă. «Uzinarea» tablei va fi realizată după această scanare, deoarece abaterile sunt foarte mici și este nevoie de precizie”, descrie Andreea Karakaplan.

Criza oțelului și termenele

Din toamna anului trecut, piața construcțiilor este afectată la nivel internațional de o criză a oțelului. Cei de la Con-A spun că resimt și ei această situație, pe care consideră că o vor depăși datorită parteneriatelor încheiate. ”La fel ca toată piața construcțiilor, la nivel internațional, ne confruntăm cu problemele de achiziție de materiale, în special în ceea ce privește oțelul. Dar fiind parteneri cu firme mari și producători importanți, cu siguranță vom găsi materialele necesare pentru a ne încadra în termene stabilite și pe partea de anvelopă și finisaje”.

Termenul de finalizare a lucrărilor la modernizarea stadionului municipal al Sibiului este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Ordin emis în luna septembrie a anului 2020. Finalizarea stadionului va depinde, prin urmare, de cât de grea va fi iarna care urmează și dacă va fi nevoie de suspendarea lucrărilor din cauza intemperiilor ori a temperaturilor scăzute. În sezonul rece care a trecut, muncitorii de la Con-A nu au oprit șantierul modernizării stadionului decât în perioada de concediu acordat în timpul sărbătorilor de iarnă.

Centru de vaccinare pe șantier

Pe șantierul de la Con-A a fost organizat și un centru de vaccinare, cu acordul Direcției de Sănătate Publică Sibiu. ”A fost administrată prima doză de vaccin, atât pentru muncitorii de pe șantier, cât și pentru alți doritori, inclusiv din afara companiei. Săptămâna viitoare va fi organizat rapelul. Și pentru că nu au apucat să se vaccineze toți cei care doresc, cred că vom mai organiza curând o astfel de acțiune de vaccinare. Oamenii au fost încântați că nu au mai fost nevoiți să se înscrie pe platforma de vaccinare, unde unora li se părea mai complicată procedura”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 9914

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus