Sâmbătă,
24.07.2021
Cer Senin
Acum
20°C

Atractiv... localul sibian cu cei mai mari mici din Sibiu. ”Pâinea și muștarul sunt incluse”

Atractiv... localul sibian cu cei mai mari mici din Sibiu. ”Pâinea și muștarul sunt incluse”

Pe vremuri era Cardinal, apoi au devenit celebri cei din Târgul Obor... Acum restaurantul Atractiv din cartierul Vasile Aaron se laudă că vinde cei mai mari și cei mai buni mici din Sibiu. Evident că nu puteam rata așa ceva!

Aflat la intersecția străzii Electricienilor cu Semaforului, restaurantul Atractiv numai atractiv nu e, în realitate. Adică nu are nimic deosebit, nu iese în evidență prin ceva, doar că există într-un cartier aglomerat al Sibiului. Mesele sunt unele tari, fără perne pe scaune, și dacă vrei să bei o bere în liniște mai bine te duci în altă parte că au o muzică de-ți mută creierul: Bum-tuț, bum-tuț, bum-tuț, psssssttttttt! Non-stop. Eu am plecat mai obosit decât m-am dus. Dar, hei, nu-i zice atractiv pentru că au muzică de calitate, ci pentru că are mici mari!

Am mers într-o zi obișnuită, pe la prânz, și terasa era pe sfert plină. Nu lipsea din peisaj personajul atât de familiar al cartierelor mari: pensionarul alcoolic. Îl recunoști după ochii sticloși, fața palidă și mâini tremurânde cu care duce la gură doar tărie. Nu câștigă prea mult puncte la capitolul prietenie nici chelnerul, un adolescent super plictisit, care stă într-o rână când vorbește cu tine din vârful buzelor. E genul care a adus sticla cu apă plată în loc de minerală și doar pe urmă m-a întrebat dacă voiam și pahar. Probabil că între comenzi avea școală online.

Revenind la restaurant, e genul ”Meniul zilei”. Au ciorbă și cartofi cu încă ceva pe lângă. Spre exemplu: Ciorbă de pui și cartofi ciobănești sau chiar Cordon bleu și piure de cartofi. Eu am luat precaut doi mici din cei gigantici, că doar pentru ei m-am dus acolo, și până să se pârjolească am comandat și o ciorbă de văcuță cu smântână.

Acum, știu că i-am privit cu un aer ușor arogant, dar vă spun sincer: mâncarea e foarte bună. A adus chelnerul acela aiurit – și a și vărsat un pic pe masă -  un ditai castronul de ciorbă în care stătea lingura dreaptă în sus, atât de bogată era în carne și legume. Și un gust ca-n emisiunile de gătit de la TV, să te lingi pe degete, nu alta. Cât privește micii... într-adevăr, sunt mari. Exact cât o sticlă de apă plată de 0,5 litri, că i-am măsurat. Pâinea și muștarul, din nou, s-au ținut de cuvânt și a fost din partea casei. Ca o garanție a calității, din punctul lor de vedere, i-am auzit spunând că sunt de la Ioneda. Eu pot să spun că au fost decenți, poate un pic cam nefăcuți la mijloc. Se potrivesc la fix cu mesele tari, muzica de club de la țară și aerul de cartier aglomerat.

Pentru experiența deosebită descrisă mai sus am plătit fantastica sumă de 30 și un pic de lei. Ceea ce, ca să fim serioși, pentru o masă completă, de nu-ți mai trebuie mâncare până a doua zi, e un chilipir.

În concluzie, Atractiv nu e chiar atractiv, dar e decent, ca-n cântecele de pe vremuri: de cartier, e de după blocuri. Din păcate eu nu știu pe nimeni care să spună: Ce poftă am de mici, hai să mergem în Vasile Aaron, știu eu un local bun!

Vizualizari: 10841

Comentarii

4 comentarii

Tabita Benone

Acum 2 luni

Asta e Sibiul ce ne place, adevaratul suflet al sibianului oropsit de straini! Nu figurile din restaurantele cu mancari straine din centru!
Raspunde

Ghita

Acum 2 luni

Clar ca tie iti place mancare de praz
Raspunde

Marioara

Acum 2 luni

Ca la botul calului in Obor... Asta-i cronnica de restaurant? Pe cand o cronica despre cei ce vand crenvurst in corn?!
Raspunde

Pofticiosul

Acum 1 lună

La Imparatul Romanilor cand veti servi masa? Ca sa aflam si noi preturile... De calitate, nu ne indoim... La fel de naspa ca in toate restaurantele sibiene...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus