Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Trei profesori sibieni premiați la Gala „Creatori de educație. Generația 2020”

Trei profesori sibieni premiați la Gala „Creatori de educație. Generația 2020”

Trei profesori sibieni au fost premiați, în urmă cu o săptămână, în cadrul celei de-a doua ediții a Conferinței Naționale „Creatori de educație”. Cei trei au participat la eveniment alături de alți 47 de dascăli din țară și s-au bucurat de atmosfera descrisă ca fiind de o înaltă ținută academică și de schimburile de bune practici.    

În urmă cu o săptămână, la București, s-a desfășurat Conferința Națională „Creatori de educație”, ediția a II-a  (17-20 mai 2021),  în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED. Cel mai așteptat eveniment a fost Gala „Creatori de educație” care a avut loc în 20 mai. 50 de dascăli din întreaga țară și-au prezentat proiectele câștigătoare, fiind premiați în prezența secretarilor de stat Maria Ștefania Manea și Radu Szekely, coordonatorul e-learning CNPEE, Olimpius Istrate, coordonatorul RED, Liviu Costandache.

Sibiul a avut trei câștigători. Este vorba despre prof. Marcela Ciobănuc de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, prof. Luminița Radu de la Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu și prof. Cosmin Simtion de la Școala Gimnazială Slimnic. „Cetatea lecturii”, „Tărâmul basmelor” și „Cavalerii Turnului Înclinat”, sunt cele trei proiecte ale dascălilor sibieni care au țesut o poveste frumoasă, plină de emoție și au fost câștigătoare.

Prof. Marcela Ciobănuc (foto dreapta), prof. Luminița Radu (foto stânga) și prof. Cosmin Simtion (foto centru) 

Aceștia spun că evenimentul a fost de o înaltă ținută academică, în cadrul său au avut loc schimburi de bune practici, iar proiectele și prezentările participanților au făcut din întregul eveniment o sărbătoare.

Moderatori ai evenimentului au fost Mirela Negreanu – expert coordonator național asigurarea calității în acreditare și formare, George Pataki – expert operațional implementare formare, Nicoleta Mircea – expert operațional implementare formareși  Emil Dragomirescu – expert operațional implementare formare.

„Gala Creatori de educație a însemnat momentul certificării unui proiect educațional de anvergură, construit cu pasiune și dăruire. A însemnat recunoașterea eforturilor și a preocupărilor mele autodidacte. Noi, cei care am primit onorificul titlu de Creator de educație, ne asumăm rolul de a inova și de a schimba paradigma sistemului educațional românesc. Le mulțumesc organizatorilor din cadrul proiectului CRED pentru încrederea acordată tuturor profesorilor valoroși”, a spus prof. Marcela Ciobănuc.

Și profesorul Cosmin Simtion a este onorat de distincția primită.

„Câștigarea acestei distincții, de Creator de educatie, m-a onorat și m-a făcut încă o dată să fiu mândru că sunt dascăl și că pot contribui cu resursele mele la educația tinerei generații. Acest premiu onorează în egală măsură pe toți cei implicați în acțiunile Cavalerilor Turnului Înclinat”, spune prof. Cosmin Simtion

Profesor la Școala Gimnazială Nr.25 din Sibiu, Luminița Radu a fost și ea prezentă la eveniment pentru a-și ridica premiul.

„Cred cu tărie că acest demers al Ministerului Educației, de valorizare a muncii dascălilor, a activităților care ies din linie, a contribuit la starea de bine a tuturor participanților. Astfel, am dus starea de bine și elevilor noștri, întrucât doar împreună educația are valoare și rost”, spune și Prof. prof. Luminița Radu.

Gala nu a fost ținută anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19, evenimentul fiind reluat în acest an.  

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Marioara

Acum 1 an

DAR VREUN BAN AU PRIMIT PT. PERFORMANTA LOR?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus